Water fasting(su diyeti) riskli midir?

tefnut

Decapat
Bilmeyenler için water fasting belli bir süre boyunca (genelde en az 5 gün) su dışında hiçbir şey tüketmemeye deniyor. Amacı vücudu toksinlerden arındırıp çok hızlı yağ yakmak.

Boy 1.79 kilo 80 yaş 23. Yaklaşık 20 kilo vermek istiyorum, 10 gün aralıksız her ay 1 defa yapsam ölme şansım var mıdır? Her ne kadar zor olsa da risksiz olduğunu düşünüyorum çünkü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok güzel hocam, sormayı unutmuştum. Sorayım şimdi hazır yemekteyken. Akşama sonuçları bildiririm.

Hocam sordum şimdi, zararlı dedi. Benim bir sürü fazla kilom var, ona rağmen"ben senin o kadar hızlı kilo vermeni istemem" dedi.

Son düzenleme:
Hızlı kilo vermek = yağ ve proteinin hızlı yıkımı, böbrek ve karaciğere fazla yüklenmek. Kas yıkımıyla ortaya çıkan maddeler böbreklere birikip böbrek hasarına yol açabiliyor, karaciğer fazla yükten ve artmış yağ yıkımından dolayı yağlanıp hasar alabiliyor vs vs. Kilo vermenin güvenli bir kısa yolu yoktur. Her yapan kişide hasar olur demek değil bu elbette. Ayrıca bu şekilde 1 haftada 6 kilo verirsiniz, sonraki hafta normal düzeninize döner en az yarısını geri alırsınız. Vücudu durduk yerde açlık stresine sokup metabolizmanızı ve hormonlarınızı dengeden çıkarmanın lüzumu yok.

Her yapan kişide hasar olur demek değil bu elbette
Şansımı zorlamam o zaman artık, şükür ölüp gitmedik. Eski yeme düzenime dönüyorum. Geri alırsam kiloları güncelleme yaparım. Boşuna aman ne olacak deneyeyim demessiniz.

Bu diyetle vakit harcamayın İF diyetini deneyin pişman olmazsınız.
Onu da denemiştim. İşe yarıyor ama baya yavaş. Bir de kıtlıktan çıkmış gibi yerseniz benim gibi etkisi kalmıyor o 24 saatin.

Çok sıkıntılı gibi duruyor. Denemekten korkuyorum hep
Korkmaya gerek yok, sorun yaşamazsınız diyemem ama sağlıklı birinin 15 günden önce öleceğini sanmıyorum.

Ben benzerini yapmıştım 40-45 günde toplamda 8 kilo vermiştim. Tamamen aç kalmıyordum. 20 saat aç kalıyordum, kalan 4 saatte de yiyordum.

Ama benim bu sürede 8 kilo vermemin nedeni sadece aç kalmak değildi. Koşu ve fitness yapıyordum. Dolayısıyla oluşturduğum kalori açığı epey fazlaydı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…