Vücut geliştirme sporu için haftada tek bölge vs iki bölge

Edin Dzekoo

Hectopat
Arkadaşlar aktif olarak gitmiş olduğum spor salonunda verdikleri standart çalışma düzeninde 1 bölge veriyorlar, ve son zamanlarda internette bununla alakaklı birçok farklı fikirlere şahit oldum. Sizce kas kazanıp, büyümek için haftada tek bölge mi çift bölge mi?

1 Haftalık dilimde yeterli kadar o bölgeyi çalıştırıyor isen sıkıntı yok. Bir kas grubu için haftalık 20 set gelişim için yeterlidir. İster bunu bir günde 20 set yap, ister 2 günde 10 set.

İşi ehli insanların tavsiyeleri dinleyip haftada tek bölge sonraki hafta çift bölge deneyip performans farkınızdan hangisinin daha iyi olduğunu yorumlayabilirsiniz

1 haftalık dilimde yeterli kadar o bölgeyi çalıştırıyor isen sıkıntı yok. Bir kas grubu için haftalık 20 set gelişim için yeterlidir. İster bunu bir günde 20 set yap, ister 2 günde 10 set.

İşi ehli insanların tavsiyeleri dinleyip haftada tek bölge sonraki hafta çift bölge deneyip performans farkınızdan hangisinin daha iyi olduğunu yorumlayabilirsiniz.

Hocam 3 aydır yapıyorum ve sürekli tek bölge şeklinde ilerlerdim, güzel kütle koydum. Spor salonunda 4-5 hocam var ve hepsi kocaman, 1 tanesi de dünya şampiyonu ve onlar tek bölge çalışıyorlar. Ve öğrencilere de tek bölge veriyorlar. İsteyenlere çift bölge de veriyorlar. Geçen hafta 3 gün boyunca çift bölge çalışmak durumunda kaldım ve 3 gün boyunca kaslarımı çalıştırdığımı hissetmedim.

O zaman tek devam etmen daha mantıklı bir seçimdir kendin zaten kısmı şekilde denemiş ve olumlu bir sonuç alamamışsın zorlamanın alemi yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…