warning:hardware failure detected test stopped nedir?

pesofcoys

Kilopat
Yer
TRabzon61
Daha fazla  
Meslek
Fen ve Teknoloji Öğretmeni
warning:hardware failure detected test stopped ne demektir? Ne anlama gelmektedir?
Bende Asus P5kpl-se anakart ve E7600 intel işlemci var. (windows 8.1 update 3 x64)

Biosdan Overclock profilini %20 yaptım ve Prime 95 testine soktum. Fakat Prime 95 kapandı. Bende Aida 64 teste soktum. Ve grafikler kızardı bu hatayı (warning:hardware failure detected test stopped) aldım.

Ne yapmalıyım? Ne önerirsiniz?

@Recep Baltaş @Raydric @M.Hakan @MF @Kaan Arslan @BilgisayarKurdu

Donanımsal arıza tespit edildi yazıyor. Overclock değerini düşürüp tekrar teste sok.

Donanımsal arıza tespit edildi yazıyor. Overclock değerini düşürüp tekrar teste sok.
Profili %15 'e düşürdüm. Teste soktum stabilite testi yapıyorum. Bir sorum daha olacak işlemci %100 de 3520 mhz de çalışması gerekirken %93 'te 2810 Mhz de çalışıyor. Görev yöneticisinden görüyorum. Bu normal mi ? Değilse nasıl düzeltmeliyim?

Görev yöneticisi her zaman saçma sapan değerler gösteriyor.
CPU-Z 'yi indirin gerçek değerleri göreceksiniz.

Stabiliteye soktum 20 dakikada en yüksek cpu ısısı 66 derece en yüksek işlemci hızı 3520 Mhz Aida 64 de iki çekirdek %100 olarak çalışmakta.

Şuan Prime 95 testi yapıyorum.

Peki bir sorum daha var. Biosdan Oc profilini %20 alıp ratio 11.5 yaptığım zaman testlerde tek çekirdek %100 çalışıyor diğeri duruyor. Ratio auto yaptığım zaman iki çekirdek %100 çalışıyor. Sebebi nedir?

İşlemcinin ve anakartın OC potansiyeli sınırlı, çeşitli problemler çıkacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…