War Thunder'da İngiltere'de tank nasıl oynanmalı?

Daha fazla  
Merhaba oyunda Alman ve Rus ağacını tamamladım ve İngiltere'ye başlamaya karar verdim. Çok fazla İngiltere oynanışına aşina değilim. Hangi yoldan ilerlemeliyim? Hangi tanklar iyidir? Ve 1, 2, 3. nesilde Tiger H1 gibi açılı tankları var mı? Cevaplarınızı bekliyorum.

Hocam konuyla alakası yok kusura bakmayın fakat bir şey sormak istiyorum. War Thunder'a başlamak istiyorum ama P2W olayı var diyorlar doğru mu acaba?

Hocam konuyla alakası yok kusura bakmayın fakat bir şey sormak istiyorum. War Thunder'a başlamak istiyorum ama P2W olayı var diyorlar doğru mu acaba?
Bildiğim kadarıyla bazıları şans seviyesini vs. artırabiliyor. Vursanız bile mühimmat adamın zırhından olmayacak şekilde sekiyor. Oyunu oynamadığım için bunun oyunda tam olarak nasıl olduğunu bilmiyorum. Facebookta kesitlerini izlemesi baya sarıyor ama. :D

Başta en iyi tankların Churchill I ve Concept 3. Diğerleri ortalama tanklar. Genel olarak mermilerinde patlayıcı kütle olmadığı için rakibin mürettebat ve mermi konumlarını iyi bilmek gerekiyor.

Orta seviyelerde Challenger, Comet ve Centurion Mk. 1 var, bunlar da güçlü yanlarına oynandığında gayet iyi tanklar ama geri gitme hızları çok düşük. Haritaları iyi bilmek gerekiyor o yüzden. İleri hızları iyi, mermi yüklemeleri çabuk ve APDS atıyorlar, delişleri yüksek ama deliş sonrası hasarı berbat. Açılı veya üst üste binen zırhlarda da parçalanabiliyor bu mermi (shell shattering deniyor). Panther tanklarının taretine sıkarken ya da Tiger'ların etek zırhlarında, palet eklenmiş yerlerinde vs. çok rastlarsın buna.

Orta-üst seviyede Centurion/Olifant tankları ve Vickers Mk. 1 ile Mk. 3 var. Bunlar da zırhları pek güçlü olmayan, ortalama atiklikte ve standart MBT diyebileceğimiz tanklar. Stabilizasyonları olması ve hızlı yüklemeleriyle güçlüler. Ama Tiger 2'lerle savaştıkları eski hâllerinden eser yok tabii.

Buralarda yine Fox ve Scimitar özel oynanış tipleriyle sıyrılıyorlar. Hızlı ama güçsüz topları olan tanklar. Rakibe görünmeden yanlarına veya arkalarına geçebilirsen çok etkili olabiliyorlar. Aynı hafif tank grubunun devamında özel pek bir tank yok ama. Ajax berbat; VFM, Vickers, Badger, MTTD ve 76'lık Rooikat da vasat tanklar.

Warrior tarafını da açmaya gerek bile yok. Oyundaki en rezalet tanklar burada. Ağacın bu kısmında "iyi" denebilecek bir tank bile yok.

Üst seviyelere geldiğinde çoğu tank birbirine benziyor. Chieftain'lar daha ağır zırhlı ve hantal ama delişleri iyi. Vickers Mk. 7 daha atik, Leopard şasili güzel bir tank. Güney Afrika tankları Centurion'ların modernize hâlleri, fena değiller ama atiklikleri ve zırhları pek yok. Challenger Mk. 1 ve Mk. 3 ise taret zırhı güçlü ama ön ve alt gövdede çok zayıf kalan, hızlı mermi yükleyebilen ve iyi delişli tanklar. Tek eksikleri atiklik.

En üst seviyede ise Black Night İngiltere'nin tartışmasız en iyi tankı. APS (Aktif Koruma Sistemi) sayesinde APFSDS mermilerini bile bloklayabiliyor. Alışılmış iyi deliş güçlü ve hızlı yükleyen topu yine var. Üstelik atikliği de fena değil. Bunun haricindeki tüm Challenger'lar ortalama altı, en iyi ihtimalle vasat tanklar. Belki Challenger 3 TD 120'lik topu için düşünülebilir ama o da çok hantal. Ve maalesef Sky Sabre'a gelene kadar doğru düzgün tek bir uçaksavar yok.

Genel olarak böyle, özellikle merak ettiklerin varsa sorabilirsin. 10 yıla yakındır oynuyorum ve İngiltere ile başladım.

Ağacım da şu şekilde, yorulduğum için oynamıyorum artık. Rusya çok daha zevkli geliyor.

1771102102104.png

Başta en iyi tankların Churchill'ı ve concept 3. diğerleri ortalama tanklar. Genel olarak mermilerinde patlayıcı kütle olmadığı için rakibin mürettebat ve mermi konumlarını iyi bilmek gerekiyor.

Orta seviyelerde Challenger, Comet ve centurion mk. 1 var, bunlar da güçlü yanlarına oynandığında gayet iyi tanklar ama geri gitme hızları çok düşük. Haritaları iyi bilmek gerekiyor o yüzden. İleri hızları iyi, mermi yüklemeleri çabuk ve apds atıyorlar, delişleri yüksek ama deliş sonrası hasarı berbat. Açılı veya üst üste binen zırhlarda da parçalanabiliyor bu mermi (Shell shattering deniyor). Panther tanklarının taretine sıkarken ya da Tiger'ların etek zırhlarında, palet eklenmiş yerlerinde vs. çok rastlarsın buna.

Orta-üst seviyede Centurion/Olifant tankları ve vickers mk. 1 ile mk. 3 var. Bunlar da zırhları pek güçlü olmayan, ortalama atiklikte ve standart mbt diyebileceğimiz tanklar. Stabilizasyonları olması ve hızlı yüklemeleriyle güçlüler. Ama tiger 2'lerle savaştıkları eski hâllerinden eser yok tabii.

Buralarda yine fox ve scimitar özel oynanış tipleriyle sıyrılıyorlar. Hızlı ama güçsüz topları olan tanklar. Rakibe görünmeden yanlarına veya arkalarına geçebilirsen çok etkili olabiliyorlar. Aynı hafif tank grubunun devamında özel pek bir tank yok ama. Ajax berbat; vfm, vickers, badger, mttd ve 76'lık rooikat da vasat tanklar.

Warrior tarafını da açmaya gerek bile yok. Oyundaki en rezalet tanklar burada. Ağacın bu kısmında "iyi" denebilecek bir tank bile yok.

Üst seviyelere geldiğinde çoğu tank birbirine benziyor. Chieftain'lar daha ağır zırhlı ve hantal ama delişleri iyi. Vickers mk. 7 daha atik, Leopard şasili güzel bir tank. Güney Afrika tankları Centurion'ların modernize hâlleri, fena değiller ama atiklikleri ve zırhları pek yok. Challenger mk. 1 ve mk. 3 ise taret zırhı güçlü ama ön ve alt gövdede çok zayıf kalan, hızlı mermi yükleyebilen ve iyi delişli tanklar. Tek eksikleri atiklik.

En üst seviyede ise Black night İngiltere'nin tartışmasız en iyi tankı. Aps (aktif koruma sistemi) sayesinde apfsds mermilerini bile bloklayabiliyor. Alışılmış iyi deliş güçlü ve hızlı yükleyen topu yine var. Üstelik atikliği de fena değil. Bunun haricindeki tüm Challenger'lar ortalama altı, en iyi ihtimalle vasat tanklar. Belki Challenger 3 td 120'lik topu için düşünülebilir ama o da çok hantal. Ve maalesef sky Sabre'a gelene kadar doğru düzgün tek bir uçaksavar yok.

Genel olarak böyle, özellikle merak ettiklerin varsa sorabilirsin. 10 yıla yakındır oynuyorum ve İngiltere ile başladım.

Ağacım da şu şekilde, yorulduğum için oynamıyorum artık. Rusya çok daha zevkli geliyor.

1)ben zırh olarak delinmeyen tankları severim onlar için ne diyebilirsin.
2)Türk ağacı mı vardır resimde?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı