Çözüldü Vulkan desteği olmayan ekran kartında OpenGL nasıl aktif edilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Maomao

Kilopat
Makaleler
18
Yer
Erzincan ❄️
Arch Linux'ta heroic Launcher ile Genshin Impact'i denemek istedim ama açılmadı biraz araşrırma yapınca ekran kartımda Vulkan desteği olmadığı için açılmıyormuş, heroic Launcher da Vulkan yerine OpenGL'yi nasıl aktif edebiliriz?

Çözüm
Anakart = ASUS X542.
Depolama = 1TB HDD.
İşlemci = Intel i5-8250U 8.nesil
RAM = 1x8 2400MHz.
Ekran kartı = NVIDIA 930MX.

Bende bir bakıp çıkacağım zaten hocam. Sistem genshin i oynatmaya ucu ucuna yetiyordu Windows'ta.

Hocam kartınızda Vulkan desteği mevcut. Açılmıyor olması muhtemelen eskik bir paketten kaynaklanıyor. Kurmadıysanız ekran kartı sürücüsünü falan kurup deneyin. Ayrıca anladığım kadarıyla Linux'ta yenisiniz. Arch yerine Linux Mint kullanın.
@Bayram Tempest ekran kartım gerçekten kötü eski oyunlar bile yeterli bulmuyor maalesef.

@Rona hocam ben destekleyemiyor diye bir bilgi görmüştüm çok önceden.
Hocam bir ihtimal An Anime Game Launcher'ı kullanarak deneyebilirsiniz. Kurulum adımlarında Android olarak seçerseniz daha hafif grafiklerle kurulabilir. Launcher AUR'da bulunuyor. Flatpak üzerinden de indirebilirsiniz.

@Bayram Tempest az önce bir Windows'a uğradım şimdi indirip denerim hocam.

Hocam bir ihtimal an anime Game Launcher'ı kullanarak deneyebilirsiniz. Kurulum adımlarında Android olarak seçerseniz daha hafif grafiklerle kurulabilir. Launcher AUR'da bulunuyor. Flatpak üzerinden de indirebilirsiniz.

Biraz şansızım anlaşılan indirsem bile açılmadı.
Distro değiştireceğim gibi duruyor.

@Rona hocam Mint önermiştiniz ama bayağı bir kullandım bu yüzden yeni şeyler arıyordum.

Ne yapsam acaba @Reend ile @mashiro hocalarımız gibi OpenSUSE'ye mi geçsem?

Son düzenleyen: Moderatör:
@Bayram Tempest az önce bir Windows'a uğradım şimdi indirip denerim hocam.

Biraz şansızım anlaşılan indirsem bile açılmadı.
Distro değiştireceğim gibi duruyor.

@Rona hocam Mint önermiştiniz ama bayağı bir kullandım bu yüzden yeni şeyler arıyordum.

Ne yapsam acaba @Reend ile @mashiro hocalarımız gibi OpenSUSE'ye mi geçsem?
Bence bi deneyin. :)

@Reend, @Rona hocamızın dediği gibi Vulkan varmış aslında. Biraz daha uğraşacağım eğer olmazsa geçerim.
İnternetten baktığımda bende de var gözüküyor. Sürümü eskiyse çok bir şey değişmiyor sanırım ama deneyin isterseniz.

Ekran kartı = NVIDIA 930MX.

Vulkan var olarak gözüküyor ama anlamadım neden yok dediğinizi.
Onun haricinde zaten @Rona ve @Bayram Tempest hocamın dediği gibi Vulkan yerine OpenGL'e çevirir ama o da bayağı bir verimsiz zamanında Intel HD 2500 ile deneyimlemiştim. Kaldı ki bazen açmıyor bile.

Ne yapsam acaba @reend ile @mashiro hocalarımız gibi OpenSUSE'ye mi geçsem?

Dağıtım değiştirmek bir şey ifade eder mi bilmiyorum ama deneyin isterseniz.
Offline kurulum yaparsanız Yast ile yazılım yönetimini açın orada amdgpu için birkaç ek paket seçmiş olacak.

Bir de CPU-X indirip kontrol edin isterseniz.
1725739597450.png

@mashiro Vulkan sürümümü buldum ama ekran kartı ilk defa 2013'te yapılmaya başlanmış. E haliyle Vulkan sürümü eski olunca çalıştıramadım.
Vulkan sürümü = 1.1.126

Zorin OS'te Vulkan'ı aktif edebildim ve Genshin'i çalıştırabildim. Düşük ayarlada 36 ile 43 FPS arasında geziniyordu sistem. Tabii Zorin OS'i kurduktan sonra pişman oldum, keşke özelleştirmeler yerine bugları çözmekle uğraşsalarmış.

Düşük ayarlada 36 ile 43 FPS arasında geziniyordu sistem.
Sizin sistemde normal, iyi bile hocam. Minimum sistem gereksinimlerini karşılamıyor ekran kartınız.

Sizin sistemde normal, iyi bile hocam. Minimum sistem gereksinimlerini karşılamıyor ekran kartınız.

Ekran kartım beni bile şaşırtıyor. Galiba internete koydukları test sonuçları yanlış, CS2 de 210, Tomb Raider da 60 ila 70 FPS arasında geziyor.(orta ayarlarda)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı