W7 Yüklü HDD'yi Yeni PC'ye eklemek

poseideimos

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar arkadaşlar ben yeni PC topladım yaklaşık 1 aydır kullanıyorum. 480GB Adata SSD var. Oyun ve programlar vs kurdum iyi hoş ama 100 GB yer kaldı ve ben fotoğraflarımı aktarmak için alana ihtiyacım var. Elimde eski bir harddiskim var 500GB falan. İçinde Win7 yüklüydü, şimdi şu anki kullandığım PC'ye 500 GB nasıl ekliyebilirim? Hani ikisinin de işletim sistemi falan farklı vs oradaki bilgiler olmasa da olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Umarım yeni bilgisayarınızda Windows 10 yüklüdür. Diski anakartın kutusundan çıkan SATA kablosuyla takıp ek olarak SATA güç bağlantısını yaptıktan sonra BIOS'ta boot menüsünde şuanki işletim sisteminizin yüklü olduğu SSD'nin öncelikli olduğunu teyit ettikten sonra sistem normal olarak açılır. Ardından Windows içinden biçimlendirme yapabilirsiniz diske. Veya format başlatıp sadece yeni taktığınız diski temizleyebilirsiniz, size kalmış.

O zaman bilgisayara sabit diski bağlayın. Açılış ekranında doğrudan SSD'den başlaması gerek. Eğer baslamazsa Manuel olarak Windows 10'u aç.

Başlat tuşuna bas ve Disk yaz. Zaten üstte sabit disk oluştur yada biçimlendir diye bir şey çıkacak. Ona gir. Orada altta senin sonradan taktığın harddisk gözükecek. Ona sağ tıklayıp biçimlendir demen ve ihtiyacına göre (Sadece Windows PC'de kullanilacaksa NTFS ) biçimlendirin. Burada size tavsiyem hızlı biçimlendirme kapalı olsun. Diski tamamen temizlesin.

Detaylı anlatım için: https://support.microsoft.com/tr-tr/help/17418/windows-7-create-format-hard-disk-partition

yarın deneyip buraya yazıcam çok teşekkürler beyler adamsınız.
dayanamadım denedim şimdi 😀 kablosu yoktu anakartın kutusundan alıp taktım harddiski yerleştirdim pc gördü biçimlendir dedim Windows,biçimlendirmeyi bitiremedi. dedi

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı