Warzone SSD'deyken donup kapanıyor

kanfur

Megapat
Daha fazla  
Warzone'u C diskine (SSD) attığımda 2-3 maçta sanki RAM'ya da disk şişiyor gibi oyun bir donuyor garipleşiyor. PC'yi kapatıyor ama D diskinde (HDD) normal. Mesela God of War oynuyorum C diskinde hiçbir şey olmuyor saatlerce açık kaldığı halde. D de oyna o zaman diyeceksiniz o zaman da yarım saat deniyor hatadan anca girebiliyor sürekli D diskinde sign ın hatası veriyor bunun sebebi ne olabilir acaba?

Warzone'u C diskine (SSD) attığımda 2-3 maçta sanki RAM'ya da disk şişiyor gibi oyun bir donuyor garipleşiyor. PC'yi kapatıyor ama D diskinde (HDD) normal. Mesela God of War oynuyorum C diskinde hiçbir şey olmuyor saatlerce açık kaldığı halde. D de oyna o zaman diyeceksiniz o zaman da yarım saat deniyor hatadan anca girebiliyor sürekli D diskinde sign ın hatası veriyor bunun sebebi ne olabilir acaba?
HDTune ile test yapar mısınız?

C diskinizin yüzde kaçı dolu?

Warzone'i bilmiyorum ama bir çok uyun RAM gibi, diski de çok kullanır ve eğer yeterli boş alan yoksa takılmalara, sistemin tamamen donup reset atmasına kadar gider.
1 TB lık ssd 429 gb boş alan var şuan.oyunda 164 gb yer kaplıyor.içinde modern warfere 2019 da dahil olduğu için.
HDTune ile test yapar mısınız?
yine deneyim dedim healt a bastım test ediyor.başka seçeneklere de basmam gerekiyor mu test için unutmuşum.
Ekran Görüntüsü (214).png

hızlı scan yaptım birde detaylı scan yapıyorum şuan .sorun görünüyor mu? scan da yok gibi ama taramayı anlamadım.
1.png
2.png

Son düzenleme:
En son ne zaman attınız bilmiyorum ama yine de temiz format öneririm. 1 TB'lik diskinize kurmak istediğiniz oyunlar için bir bölüm ayırıp öyle Windows'u kurun. Sürücüleri donanımlarınızın kendi sitelerinden indirip manuel kurulum yapın

En son ne zaman attınız bilmiyorum ama yine de temiz format öneririm. 1 TB'lik diskinize kurmak istediğiniz oyunlar için bir bölüm ayırıp öyle Windows'u kurun. Sürücüleri donanımlarınızın kendi sitelerinden indirip manuel kurulum yapın
c diskinden sistem dosyalarını temizlesem silsem faydası olur mu acaba?

Hayır, yani "diski sil" yaptıktan sonra yeni bölüm ya da bölömler oluşturup Windows (10 öneririm) kurulumunu yapın. Başka türlü stebiliteyi yakalamanız biraz zor görünüyor.
Bu arada, C diskin tüm bölümlerini silip, tek bölüm olmasını sağlayın. Daha sonra Windows için "bölöm oluştur" seçeneği seçerek sadece "Tamam" seçip devam edin. Windows kurulumu tamamlandıktan sonra, "Yönet'' sekmesinden oyunlar için yeni bölüm oluşturun.

Son düzenleme:
Hayır, yani "diski sil" yaptıktan sonra yeni bölüm ya da bölömler oluşturup Windows (10 öneririm) kurulumunu yapın. Başka türlü stebiliteyi yakalamanız biraz zor görünüyor.
Bu arada, C diskin tüm bölümlerini silip, tek bölüm olmasını sağlayın. Daha sonra Windows için "bölöm oluştur" seçeneği seçerek sadece "Tamam" seçip devam edin. Windows kurulumu tamamlandıktan sonra, "Yönet'' sekmesinden oyunlar için yeni bölüm oluşturun.
Aslında format atalı çok olmadı.ama disk bölmede dediğin gibi yapmadığım kesin windows 11 yükledim .Ama bu sorunu windows 10 da da yaşıyordum.format atarsam çok zahmetli olacak.disk birleştirme gibi şeyler denesem fayda sağlar mı acaba*windows 10 da vardı bunda bulamıyorum.
Burada bir sıkıntı görünüyor mu acaba? C Diski 1TB SSD D diski 2 TB HDD.

Ekran Görüntüsü (218).png

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı