Ben beslenme programı cıkartamıyorum örneğin ne yemeliyim bir programım olsa disiplinle yapacağım ama.
100 kilo yağlı bir insana istediğiniz kadar sert antrenman yaptırın, kas kazanımı olursa bana söylersiniz. O zaman haksız çıkmış olurum.Ben parçalı bir vücut demiyorum, siz direk yağlı bir insan kas kazanamaz yazmışsınız.
100 kilo yağlı bir insana istediğiniz kadar sert antrenman yaptırın, kas kazanımı olursa bana söylersiniz. O zaman haksız çıkmış olurum.
Eğer yağlıyken kas yapılabilseydi, insanlar kilo vermek için uğraşmazdı.
100 kilo insanda kas kazanımı oluyor ama yağlı olduğu için görüntü olarak fark etmiyor, yağlıyken kas yapılamadığı için insanlar kilo vermiyor yaptıkları kaslar belli olsun diye kilo veriyor.100 kilo yağlı bir insana istediğiniz kadar sert antrenman yaptırın, kas kazanımı olursa bana söylersiniz. O zaman haksız çıkmış olurum.
Ne alaka ne maydanoz. İsterse 150 kilo obez olsun, antrenman yaparsa kas kütlesi artar, senin deyiminle kas yapar ama yağ oranı yüksekse yağlardan kaslar gözükmez o kadar. İnsanlar yağın altındaki kasları göstermek için kilo veriyor, yağlıyken kas yapılamayacağından değil.100 kilo yağlı bir insana istediğiniz kadar sert antrenman yaptırın, kas kazanımı olursa bana söylersiniz. O zaman haksız çıkmış olurum.
100 kilo yağlı bir insana istediğiniz kadar sert antrenman yaptırın, kas kazanımı olursa bana söylersiniz. O zaman haksız çıkmış olurum.
Hem yeni başlayanlar aynı anda kas yapıp yağ yakamıyor muydu?.
Hocam ben şey için demiştim. Mesela adam çok kaslı olmayacak fit bir vücut istiyor.Spora yeni başlayan çok kilolu bir insan, mantık olarak bir yandan yağ yakarken kas kazanabilir. Bu bahsettiğim sadece çok kilolu bir insan için geçerli.
Onun dışında kendi tecrübemi ortaya koyuyorum. Bir anda şişmanken kilo verdikten sonra aniden kaslı olanı ben spor hayatım boyunca hiç görmedim. Kilolu insanlar önce kilolarını ve yağlarını verir, ardından kas kazanımına başlarlar. Bu benim kişisel tecrübem.
Vücuttaki yağları eritmek isteyen biri neredeyse 0 karb, 0'a yakın yağ, ve yüklü miktarda protein aldığı için enerji proteinden karşılanıyor.Hocam ben şey için demiştim. Mesela adam çok kaslı olmayacak fit bir vücut istiyor.
Kas yapar. Biraz da kilo verir o sırada. Sonra definasyona girer. Daha kolay kilo verir. Kaslı olunca daha çok enerji harcıyor ya vücut.
Amacı fitlik olan bir adamın bunu gerçekleştirmesi zor olmaz sanırım. Çünkü kas yapmak gibi uzun bir süreç değil.
Ben bunun için demiştim. Hem o süreçte kendisindeki yani gücündeki fitliğindeki değişimi fark edince motive de olur. Ben şahsen motive olurdum. Dış görüntüden ziyade işlevi beni daha çok tatmin ediyor.
Hocam bir de kilo verirken kas kaybı neden oluyor? Yeterli protein alınamamasından falan mı? Benim bildiğim kas kolay kolay erimez. Vücudun enerji kaynakları önce carb sonra yağ sonra protein değil mi?
Hocam illa 0 carb, yağ mı almak lazım kilo verirken? Benim bildiğim kalori açığının önemli olması.Vücuttaki yağları eritmek isteyen biri neredeyse 0 karb, 0'a yakın yağ, ve yüklü miktarda protein aldığı için enerji proteinden karşılanıyor.
Çok iyi miktarlarda protein alınsa bile, 0 karba sahip bir diyette kas kaybı olması muhtemeldir. Bulk sonrası definasyon yapan kişilerde, kollardaki kasların küçülmesi gibi sonuçları görebilirsiniz zaten. 90 kilodan 80 kiloya kadan inen birisinin kollarında 3-4 cm'ye yakın küçülme olabilir.