VSync FPS'i etkiler mi?

60Hz bir monitörüm var ve APU bir sisteme sahibim (R3 2200G) oyunlarda VSync açık mı olmalı kapalı mı? Sağ olun...
Oyunda 60 FPS değerini geçerseniz ve ardından VSync açarsanız FPS değeriniz düşer. Ben güncel oyunlarda R3 2200G ile pek sanmıyorum ki 60 FPS üstü alasınız. VSync açık olsun sistemi fazla yormaz ve monitörünüz ile FPS değeriniz uyumlu olur.

V-Sync açtığında oyunlarda 60 FPS üstü FPS alamazsın. 60 FPS'ye kısıtlar. V-Sync kapalı oynarsan bazen ekranda yırtılmalar olabilir. Ben genellikle V-Sync açık oynarım FPS'ye etkisi olduğunu düşünmüyorum.

Eğer fazla fps aldığın oyunlarda drop varsa aç. Atıyorum 120fps aldığın oyun birden 30'lara inip donmalar yapıyorsa vsync aç bunları ortadan kaldırır. Fakat 40 fps aldığın oyunu 60Hz monitörün var diye 60 fps yapmaz sadece oyun 60fps'yi geçmez o kadar 40fps almaya devam edersin.

60Hz bir monitörüm var ve APU bir sisteme sahibim (R3 2200G) oyunlarda VSync açık mı olmalı kapalı mı? Sağ olun...
V-Sync ekran kartınızın üreteceği kare sayısını ekranınızın tazeleme hızına göre eşlemeye yarar. Örneğin 110fps alıyorsunuz ama ekranınızın tazeleme hızı 60hz, bu durumda V-Sync özelliğini aktifleştirirseniz ekran kartınız 60fps sabit çalışmaya başlar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı