Watchdog.sys Mavi ekran sorunu

by_tata

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaslar, mavi ekran aldim ve detayli bilgiyi asagida belirtiyorum sizce problemin kaynagi nedir ?

Cihaz TOSHIBA laptop, bazen cok nadiren de olsa "DAN" diye aniden kapanma sorunum da var. Bununla baglantili olabilir de olmayabilir de elektriksel mi degil mi kestiremedim ama .dmp ve detaylara bir bakmanizi istedim bir sey gorunur diye ;)

Bu mavi ekran sonrasi acilistaki ufak rapor
=========================================================

Problem signature:
Problem Event Name: BlueScreen
OS Version: 6.1.7601.2.1.0.256.1
Locale ID: 1055
Additional information about the problem:
BCCode: 119
BCP1: 0000000000000001
BCP2: 000000008A8A8A8A
BCP3: 0000000000000000
BCP4: 0000000000000000
OS Version: 6_1_7601
Service Pack: 1_0
Product: 256_1
Files that help describe the problem:
C:\Windows\Minidump\100914-8892-01.dmp
C:\Users\tws®\AppData\Local\Temp\WER-16707-0.sysdata.xml
Read our privacy statement online:
Windows 7 Privacy Statement - Microsoft Windows
If the online privacy statement is not available, please read our privacy statement offline:
C:\Windows\system32\en-US\erofflps.txt

=========================================================

Bu da dmp raporu.

786Nya.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Oncelikle ilgin icin tesekkurler lakin, konunun onune Watchdog.sys eklediniz sanirsam ama oyle bir .sys gormedim ben hata ekraninda. Ekran karti ile ilgili birseyler var sanirsam dediginiz gibi bircok kaynakta v.s bakindim da. Ozellikle 119 kodu ekran karti ile iliskili herhalde.

DirectX ve ekran kartini guncellemeyi anladim da neden windows 7 kullanmayayim da win 8.1 e geceyim onu anlamadim biraz acar misiniz ?

Elektriksel veya sıcaklıkla alakalı bir ekran kartı arızası mevcut. Ancak bunlara ek olarak sistemde çok eski sürücüler mevcut.
Bu yüzden ilk önce Win 8.1.1 kurup temiz şekilde güncel sürücüleri kendi sitesinden indirip kurun.
Eğer tekrar hata alırsanız;
Aida64 HTML Raporu Oluşturma (Resimli anlatım)
Bu raporun sonucu ile birlikte yeni dump dosyasını paylaşırsınız.

Eevet, olabilir. DirectX ve ekran kartini guncelledim, biraz toparladi gibi sanki bakalim bir de boyle deneyelim ne olacak.

Aslinda her ne kadar cok titiz temiz de kullaniyor olsam 4-5 senelik laptop. Belki de detayli temizlik ve termal macun degisimleri yapmak mi gerekiyor acaba ? GPU ve CPU'da acaba ne durumda termal macunlar kestiremedim. Ama programlar ile baktigimda oyle asiri isinma filan yok.

Ornegin suandaki durum su sekilde :

q2GJRD.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet en iyisi ben bir temizlik yapayim veya cesaret edemezsem yaptirayim bir firmaya. Aslinda kendimde yaparim da fazla hassas parcalar vs. var, montajda TOSHIBA fazla incik boncuk plastik parcalar kullaniyor.

Peki sey soracağım bu yoruma rapordan mi vardiniz, yukaridaki CPUID capturendan mi ? Bakindim goremedim %30 kullanim vs. diye, ayrica niteliklerde ondan dedim. Zaten herkes gorebilse siz neden varsiniz o da ayri da ;) Gercekten merak ettim.

Hmm. Rapordan vermissiniz sanirsam, biraz inceledim de gordum ;)

Ayni programda yani AIDATA64 te tools tagi altinda "stability test" var orada da baktigimda 74-76 derecelere kadar cikiyor. Bir laptop temizleme firmasinin yorumuna gore ise oradaki testte 70 dereceyi geciyorsa laptop temizlik ve termal macunu degistirilme kivamina gelmistir diyor.

En iyisi ilk firsatta temizlemek.

Termal macun olarak Arctic Cooling MX-2 taviye ediyorlar sizce de o mu en iyisi ?

Elektriksel veya sıcaklıkla alakalı bir ekran kartı arızası mevcut. Ancak bunlara ek olarak sistemde çok eski sürücüler mevcut.
Bu yüzden ilk önce Win 8.1.1 kurup temiz şekilde güncel sürücüleri kendi sitesinden indirip kurun.
Eğer tekrar hata alırsanız;
Aida64 HTML Raporu Oluşturma (Resimli anlatım)
Bu raporun sonucu ile birlikte yeni dump dosyasını paylaşırsınız.

Temizligi yaptım, macunlari değiştirdim CPU ve GPU termal padler dahil. Daha sonra ayni windowsta kullanima devam ettim. Notepad veya ftp programlarini kullanirken ozellikle aniden kapanmalar yapiyordu. Enteresan başka cift ram ile denedim orijinal ramlari ile yine ayni.

Neyse dediğiniz gibi W8.1 yükledim bir temiz ve ne varsa update ettim. Utorrent ile bir film indirirken indir butonuna basmamla cat diye kapanmasi bir oldu ilginç.

Yazilimsal sıkıntıyı geçmiş mi oluyoruz acaba böylece ? Donanumda mı aramak lazım sıkıntıyı_

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı