Perisno'yu öneririm, 10 yıl önce Steam'de Warband'da 900 saatim vardı (Steam öncesiyle çok daha fazla da) sonra Perisno'yu keşfettim ve sırf o mod için Bannerlord çıktıktan sonra bile Warband açıp oynadığım oldu. 2 bin saati çok rahat geçtim galiba
Modu özetlersem, yarı fantastik bir dünyası var, İnsan ülkeleri, Elf ülkesi 2 tane, 1 Cüce ülkesi, 2 küçük Dev ülkesi vs. Ve cüceler daha kısa, kendilerine has daha güçlü zırhları var ama insanlar cüce, cüceler insan zırhı giyemiyor. Devler de benzer mantık, onların bütün eşyaları onlara özel ama, at harici diğer ırklar ile ortak binebildikleri hiçbir şey yok, ama canları çok yüksek, düşük levellerde bile STR'leri 30 üstünde diye hatırlıyorum.
- Birçok ülkesi var büyük, küçük ve topraksız olmak üzere
- Büyükler Normal oyunda bildiğimiz 3-4 şehri olan 10 civarı kalesi olan ülkeler
- Küçükler 1 şehir 4 kaleden sadece 1 kaleye kadar değişiyorlar
- Topraksız dediklerim haydutlar gibi, haritanın belli bir yerinde beliriyorlar sadece ama ilişkileri haydut ile farklı, kimisi bulunduğu ülkeye düşman, kimisi dışarıdan gelenlere düşman vs.
- Örneğin Amazon savaşçıları var Elf Krallığının topraklarında, araları -50 mi ne bizimle, ama savaştayken yanlarında desteklemeye girerseniz, saldırmazsanız ve esirlerini ele geçirdikçe serbest bırakırsanız zor da olsa aranız 0 oluyor ve o durumda düşman olmaktan çıkıyorsunuz. Hatta para ile askere de alabiliyorsunuz diye biliyorum.
- Büyük ülkeler:
- Elintor: Elf ülkesi en iyi okçulara sahip (Max asker leveli 60)
- Hakkon: Eski Roma benzeri bir kültür, ordu level ortalaması 30-40 arası anca ama askerleri ucuz olduğu için çok sayıda ço hızlı F/P bir ordu kurmak mümkün
- Kaioth Confedariton: Cüceler ülkesi
- .
- .
- .
- Küçük ülkeler:
- Kuu-lan Horde: Tek şehri olan Tumarhatun ve lideri Boshman Baatur ve kardeşleri Atabek Aksakal, Karasakal ve Akın Bey ile oyunun Türklerden en çok esinlenen ülkesi

- Askerleri ise tamamen kaliteli atlı okçu ve süvarilerden oluşuyor
- Realm of The Falcon: Oyunun Gondor'u, aşırı elit askerleri var ama sadece o ülkenin vasalı olursan şehirdeki askeri akademiden alabiliyorsun askerlerini, köylerinden toplayamıyorsun bu ülkenin askerlerini
- .
- .
- .
- Çeşitli Event'leri var, mid ve late Game'yi daha zorlayıcı yapabilmek için
- Zann Dynasty var, 156. gün (değiştirilebiliyor) gelip haritanın yarısından çoğuna savaş açıp birçok şehir alıyorlar fazla fazla askerleri olduğu için. Bir yerden sonra bonus askerleri kaybedince aynı anda bir sürü krallıkla savaştığı için güçler dengelenene kadar bir sürü toprak kaybediyor geri.
- Arkadaşlar Çin ile Japon karışımı, asker tipleri de bunu yansıtıyor
- 3000 veya 4000 itibara sahip olunca 2 küçük ülke çok büyük ordular ile birbirine giriyor, sonra haritada Demon Worshippers'in lideri beliriyor, onu alt edebilirseniz onun efsanevi kılıcına sahip oluyorsunuz
- Orduda gerçekten Demon'lar var, yani neyle saldırırsanız saldırın bayılmıyorlar, her türlü ölüyorlar o yüzden esir alınmaları imkansız
- Onun haricinde çeşitli görevler ile vs bulunabilecek 10-15 tane efsanevi silah var
- Yoldaşların arasında da aşırı elit olanları var, mesela en güçlü Aracanus 100 bin dinar istiyor ama 60 level ve ileride lord yaparsanız kendine has özel atlılar yetiştiriyor ordusu için
- Bir görev ağacını yaparsanız Venetorian Empire denen antik bir imparatorluğu yeniden canlandırabiliyorsunuz, haritada enkaz halinda bulunan kale bu ülkenin başkenti olarak yeniden doğuyor
- Kendi krallığınızı kurarsanız insanlar sizi antik Perisno krallığının selefi olarak görüyor ve sizin topraklarınızdan Perisno askerlerini topluyorsunuz. Ayrıca isterseniz her topraktan orijinal askerini almayı veya şartlarını sağlamanız durumda başka ülkenin kültürüne de geçip onların askerini de alabiliyorsunuz köylerinizden ve şehrinizden.
Sözde kısaca bahsedecektim, resmen rehber yazdım mod için

. Ama şu konularda uyarayım, 25-30 level olunca normal oyunca elit asker seviyesine çok rahat çıkıyordunuz fakat burada 40'dan aşağısında çocuksunuz resmen. En azından herkesin leveli yüksek olduğu için yine daha hızlı güçleniyorsunuz. Bir de bazı ayarları kısmak gerekebiliyor çünkü mod Warband'ın sınırlarını çok zorladığı için oyun motoru bazen hata verip kapatabiliyor.
Modun sayfası
Ülke listesinin olduğu wiki sayfası