Vücudumu nasıl parçalı hale getiririm?

Ben beslenme programı cıkartamıyorum örneğin ne yemeliyim bir programım olsa disiplinle yapacağım ama.

Kardeşim benim kilo verirken öğünümu paylaşıyorum seninle toplam 2300CIVArinda;

-Sabah: 10:00-11:20
•3 yumurta/60gr yulaf(veya kepek ekmek)/yeşillik/peynir(az yağlı)

-Öğlen(idman öncesi): 14:00-16:00
•100gr pirinç pilavı (veya tam buğday makarna)/50-70gr tavuk göğsü (et-balik-bakliyat)/bol yeşillik.

-İdman sırası.
•5gr creatine+ en az 1lt su.

-Aksam yemeği.
•50-60gr pirinç (makarna veya tam buğday ekmek)/100-200gr tavuk (et-balik-bakliyat) bol bol yeşillik.

-Yatmadan önce.
•1 bardak zifir kahve

Tabii illa tamamina uymak zorunda değilsin kasma zaten bu kadar anne yemeği ile de kas yaparsın sıkıntı olmaz ilk aylarda. Ama sonraki aylarda beslenmeni değiştirmende şart var. Bu arada antrenman öncesi karbonhidrati biraz yüksek al protein az. Akşam yemeğinde tam tersi. Biraz da uyku düzenine dikkat et geç kalkmaya çalış çünkü erken kalkınca yemek isteğin geldiğinde bir öğün daha fazladan yemiş olacaksın. Dinlenmede önemli zaten biliyorsundur. Şimdiden bol gainzler dostum devam

Ben parçalı bir vücut demiyorum, siz direk yağlı bir insan kas kazanamaz yazmışsınız.
100 kilo yağlı bir insana istediğiniz kadar sert antrenman yaptırın, kas kazanımı olursa bana söylersiniz. O zaman haksız çıkmış olurum.

Eğer yağlıyken kas yapılabilseydi, insanlar kilo vermek için uğraşmazdı.

Evet doğru söylüyorsun. Kalori açığı/yağ oranı düşürmek şart şart şart.

100 kilo insanda kas kazanımı oluyor ama yağlı olduğu için görüntü olarak fark etmiyor, yağlıyken kas yapılamadığı için insanlar kilo vermiyor yaptıkları kaslar belli olsun diye kilo veriyor.

Ne alaka ne maydanoz. İsterse 150 kilo obez olsun, antrenman yaparsa kas kütlesi artar, senin deyiminle kas yapar ama yağ oranı yüksekse yağlardan kaslar gözükmez o kadar. İnsanlar yağın altındaki kasları göstermek için kilo veriyor, yağlıyken kas yapılamayacağından değil.

100 kilo yağlı bir insana istediğiniz kadar sert antrenman yaptırın, kas kazanımı olursa bana söylersiniz. O zaman haksız çıkmış olurum.

Hocam nasıl kas yapamaz?
.

Eğer yağlıyken kas yapılabilseydi, insanlar kilo vermek için uğraşmazdı.
Hem yeni başlayanlar aynı anda kas yapıp yağ yakamıyor muydu?
Su adamdan öğreniyorum ben.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kilo verirken kas kazanımı çok zordur ve çok büyük bir istikrar gerekir. Çok ağır bir kardiyo yanında çok ağır bir ağırlık antrenmanını yapabilirim diyorsanız, çok az bir miktar kas kazanımı mümkündür.

İnsan vücudu kilo verirken, kaslarını kaybetmeye çok müsaittir. Eğer yağ yakarken çok az bir şekilde kas kazanımı isteniyorsa bile 0 karbonhidrat, protein odaklı, çok az yağ şeklinde diyet oluşturulmalı.

Bilimsel araştırmalar insanların kilo veya yağ verirken, antrenman yapılsa bile kas kaybının ortaya çıktığı görüldüğünü söylüyor. Kısacası yağ-kilo verirken kas kazanımı, çok zordur fakat imkansız değildir. Dediğim gibi 0 karb, 2x protein, çok az yağ şeklinde diyetle kas kazanımı mümkündür. Yapabilene saygım olur zaten.

Spora yeni başlayan çok kilolu bir insan, mantık olarak bir yandan yağ yakarken kas kazanabilir. Bu bahsettiğim sadece çok kilolu bir insan için geçerli.

Onun dışında kendi tecrübemi ortaya koyuyorum. Bir anda şişmanken kilo verdikten sonra aniden kaslı olanı ben spor hayatım boyunca hiç görmedim. Kilolu insanlar önce kilolarını ve yağlarını verir, ardından kas kazanımına başlarlar. Bu benim kişisel tecrübem.

Son düzenleme:
Hocam ben şey için demiştim. Mesela adam çok kaslı olmayacak fit bir vücut istiyor.
Kas yapar. Biraz da kilo verir o sırada. Sonra definasyona girer. Daha kolay kilo verir. Kaslı olunca daha çok enerji harcıyor ya vücut.
Amacı fitlik olan bir adamın bunu gerçekleştirmesi zor olmaz sanırım. Çünkü kas yapmak gibi uzun bir süreç değil.
Ben bunun için demiştim. Hem o süreçte kendisindeki yani gücündeki fitliğindeki değişimi fark edince motive de olur. Ben şahsen motive olurdum. Dış görüntüden ziyade işlevi beni daha çok tatmin ediyor.

Hocam bir de kilo verirken kas kaybı neden oluyor? Yeterli protein alınamamasından falan mı? Benim bildiğim kas kolay kolay erimez. Vücudun enerji kaynakları önce carb sonra yağ sonra protein değil mi?

Vücuttaki yağları eritmek isteyen biri neredeyse 0 karb, 0'a yakın yağ, ve yüklü miktarda protein aldığı için enerji proteinden karşılanıyor.

Çok iyi miktarlarda protein alınsa bile, 0 karba sahip bir diyette kas kaybı olması muhtemeldir. Bulk sonrası definasyon yapan kişilerde, kollardaki kasların küçülmesi gibi sonuçları görebilirsiniz zaten. 90 kilodan 80 kiloya kadan inen birisinin kollarında 3-4 cm'ye yakın küçülme olabilir.

Hocam illa 0 carb, yağ mı almak lazım kilo verirken? Benim bildiğim kalori açığının önemli olması.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…