Herkese merhaba, 1 seneden kısa bir süredir vücut geliştirmeye çalışıyorum ancak kafamda bazı parçalar oturmadığı için açıkçası pek bir şeye yaramıyor. Sorunum olan konu “beslenme”. Kas yapmak için iyi beslenmek, yağ yakmak için kalori açığı. Şimdi abartılı bir yağ kütlem yok 1.83 boy 81 kiloyum yaklaşık %20 civarı bir yağ oranım var. Yine de hafif göbekte, belde bir de suratta yağ var. Şimdi ben nasıl besleneyim? Kafam çok karışık açıklığa kavuşturursanız sevinirim.
Gece yatmadan önce süt iç 1-2 gün arayla her gün spor yap oluyor zaten aşırı Fast food yeme. Git tavuklu pilav ye zaten bunları herkes biliyor he bir de balık yağı tüket. Ayrıca boyuna göre gayet iyisin.
Gece yatmadan önce süt iç 1-2 gün arayla her gün spor yap oluyor zaten aşırı Fast food yeme. Git tavuklu pilav ye zaten bunları herkes biliyor he bir de balık yağı tüket. Ayrıca boyuna göre gayet iyisin.
Ya yok spor konusunda istikrarlıyım hani haftada 4-5 günlük bir programım var proteini de elimden geldiğince bol almaya çalışıyorum hani hafif kaslar gelişiyor ama yağlar canımı sıkıyor. Hani acaba kalori açığı yapıp bol protein yesem yağlardan kurtulur muyum?
Ya yok spor konusunda istikrarlıyım hani haftada 4-5 günlük bir programım var proteini de elimden geldiğince bol almaya çalışıyorum hani hafif kaslar gelişiyor ama yağlar canımı sıkıyor. Hani acaba kalori açığı yapıp bol protein yesem yağlardan kurtulur muyum?
kanka valla oraları astim bi aydir agzima ne fastfood ne sekerli bisey suruyorum. Kafam sadefe sunda takildi hani kalori acigi bol protein mi yoksa salla direkt kalori ihtiyacinin ustunde ye kaslar gelissin mi tarzinda yapiyim? bu arada baydiysam kusura bakma
Kanka vallahi oraları astim bir aydir agzima ne fastfood ne sekerli bir şey suruyorum. Kafam sadefe sunda takildi hani kalori acigi bol protein mi yoksa salla direkt kalori ihtiyacinin ustunde ye kaslar gelissin mi tarzinda yapayım? Bu arada baydiysam kusura bakma
Kalori ihtiyacının üstünde beslenmeyeceksin tabii ki, kalori açığı vereceksin. Deneyerek kendine uygun kaloriyi bulman lazım, yağı kilon x 1 gram kadar al maksimum. Protein ağırlıklı beslen kilon x 2-3 gram kadar alabilirsin, hayvansal protein olması lazım; karbonhidratı azalt. Kardiyoya önem ver. Ayrıca süt ve süt ürünlerini önermiyorum.
Kalori ihtiyacının üstünde beslenmeyeceksin tabii ki, kalori açığı vereceksin. Deneyerek kendine uygun kaloriyi bulman lazım, yağı kilon X 1 gram kadar al maksimum. Protein ağırlıklı beslen kilon X 2-3 gram kadar alabilirsin, hayvansal protein olması lazım; karbonhidratı azalt. Kardiyoya önem ver. Ayrıca süt ve süt ürünlerini önermiyorum.