VTN.SİST.31 vs Hero 5A-RTX4060

techno137

Decapat
İki sistem arasında kaldım. Oyun amaçlı alacağım hangi sistemi tercih etmeliyim?

İki sistem arasında kaldım. Oyun amaçlı alacağım hangi sistemi tercih etmeliyim?

Ustteki 12100F - 6700 benim satin aldigim sistem. Tabii ki bu ikisi arasinda Hero 5 daha iyi ama neticede arada da fiyat farki var. Hero 5'in anakartini Gigabyte B550 ile degistirsek fiyati 20.792 olur, potansiyel rakiplerinde FPS guc kaynagi kullanilirken Hero 5'te bitfenix PSU kullanilmis. O nasıl bir PSU bilmiyorum ama Hero 5'in kasayi en ucuz olan, PSU da benim de satin almayi dusundugum MSI MAG650bn ile degistirsek fiyati 21.650 gelir. Bu fiyata gercek rakibi islemcisi 12400F ile degistirildiginde fiyat 19.920 olan bu sistem oldugunu dusunuyorum;

Veya ucuncu bir tercih analarti Gigabyte B550, PSU FSP ile degistirildiginde 20.852'ye gelen bu sistem var;

Simdi asil soru 20 bine 12400F -3060 Ti mi,
21 bine 5600 - 6700XT mi, 21.650'ye 5600 -4060 mı?

Ustteki 12100F - 6700 benim satin aldigim sistem. Tabii ki bu ikisi arasinda Hero 5 daha iyi ama neticede arada da fiyat farki var. Hero 5'in anakartini Gigabyte B550 ile degistirsek fiyati 20.792 olur, potansiyel rakiplerinde FPS guc kaynagi kullanilirken Hero 5'te bitfenix PSU kullanilmis. O nasıl bir PSU bilmiyorum ama Hero 5'in kasayi en ucuz olan, PSU da benim de satin almayi dusundugum MSI MAG650bn ile degistirsek fiyati 21.650 gelir. Bu fiyata gercek rakibi islemcisi 12400F ile degistirildiginde fiyat 19.920 olan bu sistem oldugunu dusunuyorum;

Veya ucuncu bir tercih analarti Gigabyte B550, PSU FSP ile degistirildiginde 20.852'ye gelen bu sistem var;

Simdi asil soru 20 bine 12400F -3060 Ti mi,
21 bine 5600 - 6700XT mi, 21.650'ye 5600 -4060 mı?

Ben bu şekilde özelleştirme yaparak aldım kasayı değiştirmeye bütçem yetmedi. 5600 için çok ısınıyor diyorlar o yüzden ileride soğutucu almayı düşünüyorum sizce nasıl?

Screenshot_2023-07-31-02-59-02-033-edit_com.google.android.gm.jpg

Ben bu şekilde özelleştirme yaparak aldım kasayı değiştirmeye bütçem yetmedi. 5600 için çok ısınıyor diyorlar o yüzden ileride soğutucu almayı düşünüyorum sizce nasıl?

Eki Görüntüle 1883628

SSD'leri bilmiyorum ama geri kalan parcalar gayet guzele benziyor. Simdiden hayirli olsun ayrica imkaniniz varsa mutlaka sunu da alin;

Potansiyel rakiplerinde FPS guc kaynagi kullanilirken Hero 5'te BitFenix PSU kullanilmis. O nasıl bir PSU bilmiyorum ama Hero 5'in kasayi en ucuz olan, PSU da benim de satin almayi dusundugum MSI MAG650bn ile degistirsek.

Sevgili dostlar internete yazdiginiz bir şey sonsuza kadar burada durduğu icin ve tum mesaji raporlayip sildirmek istemediğim icin sadece su PSU hususuna birkaç aciklik getirmek istiyorum. Maalesef, sosyalde bilmeden konusanlar cok ve onlarin sözüne bakip ve "ne de olsa yanlış bilgi raporlaniyor veya tepesine uyari konuluyor"a guvenip herkes bunu soyluyorsa dogrudur yanilgisindan dolayi sahsim da PSU'lar hakkinda bilgi sahip degilken dolayli yolladan da olsa tavsiyede bulunmuş ve o bilmeden konusanlar kategorisine girmis bulunuyorum.
Bir kere FPS degil markanin adi FSP 😂 urunler marka olarak degil model model testleri incelenip degerlendirilmeli yani FSP'nin tum urunleri her zaman rakiplerinden iyidir diye bir şey yok.
İkincisi bahsettigim MSI urununu almadım ve genel anlamda kalitesi nedir hiç bilmesem de bu sefer herkesin soyledigine gore degil bileniden anladigim kadari ile, o anki potansiyel rakiplerine ve hangi modeli olduguna da bakilarak MSI a-bn takili urunleri genelde tavsiye edilmiyor. Ama tekrar soyluyor vu mutlak hayir demek degil cunku fiyatlari birbirine yakinken daha ucuz olan MSI A550bn, P550K'ya kiyasla tavsiye de edilmis. Onun disinda yine bu bilenin soylemi ile "A600bn, C550 ile kiyas edilince kalitesiz. Hatta C550 ile kiyas etmesek bile kalitesiz. Ustelik kablo sayisi da daha az" görüleceği uzere PSU'lar o anki potansiyel rakipleri ile tek tek model model incelenip kiyaslanarak tavsiyede bulunuluyor, genel bir dogru pek yok.
En onemlisi PSU iliskin bir sorunuz varsa oreki, sir benjamin, andar han, berkayz279 (Berkay'in Nick'i tam hatirlayamadim) etiketleyip soru sorun

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı