Çözüldü W11 Laptop yüksek CPU kullanımı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

schopenuidas

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: 12th Gen Intel(R) Core(TM) i7-12700H
Bellek: 16GB
Ekran Kartı: Nvidia GeForce RTX 3060
Monitör: FHD 144Hz IPS
Dostlar selam, resim şu.

Laptop kullanıcısıyım normalde bu kadar artmazdı Chrome'da 5-6 sekme açık onun dışında başka hiçbir uygulama açık değil. Ve fanın acayip sesli çalışmasından kuşkulanıp bakayım dedim CPU kullanımı %80'leri buluyor. Sıcaklığı da yine 70 75 derece arasında. Sizce bu neden oluyor?

RAM 16 GB.
İşlemci i7 12700H.
Ekran kartı 3060.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2sssa.png
    265,4 KB · Görüntüleme: 67
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sürüm pc ile kendiliğinden geldi Home sürümü windows 11
Bu alttaki hizmetlere bakarak kapatın, ayrıca aktif olarak kullanmadığınız programları (örneğin Razer) bunların başlangıçta açılmasını ve şu anda aktif olarak çalışmasını kapatın. Virüs programı olarak ücretli olacaksa ESET ücretsiz olacaksa Kaspersky Free kullanın. Omen'a ait Gaming Hub çok işinize yaramıyorsa kapalı tutun. Sırf bunları bile yapsanız cihaz kendine gelir, ayrıca mining virüsü falan yok arkadaş biraz abartmış.
Hangi Windows 10 Hizmetlerini Güvenle Kapatabilirsiniz?

Sadece Kaspersky Free yeterli.
Açıkçası kullanmadığınız programların açık olmasının da bir manası yok. 16GB RAM ve i7 12700 ile o sistem kullanımı fazla. Benim paylaştığım sistem 8GB RAM ve Ryzen 5 3500U olan bir sistem, siz karşılaştırın bende 11 kullanıyorum sizde.

Arada powershell falan da üste çıkıyor ama üsttekilerin kullanımı hep yüksek ve system falan var genelde ama en altta hep razer vs. onlar da zaten %0,1 falan kullanıyor bunları da kapattım yine aynı fanlar ve kullanım %70 malwarebytes ve mcaffe tehdit bulmadı tarama yaptım. (

Gereksiz hizmetler ile ilgili bir çalışma yaptınız mı? Ayrıca McAfee'den kurtulun ve Malwarebytes'a da gerek yok. Bir tane AV programı yeterli olur.

McAfee'yi siz mi kurdunuz? İstekli bir şekilde kurmadıysanız geçmiş olsun. Kaspersky indirip tam tarama yapın. Sonuç çıkmazsa format gerekli olabilir.

McAfee'yi siz mi kurdunuz? İstekli bir şekilde kurmadıysanız geçmiş olsun. Kaspersky indirip tam tarama yapın. Sonuç çıkmazsa format gerekli olabilir.
Hayır Vatan bilgisayar'da alırken almanız gerekiyor falan demişlerdi 4 yıl 1000tl fiyatı güzel geldi kulağıma taksitli şekilde ben de kurulsun dedim kurdular. Kaspersky alsam bu saatten sonra parama yazık olmaz mı? Ayrıca AV-Test'lerde falan gayet güzel 6-6-6 sonucu hep. Bu mu sistemi bu kadar yoruyor şimdi?

Gereksiz hizmetler ile ilgili bir çalışma yaptınız mı? Ayrıca McAfee'den kurtulun ve Malwarebytes'a da gerek yok. Bir tane av programı yeterli olur.

Malwarebytes neyse de McAfee niye var anlamadım açıkçası.

Kaspersky ücretsiz.

Sistemi sadece o yormuyor fakat büyük bir etkisi var. Ayrıca sisteminizde kurduğunuz çoğu program gereksiz. Görev Yöneticisi'nden başlangıç kısmına gelip ihtiyacınız olmayan her şeyi devre dışı bırakın ve sisteminizi yeniden başlatın. Denetim Masası'na gelerek program kaldır bölümünden ihtiyaç duymadığınız programları da kaldırın.

Gereksiz hizmetler ile ilgili bir çalışma yaptınız mı? Ayrıca McAfee'den kurtulun ve Malwarebytes'a da gerek yok. Bir tane AV programı yeterli olur.
Evet hocam değişmedi çünkü o hizmetler zaten çok çok az alan kaplıyor. Onların esamesi bile okunmuyor zaten ne kaplayabilirdi ki?

Başlangıçta açık olan programlar bunlardı. Şu java ne işe yarıyor bilemedim Minecraft için indirmiştim onu kapatmadım. Photoshop için şu CCX Process sanırım onu kapattım ama ne işe yarıyor bilemedim umarım problem olmaz. Express VPN sanırım Mcafee ile gelmiş ne alaka anlayamadım onu da kapattım ben kurmadım. Razer ve altındaki garip RtkAUD rzthx gibi programları da kapattım virüs mü bunlar anlamadım. Son olarak Steam'i de kapattım. Chrome'da niye 31 yazıyor yanında onu da çözemedim fazla mı kaplıyor. Zaten Chrome başlangıçta açılmıyor fakat burada etkinleştirildi yazıyor. Arkada mı açık acaba?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2ass.png
    9,6 KB · Görüntüleme: 47
  • Screenshot_2sa.png
    2,8 KB · Görüntüleme: 31
  • Screenshot_2ab.png
    10,5 KB · Görüntüleme: 22
  • Screenshot_2ba.png
    15,6 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleme:
McAfee ev kullanıcıları için uygun olmayan bir ürün. Şirkette veya ofiste kullansanız kalsın derdim, genel olarak kullanım alanı o bölgeler için. Kaspersky'da Free sürüm var dilerseniz onu kurun CPU ve RAM kullanımında %2-3 civarı bir düşüş gözlemlersiniz.
Evet hocam değişmedi çünkü o hizmetler zaten çok çok az alan kaplıyor. Onların esamesi bile okunmuyor zaten ne kaplayabilirdi ki?
Hizmetleri kapattıktan sonra sistemi yeniden başlatmanız gerekiyor, ayrıca Çalıştır > msconfig > Hizmetler > Alt taraftan "Tüm Microsoft hizmetlerini gizle." seçeneğini seçip üst taraftan gereksiz olduğunu düşündüğünüz hizmetleri de kapatın.

Bu arada Insider gibi bir sürüm kullanıyorsanız o sürümden çıkın, Insider sürümleri beta sürümleridir. Sistemde gereksiz hatalar ile karşılaşabilirsiniz. Stabil sürüme geçince varsa Windows Update güncellemelerini de yapın.

Çok teşekkürler

Insider sürüm kullanmıyorum.

Başlangıç olaylarını yaptıktan sonra restart attım ve son hali bu çok teşekkürler dostlar.

Yine de sistemin o kadar cpu kullanması çok garipti. Şu an en ufak ses bile gelmiyor fanlardan.

Tekrardan çok sağolun bir problem olursa buradayım yine =)

Dosya Ekleri

• Screenshot_22424.png
    68,7 KB · Görüntüleme: 39
RtkAUD açık kalsın, o ses sürücüsü. Diğeri Razer'a ait program. Java'ya ait olan update programı. Steam açık kalabilir aktif kullanılan bir program. Ayrıca o devre dışı olmayan programların hepsi arka planda çalışıyordur. Şuradan bakabilirsiniz:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…