Wainer saat takılır mı?

3-5 seneye elinde kalır. 13 yaşında saatlere böyle ilgin olması çok ilginç bu arada, yaşına göre çok niş bir zevk. 20 bin ₺'lere bu yaşta kol saati alma bence. Casio MTP serisi vs gibi saatlere bak, lise-üniversite yıllarında ilk işinde, ilk maaşınla o zamanın Seiko 5 Sports'larından alırsın, mekanik ve ömürlük bir saatin olur. Tabii bu benim tavsiyem, karar senin. Wainer kesinlikle parasını hak etmiyor, orası ayrı.
Hocam bende ama var wainer çok güzel duruyor 12 yıllık birşey. Elimde kalmasından bahsettiğiniz olay nedir? Bilgim yok gerçekten. Saat de baya kullanırım ömürlük bir şey almak istiyorum.

Hocam bende ama var wainer çok güzel duruyor 12 yıllık bir şey. Elimde kalmasından bahsettiğiniz olay nedir? Bilgim yok gerçekten. Saat de bayağı kullanırım ömürlük bir şey almak istiyorum.

Hocam yani gerçek saat markaları kadar kaliteli olmuyor bu saatler.

O yüzden elinizde kalır bir arizasi olur bir sıkıntısı olur ama beğendiyseniz alın gitsin.

Saatlerle ilgili daha fazla bilgi edinmek için şu kanala bakmanızı tavsiye ederim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam yani gerçek saat markaları kadar kaliteli olmuyor bu saatler.

O yüzden elinizde kalır bir arizasi olur bir sıkıntısı olur ama beğendiyseniz alın gitsin.

Ama elimde olduğu için söyledim yani bence çok güzel. Görünüşüde güzel bence. Seiko modeli atabilirseniz bakabilirim neyin iyi neyin kötü olduğunu bilmiyorum. Babamda Seiko kinetic arctura var mesela 25-27 yıllık halen kullanıyor.

Ama elimde olduğu için söyledim yani bence çok güzel. Görünüşüde güzel bence. Seiko modeli atabilirseniz bakabilirim neyin iyi neyin kötü olduğunu bilmiyorum. Babamda Seiko kinetic arctura var mesela 25-27 yıllık halen kullanıyor.

Seiko 5'e bakabilirsiniz hocam güzel bir modeldir. Fiyatlari biraz pahalı olabilir ama gerçekten de ömürlük saatlerdir bunlar.

Yani bir kere aldınız mı yıllarca kullanırsınız bence kesinlikle değerlendirin ama tabii ki de wainer da takabilirsiniz önemli olan sizin beğenmeniz.

Seiko 5'e bakabilirsiniz hocam güzel bir modeldir. Fiyatlari biraz pahalı olabilir ama gerçekten de ömürlük saatlerdir bunlar.

Yani bir kere aldınız mı yıllarca kullanırsınız bence kesinlikle değerlendirin ama tabii ki de wainer da takabilirsiniz önemli olan sizin beğenmeniz.

Yani açıkçası bisiklet almak yerine saat alıyorum ve gerçekten wainer kalitesizse Seiko alabilirim. Bana birkaç model atabilir misiniz? Otomatik olsun. Çelik kordon olsun. 20-30 arası olursa sevinirim. Önerirseniz teşekkürler.

Görünüşü şu an güzel gelebilir, saatçilikte yer edinmiş kaliteli markaların saatlerini inceledikçe aradaki farkı anlayacaksınız. Sadece işçilik değil, olası bir durumda aradan 20-30 sene bile geçse düzgün saat markaları, saatin tamirinden parça teminine kadar her şeyi yapabiliyorlar.

Wainer gibi moda markası ya da saatçilikte yer edinememiş, üretimi/kalite kontrol standardı olmayan veya fason üretim yapan markalardan aldığınız saatin uzun süre boyunca kozmetiğini ve mekanizmasını koruması mucize gibi bir şey. Bir şey olduğunda zaten resmi markadan destek alamazsınız, sağda soldaki ustalara verirsiniz, içerisine rastgele uyan bir mekanizma takar geçer. Kozmetik olarak zaten asla düzgün işçilik standardı olan markalara yaklaşamıyor bu markalar.

Weider, Wainer gibi markaları Konyalı'da gidip bir Longines ile yanyana koyduğunuzda anlarsınız aradaki farkı.

Otomatik ve quartz arasındaki farkı biliyorsunuz anladığım kadarıyla, bu halde Seiko 5 Sports çok iyi bir seçenek olur yaşınıza göre de. Sadece, 5-7 senede bir bakım masrafı olacağını unutmamak lazım. Sanırım €150-200 civarındaydı Aydın Saat ile resmi bakımı. Asla ustalarda yaptırmanızı tavsiye etmiyorum, çok kötü çalışıyor hepsi. Resmi yer her zaman en sağlamıdır.

Yani açıkçası bisiklet almak yerine saat alıyorum ve gerçekten wainer kalitesizse Seiko alabilirim. Bana birkaç model atabilir misiniz? Otomatik olsun. Çelik kordon olsun. 20-30 arası olursa sevinirim. Önerirseniz teşekkürler.

Bu modelleri tavsiye ederim hocam.2.si biraz bütçeyi aşıyor ama bütçe arttırabilirseniz harika olur.

@burton bu modeller nasıl sizce hocam ben bildiğim kadarıyla öneri yaptım ama sizin bilgi birikiminiz daha iyidir.

Bu modelleri tavsiye ederim hocam.2.si biraz bütçeyi aşıyor ama bütçe arttırabilirseniz harika olur.

@burton bu modeller nasıl sizce hocam ben bildiğim kadarıyla öneri yaptım ama sizin bilgi birikiminiz daha iyidir.

Bunlar wainerden daha iyiyse alırım tabii ki. 33 yapabilirim bütçeyi imkanım var.

Bence bizim ülkede Seiko 5 Sports'un üzeri hak etmiyor fiyatını. 30'lara çıkmasına hiç gerek yok bence arkadaşın, Seiko 5 Sports SRPK29K1 tarzı nötr renkte bir saat bence gayet uygun. Arkadaşın yaşı daha 13, nasıl bir yerde yaşıyor, ne tür aktiviteler yapıyor bilmiyorum ama bu yaşta kolunda 30 bin liralık saat için bence çok çok erken. 5 Sports ya da 5 Streets serisinden bir otomatik bence gayet kafi.

Reşit olsaydı da arkadaş zaten 30 bin bandında Hamilton, Tissot bence çok ağır basıyor 4R serili Seiko'lara kıyasla.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı