Son 2 yıldır yaklaşık 40 saat anatomide kadavra görmüş, kadavrada dokunmadık yer bırakmamış biri olarak söylüyorum iç organların iğrenilecek bir durumu yok. Kadavraların bozulmaması için formaldehit uygulanıyor, o koku çekilmez bir koku o ayrı. Ama senin bu düşüncelerin normal gelmedi bana. Beyin vıcık vıcık bir yapıya sahip değil zaten, oldukça yoğun bir yapısı var.Kıvrımların ve kıvrımların ayırdığı her bölgenin adının olduğunu ve bölgelerin işlevlerinin birbirinden farklı özelleştiğini bilmek belki tiksinmeni azaltır. Ayrıca iyi bir beyin (sagittal) kesiti dakikalarca incelenecek kadar detay barındırıyor. Akciğerler biraz süngersi yapıda işlevi gereği ancak karaciğer ve kalp de sert yine. Bağırsakların fonksiyon görmesi için yapıları bu şekilde olmalıydı zaten. Bu konu ilerlerse bir psikolojik destek alman iyi olabilir ya da organların işlevlerini ayrıntılarıyla öğrenirsen tiksinmen için neden kalmaz.
İç organları nerede gördün ve dokundun?
Konu dışı için açılan konular da cıvıtmaya başladı.
Sanırım bir dizi/fim yada videodan etkilendin. Eğer böyle birşey ise uzun etkisi olmaz.. Ama dokundum diyorsun.Vücudumdan iğrenmemin sebebi iç organlarımızı çok yakından görüp dokunmuş olmam. Mesela ciğerler, bağırsak, kalp ve en çokta beyin. İç organlarımız vıcık vıcık, çıkardığı sesler tiksindirici ve görüntüsü de öyle. Artık takıntı haline geldi kendimden kaçmak gibi bir lüksüm de yok. Eğer ilerlerse sırf bu sebepten hayatımı sonlandırabilirim. Ne yapmamı önerirsiniz?
Vegan isen bence biraz et ye acayip değiştirir seniCiğer, kavurma falan ye kendine gelirsin.
Aaa öyle olmaz. Allah, Muhammed, müthiş yaratılış. (Tırnaklarını biraz dipten kesiyorsun bir şey tutamıyorusun, 4000'den fazla hastalık (sorun), daha doğmadan gelen engeller (anne karnındaki gelişim bozuklukları). Ama sorunsuz yaratılış. Ha o hastalıklar da senin imtihanın. Çünkü Allah insanları eşit şartlarda yargılayamıyor. Ya da canı sıkıldığı için öyle yapmış. Teknoloji forumunda bahsetmeyin bari şu dinlerden hacı.Bu konuyu bile Allah'a, şükretmeye bağlamışlar ya
@nvyst Dostum sen bence bir uzmana danış, ilginç bir konu çünkü. Bu hassasiyete neden sahip olduğunu ben merak ettim.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.