WattMan sorununun çözümü nedir?

karel35

Femtopat
Merhaba, Sapphire RX570 8 GB OC ekran kartım yakın zamanda sürekli WatMann hatası almaya başladı. Çok araştırdım bir çözüm bulamadım fakat frekans düşürmek bazı kişilerde işe yaramış fakat nasıl düşürülür bilmiyorum. Bunun için bir öneriniz var mı? MSI Afterburner yüklü ama nasıl yapılacağına dair bir bilgim yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
UV yapmak çözüm olacaktır. Klasik Sapphire mağduru, şaşırmadım. O firma yüzünden AMD'yi suçluyorlar. WattMan hatalarının ana sebebi fazla OC yapılması.

Sapphire'le bir alakası yok, WattMan dediği sürücü hatası. Maalesef çözümü yok.

AMD yeni ekran kartı çıkarmakla meşgul.

Aslında tam olarak yazılımsal bir sorun da değil bu. Donanım limitinin üzerindeki frekanslarda çalışan kartlarda genellikle de Sapphire gibi markaların kartlarında ortaya çıkıyor. Undervolt yapmak genellikle daha kararlı çalışmasını sağladığı için çözüm oluyor.

WattMan denilen şey AMD'nin yazilimsal bir ozelligi. Ani elektrik gitmeleri veya fazla elektrik gelmesi durumunda kartin kendini fabrika ayarlarina gelmesini sagliyor.
Senin aldigin hata aslinda bundan kaynakli AMD kartlari kendinden o.c lu geldigi için sana bana sorma zahmeti buldan kendi kendine o.c yapabiliyor bu da kartin boyle bir şey olmasini sagliyor. Bir cozumu yok normalde. Voltaj dusurme yukseltme bir nevi cozummus ama ben hiç uygulamadim. Bana da sadece bildirim olarak geliyor bir zarari yok simdilik.
ASUS Evo RX 5500 XT 4 GB ekran kartim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı