WD 500 GB diski bilgisayar görmüyor

Gameholder

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İ7 2600 8*2 Kingston Ram H61C İzoly Anakart 500 ssd
Zoko chiko kasa 500 W MSI MAG A500DN PSU
SSD veya HDD modeli
Western Digital 500
Elimde WD 500 GB disk var ve bilgisayara takınca ne motor çalışıyor ne de PC görüyor. Bu yüzden içini açtım baktım ve hiçbir şey anlamadım. Yardım eder misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:

Dosya Ekleri

• IMG_0791.jpeg
    IMG_0791.jpeg
    150,4 KB · Görüntüleme: 13
Diske asla müdahale etmeyin. O küçük bez dediğiniz kafanın park etmesi için yastık.:)

Hocam sizi meşgul ediyorum ama ucundaki iğne biraz havada diske değmiyor motor çalışsada okumaz değil mi?

Disk motoru her durumda döner. İğne dediğiniz okuma/yazma kafası. Küçücük bir müdahalede kafa bozulur ve o disk çöp olur. Daha önce yazdığım gibi; disk üzerindeki kontrol kartı sorunludur. Bu durumda yapabileceğiniz, birebir aynı diskten bulup kartı denemek.

İçindeki bakır renkli diske parmağınızla dokunmadıysanız sorun olmaz.

Bildiğim kadarıyla kapak açılıp temas edilmeden kapansa bile okuma yazma kafasına toz girceği için hatalı bölümler olacaktır.

Bildiğim kadarıyla kapak açılıp temas edilmeden kapansa bile okuma yazma kafasına toz girceği için hatalı bölümler olacaktır.

Evet hocam. Aslında hava sirkülasyonun az olduğu ortamda tıpkı laboratuvar ortamı gibi ortamda işlem yapılmalı.

Evet hocam. Aslında hava sirkülasyonun az olduğu ortamda tıpkı laboratuvar ortamı gibi ortamda işlem yapılmalı.

Neyse ki artık kurtulduk bu HDD belasından sistemimde HDD kalmadı sessizlik + hız huzur bam başka bir şey.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı