Watt değeri nasıl anlaşılır?

ErenDayı

Decapat
Daha fazla  
Elimde bir adet MSI GTX 970 var ve internette baktığım testlere göre örneğin ASUS marka GTX 970 160W harcıyor maksimum, benim kart maksimum 200W harcıyor ama performansları aynı, bu nasıl olabiliyor aydınlatır mısınız?

Edit: İkisi de masaüstü grafik kartı.

O zaman MSI Afterburner ile sağlam bir oyuna girip max ne kadar güç çektiğine bakın ya da CpuZ indirip bakabilirsin.

Min- 180W
Default- 200W
Max- 220W
Benim kartım MSI ve bu şekide ASUS kart 160 kullanıyor internetteki oyun testlerinde.

Min- 180W
Default- 200W
Max- 220W
Benim kartım MSI ve bu şekide ASUS kart 160 kullanıyor internetteki oyun testlerinde.
Oyundan oyuna güç tüketimi değişir zaten. İlgili oyun testi videosunu atabilir misin?

Şuan evde değilim eve gidince atarım.
Oyundan oyuna güç tüketimi değişir zaten. İlgili oyun testi videosunu atabilir misin?
Ve evet oyundan oyuna değişir ancak internetteki ASUS GTX 970 PUBG'de 160 yer yer 180W'a kadar çıkıyor ama benim MSI GTX 970 PUBG'de 180 yer yer 200W görüyorum.

Normalde GTX 970 yük altında 170-190 Watt çekmeli fakat kart üreticileri özellikle mi ekledi bilmiyorum ama bu değerden fazla çekebilir. Üretici ve modele göre değişebilir.
MSI, EVGA ve ASUS'un TechPowerUp incelemelerinde güç kullanımları bu şekil.

GIGABYTE GTX 970 WindForce 3X kullanıyorum. Benimki oyunlarda 170-185 Watt görüyor ama FurMark açtığımda 250 Watt çekiyor. Bunu böyle ayarlamışlar.
1685100555048.png

Sen de GPU-Z'den NVIDIA BIOS kısmını at. Bir bakalım.

Normalde GTX 970 yük altında 170-190 Watt çekmeli fakat kart üreticileri özellikle mi ekledi bilmiyorum ama bu değerden fazla çekebilir. Üretici ve modele göre değişebilir.
MSI, EVGA ve ASUS'un TechPowerUp incelemelerinde güç kullanımları bu şekil.

GIGABYTE GTX 970 WindForce 3X kullanıyorum. Benimki oyunlarda 170-185 Watt görüyor ama FurMark açtığımda 250 Watt çekiyor. Bunu böyle ayarlamışlar.
Eki Görüntüle 1793966

Sen de GPU-Z'den NVIDIA BIOS kısmını at. Bir bakalım.
Maalesef evde değilim, eve gidince ilk işim atacağım. Kardeşim bu ayrıntıları verdiğin için teşekkür ediyorum sana benim watt değerleri aşağıdaki gibi;
Min- 180W
Default- 200W
Max- 220W

Maalesef evde değilim, eve gidince ilk işim atacağım. Kardeşim bu ayrıntıları verdiğin için teşekkür ediyorum sana benim watt değerleri aşağıdaki gibi;

Baya geç oldu hocam kusura bakmayın

Dosya Ekleri

• 970.png
    970.png
    30,6 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı