Warframe - Stalker Hikayesi
Stalker’ı çoğumuz Warframe’lerden nefret eden, sistemin karanlık köşelerinde ortaya çıkan bir suikastçı olarak tanıyoruz. Orokin İmparatorluğu’nun hüküm sürdüğü dönemlerde ise bu karakterin çok daha farklı bir kimliği vardı. Stalker, o zamanlar Orokinlere hizmet eden Low Guardian sınıfına bağlı bir askerdi. Bir Dax değildi ama yine de Orokin iradesine bağlılığı tartışılmazdı. Emirleri sorgulamaz, verilen görevi yerine getirirdi.Tenno’ların Orokinlere karşı başlattığı isyan ve ardından gelen ihanet, Stalker’ın zihninde geri dönülmez bir kırılma yarattı. Bu noktada şunu özellikle vurgulamam gerekiyor. Stalker için bu olay sadece bir ayaklanma değildi. Onun gözünde bu, düzenin ve inancın yıkılmasıydı. Bu yüzden Warframe’leri avlamaya başlaması, ani bir öfke patlamasından çok, bilinçli bir intikam yeminiydi.
Ancak hikaye burada bitmiyor. Aslında Stalker’ın nefretinin kaynağı, Tenno’lardan ya da Warframe’lerden çok daha kişisel bir noktaya dayanıyor.
Stalker, dönüşümünden önce Sorren adını taşıyordu. Orokinlere hizmet ettiği dönemde, Jade adında bir kadına aşık oldu. Jade’in tam olarak kim olduğu net değil. Low Guardian mıydı, yoksa Orokin sınıfına mı dahildi, bunu bilmiyoruz. Fakat bildiğimiz şey, birlikte geçirdikleri süre boyunca Jade’in hamile kaldığı.
Low Guardian’ların çocuk sahibi olması, Orokinlerin iznine bağlıydı. Bu izin olmadan gerçekleşen bir gebelik, ciddi bir suç olarak görülüyordu. Orokinler bu durumu affetmedi ve Jade’i Ballas’a teslim etti. Bu noktada olayların gidişatı, klasik bir ceza hikayesinden çok daha karanlık bir hal alıyor.
Ballas, Orokinlerin bilindik idam yöntemi olan Jade Light, yani Yeşim Işığı’nı kullanarak Jade’i infaz etmedi. Aksine merakı ağır bastı. Hamile bir kadını Warframe’e dönüştürme fikri, Ballas için eşsiz bir deneydi. Bana kalırsa bu karar, Ballas’ın yalnızca acımasızlığını değil, kendisini tanrısal bir konuma yerleştirme arzusunu da açıkça gösteriyor. Sonuç olarak Jade, hayat vermesi gereken bir bedenden, hayat alan bir Warframe’e dönüştürüldü. Üstelik Ballas, onu diğer Warframe’lerden ayıran bir karar daha aldı ve Jade’in adını değiştirmedi. Bu detay küçük gibi görünse de, Jade’in Ballas gözünde sıradan bir deney nesnesi olmadığını gösteriyor.
Sorren’in cezası da Infestation sürecine maruz bırakılmaktı ve ilk etkin Warframe’lerden biri haline getirildi. Ancak Stalker, diğer Warframe’lerden belirgin şekilde ayrılıyordu. Hafızasının bir kısmını ve sınırlı da olsa kendi iradesini korumasına izin verilmişti. Bunun tesadüf olmadığını düşünüyorum. Orokinler, onun öfkesini Warframe’lere yönlendirerek kontrol edilebilir bir silah yaratmış gibiydi.
Stalker suçluluk duygusuyla bastırılmıştı. Stalker her şeyi kendine yükledi. Hatta bir noktada "Benim yüzümden öldü. Benim yüzümden bu hale geldik.” şeklinde söylüyordu.
Stalker’ın trajedisi tam olarak burada yatıyor. Orokinler, Jade’in ölümünden Warframe’leri sorumlu tutacak şekilde Stalker’ın zihnini bilinçli olarak yönlendirdi. Bu yüzden Stalker, nedenini tam olarak hatırlayamadığı bir nefretle Warframe’leri avlamaya devam etti. Sorren, geçmişte yaşananları, Jade’e ne olduğunu ve kendisine yapılanları hatırlamıyordu.
Ama Jade hatırlıyordu.
Warframe haline gelmiş olsa bile, her şeyin farkındaydı. Ballas ona bir gün tekrar kavuşacaklarına dair söz vermişti. Fakat karşısına çıkan adam artık tanıdığı Sorren değildi.
Stalker’ın Orokinlere hizmeti, Warframe’e dönüştükten sonra da devam etti. Hatta yüzü, askeri bir arma olarak kullanıldı. Orokin İmparatorluğu çöktüğünde ise Jade’in artık emir alacağı bir efendisi kalmamıştı. İşte bu noktada Jade, ilk kez kendi duygularıyla hareket etmeye karar verdi. Amacı geçmişte sevdiği adamı bulmak ve karnındaki çocuğu hayatta tutmaktı.
Warframe’ler ölümsüz olabilirdi fakat Jade’in taşıdığı çocuk onun yaşam enerjisini yüzyıllar boyunca yavaş yavaş tüketti. Jade, dayanabildiği kadar dayandı. Sonunda, Tenno’lar tarafından ağır şekilde bozguna uğratılmış Stalker’ı buldu ve onu kurtardı. Birlikte Uranüs’ün derinliklerindeki üsse kaçtılar. Bu yeniden buluşma kusursuz değildi. İkisi de birbirini tam olarak tanımıyordu. En azından Stalker, Jade’i hatırlamıyordu. Zihninde yalnızca şu sorular yankılanıyordu: Neden yok etmeye ant içtiğim bu yaratıklardan biri beni kurtardı? Bu hissettiğim nostalji duygusu da ne?
Stalker, elindeki tüm imkanlarla Jade’i iyileştirmeye çalıştı fakat başarılı olamadı. Hunhow, Stalker’ın bu halini gördüğünde kendi pişmanlıklarıyla yüzleşti. Çocuk yapabilme yeteneğini kaybettiğini, eşini ve çocuklarını yitirdiğini hatırladı. Uranüs’ün derinliklerinde yalnız kalacağını biliyordu. Kısa süreliğine de olsa Stalker’a yol arkadaşı olduğu için, onun bu çıkmazdan kurtulmasına yardım etmek istedi.
Hunhow tek çare olarak Fenar’ı önerdi. Jade’in zihninin ve bedeninin Tenno’lar tarafından iyileştirilebileceğine inanıyordu. Tıpkı geçmişte birçok Warframe’e yaptıkları gibi. Ancak Stalker, Tenno’lardan yardım istemeyi reddetti.
"Asla."
Yine de Stalker, Second Dream görevi sırasında yaptığı gibi Orbiter’e gizlice girdi ve Operatör’le yüzleşti. Operatör, onun düşmanca bir amaçla gelmediğini anlayınca neden orada olduğunu sordu. Stalker, Jade’e ait bir parçayı gösterdi.
Operatör, “Sen Warframe’lerden nefret ediyorsun” dediğinde önemli bir gerçek ortaya çıktı. Stalker, hiçbir zaman Operatörlerden nefret etmemişti. Zaten bu yüzden Operatörlerin gerçek yüzünü gördüğünde şaşırmış ve intikam duygusu ilk kez sarsılmıştı. Operatör, Jade’in parçasına transferans (Zihin kontrolü denilebilir) yaptığında bir anı ortaya çıktı. Jade’in, bilinmeyen bir sebeple bitkin düştüğü anlaşıldı. Bunun üzerine Warframe’lerin ana kaynağı olan Infested özü, yani Cortichrome’un toplanmasına karar verildi.
Stalker, terk edilmiş bir Corpus gemisinde Infested’ları avlayarak Juggernaut’a ulaştı. Juggernaut’u öldürdükten sonra Cortichrome’u elde etti. Bu sırada Kaptan Xeto, gizlice olan biteni izliyordu. Bir Warframe avcısının, Warframe iyileştirmek için kullanılan materyalleri toplaması ona fazlasıyla garip gelmişti.
Xeto, Stalker’ın bilinmeyen bir Warframe’e yardım etmeye çalıştığını fark etti ve Parvos’un kız kardeşlerine haber verdi.
Üsse döndüklerinde, Operatör’ün tüm uyarılarına rağmen Stalker, Jade’e yardım edilmesi konusunda ısrar etti. Zihin kontrolü sırasında Jade’in karnı açığa çıktı ve içindeki enerji küresi ortaya çıktı. Operatör bu enerjiyi dengelemeye çalıştı, ancak Jade bu süreci kaldıramadı. Son nefesinde, artık Stalker olarak bildiğimiz Sorren’in elini tuttu. Ardından bir bebek ağlaması duyuldu.
Jade hayatta kalamamıştı. Ancak Warframe’e dönüştürülmüş olsa bile, çocuğunu hayatta tutmak için içgüdüsel olarak yüzyıllarca direnmişti. Stalker ile yıllar sonra yeniden buluştuktan sonra, gözünün arkada kalmadığını bilerek çocuğunu babasına emanet etti.
Bu Warframe çocuğu, normal şartlarda hayal bile edilemeyecek bir şeydi. Ancak Warframe, her zaman sürprizlerle dolu olmuştur. Bebek, içgüdüsel olarak Stalker’ın babası olduğunu fark etti ve güçlerini aktive etti. Jade’in gücünün bir kısmı Stalker’a aktarıldı. Stalker’ın tırpanı yeşil bir Yeşim Işığı ile parladı ve peşlerine düşen Corpus birliklerine adeta cehennemi yaşattı.
Kaçış sırasında Xeto ve ekibi pusu kurdu. Stalker ayağından vuruldu ve yere düştü. Tam Corpus birlikleri üzerlerine çökecekken, Xeto bebeğin sesini duydu ve ateş emrini durdurdu. Parvos’un gözüne girmek istese bile, bir çocuğu ailesiz bırakmak istemedi. Çünkü Parvos’un kız kardeşleri birliğindeki Corpus’lar, yetim olmanın ne demek olduğunu çok iyi biliyordu.
Jade’in ölümü ve anıları zihninde yankılanırken, Stalker bir dua etti ve çocuğuna isim verdi: Orion ya da Sirius.
Orion Avcı Takımyıldızı’nı, Sirius ise gökyüzünün en parlak yıldızını temsil ediyor.
Stalker ve çocuğunun nereye gittiği bilinmiyor. Belki uzun bir süre, belki de hiçbir zaman onları bir daha göremeyeceğiz. Bu hikayeyi ileride kesinlikle işleyeceklerdir.
Jade Shadows görevi ve Stalker hikayesi bu kadardı. Eksikler olduysa affola. Elimden geldiğince oynadığım süreçten bilgi ve not alarak bu hikaye konusunu hazırladım.
Stalker - WARFRAME Wiki
The Tenno appeared at the Terminus, gleaming and victorious. Our cold and gold Emperors, breathless, bathed you in savior's silk. Then came the sound. Across all our worlds, all at once, the ceremonial Naga drums. A royal salute to the honored Tenno. Ten solemn beats to declare the suffering was...
Jade Shadows - WARFRAME Wiki
Jade Shadows is a solo-only main Quest, released in Update 36.0 (2024-06-18). In the aftermath of The New War, Stalker comes to grips with his own past, concealing a secret that could have implications for the rest of the Origin System.