Çözüldü War Thunder FPS düşük

• Konuyu başlatan YLN
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 1.344
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

YLN

Decapat
Yer
Oslo, Norway
Daha fazla  
Merhbalar başlıkta da dediğim gibi bu sorunu 4 gün önce yaşamaya başladım. Menüdeyken FPS'im 23'ün üzerine çıkmıyor ve oyundayken 64-70 arasında gidip geliyor. Bazen 30'a iniyor. Bilgisayarımı ilk aldığımda indirmiştim o zaman 350 FPS alıyordum ama şu an çok daha düşük.

Not: Grafik kalitesi orta.

Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Menüdeyse normal değilse bir de Direct3D'yi 11 yapın.
Ayrıca su ve su efektleri en düşüğe alın,
Parçacık yoğunluğu, çimen görünümünü en düşüğe alın (ground oynuyorsanız)

Direct3D 11 de 500FPS 12 de 280 civarı alıyordum.
Dostum hala buralardaysan başıma gelen bir durumdan bahsedeyim. Yeni PC aldım bayağıdır da wt oynuyorum bu zamana kadar hiç sorunum yoktu fakat geçenlerde wt ye gelen yüksek grafik güncellemesi sonrası FPS biraz değişti fakat yine sorun yoktu. İyi FPS'lerde oynuyordum bundan 1 2 ay sonra oyunum inanılmaz kasmaya başladı sadece wt değil RDR DBD CS gibi oyunlarda da çok kasıyordu. Uzun uğraşlar sonucu sorunun GeForce Experience'tan kaynaklandığını buldum. Orada yaptığı otomatik bir güncelleme sonucu oyun FPS'leri yerlerde geziyordu tek çözüm maalesef format ve daha sonrası GeForce Experience kurmamak şu an eski FPS'lerimde oynuyorum. Denemeni mutlaka tavsiye ederim.

Aynı sorunu yaşıyorum. 160-170 FPS alıyordum birkaç gün önce. Şu an 60 FPS'e kadar düşüyor. Aynı grafik ayarlarında oynuyorum (DX11) ssao kapalı. Geri kalan ayarlar yüksekte ekran kartım RTX 3060 Ti.

Dostum hala buralardaysan başıma gelen bir durumdan bahsedeyim. Yeni PC aldım bayağıdır da wt oynuyorum bu zamana kadar hiç sorunum yoktu fakat geçenlerde wt ye gelen yüksek grafik güncellemesi sonrası FPS biraz değişti fakat yine sorun yoktu. İyi FPS'lerde oynuyordum bundan 1 2 ay sonra oyunum inanılmaz kasmaya başladı sadece wt değil RDR DBD CS gibi oyunlarda da çok kasıyordu. Uzun uğraşlar sonucu sorunun GeForce Experience'tan kaynaklandığını buldum. Orada yaptığı otomatik bir güncelleme sonucu oyun FPS'leri yerlerde geziyordu tek çözüm maalesef format ve daha sonrası GeForce Experience kurmamak şu an eski FPS'lerimde oynuyorum. Denemeni mutlaka tavsiye ederim.

Bilgisayara komple format mı atmamız gerekiyor şimdi?

Aynı sorunu yaşıyorum. 160-170 FPS alıyordum birkaç gün önce. Şu an 60 FPS'e kadar düşüyor. Aynı grafik ayarlarında oynuyorum (DX11) ssao kapalı. Geri kalan ayarlar yüksekte ekran kartım RTX 3060 Ti.

Oyunda her türlü sorun var yıllardır çözülemeyen buglar şimdi de grafik ve FPS sorunları bende bazen düşük FPS ve düşük ekran kartı işlemciyi kullanıyor.

Maalesef tek çözüm format atmak çünkü GeForce Experience'nin yüklediği güncellemeyi bulup silmek sanırım mümkün değil denedim bulamadım belki bulup silsem yeterli gelmeyecektir mecburen format atıp GeForce Experience kurmadan oyunları yükleyip denedim tek tek RDR2, CS, Dead by Daylight, vs. ve gerçekten de FPS düzeldi hala daha indirmedim faydası yok zararı var belki düzelmiştir denemek bile istemiyorum gerek de yok biraz geç döndüm kusura bakma dostum.

Hocam Direct3D 11 yaptım 210 alıyorum fakat eskiden 400'e kadar çıkıyordu şu an pek bir sorunu yok ama şu anda 400 alsam kötü olmaz ve neden şu an 400 FPS alamıyorum bunun nedenini de öğrenmek istiyorum.

Hocam güncelleme gelmiş oyun ağırlaşmiş veya optimizesi bozulmus olabılır diğer oyunlarda FPS kaybınız yoksa problem değil iyi akşamlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı