Warhammer'dayken RX 6600 sistem aniden donuyor

PowerfulMan

Hectopat
Yer
İstanbul
RAM
PNY XLR8 8x2
SSD veya HDD modeli
WD BLUE 2 TB HDD-Kioxia 500GB Exceria Serisi NVMe
Ekran kartı
RX 6600
Anakart
ASUS PRIME H510M-K
İşlemci
İntel i5 11400F
Arkadaşlar 1-2 gün önce Total War: Warhammer 1 oynarken oyun bir anda dondu ve 1-2 dakika beklememe rağmen ne klavyedeki tuş ne mouse ne de bilgisayar tepki verdi. Minecraft oyununda ise çevrimiçi sunucularda oynarken 3-4 kez başıma geldi. Bu tip durumları ilk kez yaşıyorum.
MSI Afterburner ile sürekli takip ediyordum değerleri hiçbir bileşende sıcaklık problemim yok.fakat bir husus var. Oyun SSD'de çalışıyor üstelik SSD de yeterli boş alan var. SSD oyundayken baktığımda 60 derecede çalışıyor bu normal bir değer midir? Boştayken ise 45-50 derecelerde. İşletim sistemim Windows 11 Pro. Bilgisayarı ise 3 ay önce İtopya üzerinden topladım.
Ekran kartı sürücüm ilk donduğunda 22.8.2 sürümündeydi sonra ondan önce sıkıntı çekmediğim sürüm olan 22.7.1 sürümüne aldım DDU ile fakat sonuç yine aynı ne yapmam gerekiyor çok moralim bozuldu.

SSD kaynaklı bir sorun gibi görünüyor keza Warhammer Total War çok ağır bir oyun ve iyi hızlı bir SSD olmayınca bu tür problemler yaşanıyor ama Minecraft'ta da olduğunu yazmışsınız o yüzden problem bence SSD. 60 derece olması da bence normal değil SSD'nin.

Hocam aslında ben bu bilgisayarla SSD üzerinden RDR2 oyununun hikayesini tamamen bitirmiştim o warhammerdan da ağır bir oyun ama 1 kere bile donma yaşamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…