VW Tiguan 2.0 TDI gaza basınca çok bağırması normal mi?

diodiyor

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

2017 model VW Tiguan 2.0 TDI DSG aracım var, yaklaşık 200.000 Km'de.

Son zamanlarda özellikle gaza biraz sert bastığımda motor çok bağırıyor, devir yükseliyor ama araç sonra hızlanıyor.

• 🚗 Çekiş var.
  • 💨 Duman atmıyor.
  • ⚠️ Arıza lambası yanmıyor.
  • 🛠️ Şanzıman DSG.
  • ⛽ Dizel.

Bu durum:

• Turbo ile mi alakalı olabilir?
  • DSG geç vites atıyor olabilir mi?
  • Egr / dpf tıkanıklığı yapar mı?
  • Enjektör veya hava kaçağı ihtimali var mı?

Benzer sorunu yaşayan veya başına gelen varsa tecrübesini ve tahmini masraf bilgisini paylaşabilir mi?

Servise gitmeden önce fikir almak istiyorum.

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Baskı balata(kavrama) bitik olup kaçırıyor olabilir derdim manuel olsa. DSG de de aynı durum olur mu bilemem. Gaza ani yüklenme yerine yavaş yavaş gaz verip yavaş yavaş dipleyince de aynı mı?

Baskı balata bitik olup kaçırıyor olabilir derdim manuel olsa. DSG de de aynı durum olur mu bilemem. Gaza ani yüklenme yerine yavaş yavaş gaz verip yavaş yavaş dipleyince de aynı mı?
Evet aynı ses.Sanki egzoz taktırmışım gibi bağırıyor aklıma turbo borusunda hasar olup olmayacağı geldi.Sarı ikaz lambası yanıyorda problemin ne olduğunu hala anlamış değilim.

İkaz lambasını da atar mısınız müsait olunca? Bağırıyor dediğinizde devir yükseliyorsa diğim gibi klasik debriyaj kaçırması semptomu.

Merhaba arkadaşlar,

2017 model VW Tiguan 2.0 TDI DSG aracım var, yaklaşık 200.000 Km'de.

Son zamanlarda özellikle gaza biraz sert bastığımda motor çok bağırıyor, devir yükseliyor ama araç sonra hızlanıyor.

• 🚗 Çekiş var.
  • 💨 Duman atmıyor.
  • ⚠️ Arıza lambası yanmıyor.
  • 🛠️ Şanzıman DSG.
  • ⛽ Dizel.

Bu durum:

• Turbo ile mi alakalı olabilir?
  • DSG geç vites atıyor olabilir mi?
  • Egr / dpf tıkanıklığı yapar mı?
  • Enjektör veya hava kaçağı ihtimali var mı?

Benzer sorunu yaşayan veya başına gelen varsa tecrübesini ve tahmini masraf bilgisini paylaşabilir mi?

Servise gitmeden önce fikir almak istiyorum.

Şimdiden teşekkürler.

Bahsettiğiniz durum yüksek devirlerde oluyorsa hava filtresi ve triger ayarından kaynaklı olabilir. Ayrıca yakıt filtresine de baktırmanızda fayda var.
Ek olarak çekiş var demişsiniz ama çekiş miktarı düşüyor mu yoksa sabit mi?

Bahsettiğiniz durum yüksek devirlerde oluyorsa hava filtresi ve triger ayarından kaynaklı olabilir. Ayrıca yakıt filtresine de baktırmanızda fayda var.
Düşük devirdede bağırma mevcut.Dizel diye sesi normal karşılıyordum fakat bağırması artmaya başladı.
Çekiş tamamen düşmüyor, genel olarak sabit ama gaza yüklenince motor bağırıyor, hızlanma bir an gecikiyor. Sonrasında toparlayıp gidiyor.

İkaz lambasını da atar mısınız müsait olunca? Bağırıyor dediğinizde devir yükseliyorsa diğim gibi klasik debriyaj kaçırması semptomu.
DSG kavraması yavaş diye düşünüyorum.

Hocam bu arızalara baktırması ve çözülmesi ne kadar tutar bir bilginiz var mı?

Düşük devirdede bağırma mevcut. Dizel diye sesi normal karşılıyordum fakat bağırması artmaya başladı.
Çekiş tamamen düşmüyor, genel olarak sabit ama gaza yüklenince motor bağırıyor, hızlanma bir an gecikiyor. Sonrasında toparlayıp gidiyor.

DSG kavraması yavaş diye düşünüyorum.

Hocam bu arızalara baktırması ve çözülmesi ne kadar tutar bir bilginiz var mı?

Baktırma işlemi 500₺ falan hocam. Çözülmesi de arızaya göre değişir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı