W8.1 yerine Windows 8.1 Performance kurulur mu?

Virüs meselesine gelincede bilgisayarı nasıl kullandığına bağlı ben bilgisayar kullanmaya başladığımdan beri tüm Defender' ve güvenlik duvarları kapalı kullanıyorum hiçbir sorun yaşamadım.

Defender var mı ki? Sistemin güvenlik güncelleştirmelerini, dahili olarak gelen Defender ile karıştırıyorsunuz sanırım.
Bir iki senede bir defa 50mb'lik güvenlik güncelleştirmesi olunca, adı güvenlik için güncelleme alıyor mu oluyor? Ev bilgisayarınız olarak kullandığınız bilgisayar çoğu remote virüs veya güvenlik açıkları için uygun değildir. Yani bir yerde oha hackerlar şu dosyayı indirtince uzaktan erişebiliyormuş, 80 portundan, ssh portundan erişebiliyormuş gibi şeyler söylemeyin. Şuan sağlam bir virüs programıyla Windows 7'yi hiçbir güvenlik güncelleştirmesine gerek kalmadan kullanabilirsiniz. Zaten bahsi geçen Microsoft, dijital imza onayını kaldırma package'ine de güvenlik güncelleştirmesi diyordu. Yani çok takılmayın.

Bir iki senede bir defa 50 MB'lik güvenlik güncelleştirmesi olunca, adı güvenlik için güncelleme alıyor mu oluyor?

Paradoks yaşanmış.

Şu an sağlam bir virüs programıyla Windows 7'yi hiçbir güvenlik güncelleştirmesine gerek kalmadan kullanabilirsiniz.

Defender'i kullanmıyorum dediniz. Sonra da iyi bir antivirüs kullanarak Windows 7 kullanabilirsiniz dediniz. Madem gerek yok neden kullansın ki arkadaş? :)

Paradoks yaşanmış.

Defender'i kullanmıyorum dediniz. Sonra da iyi bir antivirüs kullanarak Windows 7 kullanabilirsiniz dediniz. Madem gerek yok neden kullansın ki arkadaş? :)
Paradoks kelimesini yanlış biçimde kullanıyorsunuz. Ubuntu veya diğer buna benzer OS'larda mümkün olan her hafta yeni bir güvenlik güncellemesi yayınlanır. Windows yapısı gereği bunlara gerek duymaz.
Defender'i kullanmıyorum demedim, kim kullanıyor ki dedim. Şayet belki 5 yıl olmuştur Windows 7 kullanmayalı. Kimse de açıp Defender kullanmıyor zaten. Defender yerine güzel bir antivirüs kurun dedim. Amaç geride kalmış defender yerine, veritabanına artık yeni virüs türleri eklenmeyen defender yerine kaspersky ve benzeri programlar ile Windows 7'yi sorunsuzca kullanabilirsiniz dedim.

Kimse de açıp Defender kullanmıyor zaten.

Defender Windows 10 ve üzeri (yanlış değilsem) işletim sitemlere eklenmiş bir antivirüs programı ve sistemin bütünlüğünü koruyan özelliklerini siz hiçe saydınız. Sanki hiçbir işe yaramayan program gibi, görüşünüze saygı duyuyorum fakat güvenlik konusunda sizinle aynı fikirde olmadığımı belirtmeden geçemem.

Paradoks kelimesini yanlış biçimde kullanıyorsunuz.

Yazdığınız cümle içerisinde bir birleriyle çelişen kelimeler olduğu için paradoks kelimesini kullandım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı