warning:hardware failure detected test stopped nedir?

pesofcoys

Kilopat
Yer
TRabzon61
Daha fazla  
Meslek
Fen ve Teknoloji Öğretmeni
warning:hardware failure detected test stopped ne demektir? Ne anlama gelmektedir?
Bende Asus P5kpl-se anakart ve E7600 intel işlemci var. (windows 8.1 update 3 x64)

Biosdan Overclock profilini %20 yaptım ve Prime 95 testine soktum. Fakat Prime 95 kapandı. Bende Aida 64 teste soktum. Ve grafikler kızardı bu hatayı (warning:hardware failure detected test stopped) aldım.
Ekran Alıntısı.PNG

Ne yapmalıyım? Ne önerirsiniz?

@Recep Baltaş @Raydric @M.Hakan @MF @Kaan Arslan @BilgisayarKurdu

Donanımsal arıza tespit edildi yazıyor. Overclock değerini düşürüp tekrar teste sok.

Donanımsal arıza tespit edildi yazıyor. Overclock değerini düşürüp tekrar teste sok.
Profili %15 'e düşürdüm. Teste soktum stabilite testi yapıyorum. Bir sorum daha olacak işlemci %100 de 3520 mhz de çalışması gerekirken %93 'te 2810 Mhz de çalışıyor. Görev yöneticisinden görüyorum. Bu normal mi ? Değilse nasıl düzeltmeliyim?

Görev yöneticisi her zaman saçma sapan değerler gösteriyor.
CPU-Z 'yi indirin gerçek değerleri göreceksiniz.

Stabiliteye soktum 20 dakikada en yüksek cpu ısısı 66 derece en yüksek işlemci hızı 3520 Mhz Aida 64 de iki çekirdek %100 olarak çalışmakta.

Şuan Prime 95 testi yapıyorum.

Peki bir sorum daha var. Biosdan Oc profilini %20 alıp ratio 11.5 yaptığım zaman testlerde tek çekirdek %100 çalışıyor diğeri duruyor. Ratio auto yaptığım zaman iki çekirdek %100 çalışıyor. Sebebi nedir?

İşlemcinin ve anakartın OC potansiyeli sınırlı, çeşitli problemler çıkacaktır.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı