Watermark nedir?

grafikibrahim24

Decapat
Müşterim yapacağım logonun watermark olacak şekilde olmasını rica etti fakat ben bunun ne demek olduğunu bilmiyorum açıklarsanız size zahmet

Watermark'ın Türkçe karşılığı filigrandır, logoya ona ait bir telif filigranı koymanızı istemiş olabilir.

Grafik ve tasarımla ilgili çok tecrübem yok fakat yaptığınız çalışma her ne ise ona ait olduğunu belli edecek sağ alt köşeye ufak bir yazı gibi, hani eskiden selfie çekerken retrica vardı resimlerin sağ alt köşesinde retrica yazardı mesela, onun gibi bir şey istediğini tahmin ediyorum.

Tamamdır hocam sağ ol
Microsoft uygulamalarında filigranı seçince, sayfanın ortasına soluk bir şekilde istediğiniz yazıyı yazabiliyorsunuz. Onunla alakalı da olabilir. Sormanız daha iyi olur.
Teşekkür ederim

Bazı resimlerde yarı saydam logolar oluyor. Resmin üstünde veya bir köşesinde, ona deniyor diye biliyorum. Bazı pdf'lerde arka planda olan logolarında watermark'a girmesi lazım.

Müşterim yapacağım logonun watermark olacak şekilde olmasını rica etti fakat ben bunun ne demek olduğunu bilmiyorum açıklarsanız size zahmet

Merhaba, benden böyle bir şey istendiği zaman logonun tam ortasında kime ait ise onun ismini şeffaf şekilde ekliyorum.

Veya bir logo örneği gönderdiğim vakit müşteri hiç bir sekilde kullanmasın diye tam ortaya şeffaf olacak şekilde adımı yazıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…