Arch Linux'ta heroic Launcher ile Genshin Impact'i denemek istedim ama açılmadı biraz araşrırma yapınca ekran kartımda Vulkan desteği olmadığı için açılmıyormuş, heroic Launcher da Vulkan yerine OpenGL'yi nasıl aktif edebiliriz?
Hocam kartınızda Vulkan desteği mevcut. Açılmıyor olması muhtemelen eskik bir paketten kaynaklanıyor. Kurmadıysanız ekran kartı sürücüsünü falan kurup deneyin. Ayrıca anladığım kadarıyla Linux'ta yenisiniz. Arch yerine Linux Mint kullanın.
Hocam bir ihtimal An Anime Game Launcher'ı kullanarak deneyebilirsiniz. Kurulum adımlarında Android olarak seçerseniz daha hafif grafiklerle kurulabilir. Launcher AUR'da bulunuyor. Flatpak üzerinden de indirebilirsiniz.
Hocam bir ihtimal an anime Game Launcher'ı kullanarak deneyebilirsiniz. Kurulum adımlarında Android olarak seçerseniz daha hafif grafiklerle kurulabilir. Launcher AUR'da bulunuyor. Flatpak üzerinden de indirebilirsiniz.
Onun haricinde zaten @Rona ve @Bayram Tempest hocamın dediği gibi Vulkan yerine OpenGL'e çevirir ama o da bayağı bir verimsiz zamanında Intel HD 2500 ile deneyimlemiştim. Kaldı ki bazen açmıyor bile.
Dağıtım değiştirmek bir şey ifade eder mi bilmiyorum ama deneyin isterseniz.
Offline kurulum yaparsanız Yast ile yazılım yönetimini açın orada amdgpu için birkaç ek paket seçmiş olacak.
@mashiro Vulkan sürümümü buldum ama ekran kartı ilk defa 2013'te yapılmaya başlanmış. E haliyle Vulkan sürümü eski olunca çalıştıramadım.
Vulkan sürümü = 1.1.126
Zorin OS'te Vulkan'ı aktif edebildim ve Genshin'i çalıştırabildim. Düşük ayarlada 36 ile 43 FPS arasında geziniyordu sistem. Tabii Zorin OS'i kurduktan sonra pişman oldum, keşke özelleştirmeler yerine bugları çözmekle uğraşsalarmış.
Ekran kartım beni bile şaşırtıyor. Galiba internete koydukları test sonuçları yanlış, CS2 de 210, Tomb Raider da 60 ila 70 FPS arasında geziyor.(orta ayarlarda)