Çözüm Waiting on IOProviderClass

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
287
Yer
İstanbul
Rampage IV Gene model anakarta Sierra kurmak için uğraşıyorum ve bir türlü başarıya ulaşamadım. Denemediğim yöntem kalmadı açıkçası. Ama sorunun nedenini biliyorum: USB. Kurulum esnasında bütün USB portları devre dışı kalıyor ve bu yüzden sistem Waiting on IOProviderClass deyip çakılıyor. Zaten fare ve klavyenin ışıklarının sönmesinden bunu anlayabiliyorum.

USB portları öylesine ölüyor ki, cihaz bile şarj etmiyorlar!

Neyse efendim, forum dolaşmaktan kafayı yeme noktasına gelmişken ve bu işe iki akşam harcamışken birden aklıma USB Kext'leri geldi.

• Kısa bir aram ile eski dostum GenericUSBXHCI.kext sürücüsünü buldum.
  • Sürücüyü \EFI\CLOVER\kexts\Other klasörüne kopyaladım ve artık USB 3.0 portları sorunsuz çalışıyordu!
  • Bu işlemden sonra kuruluma devam edebildim.

Bu sadece 3.0 portu için mi geçerliydi?

Benim yazdığım çözüm sadece 3. parti yonga kullanılan 3.0 portlarında işe yarıyor. 2.0 portları için de çözümler var.

Özellikle Clover ayarlarından Fix Ownership ve Inject USB seçilirse çoğu sistemde bu sorun çözülüyor.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı