WD Blue 1 TB HDD çalışmama sorunu

adamtaci61

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle iyi forumlar. Bugün ikincisini yaşadığım sorunu anlatmak istiyorum. Öncelikle şunu belirteyim yurtta kalıyorum ve haftada 1 gün eve gelip bilgisayara oturma şansım oluyor. Birkaç hafta önce bilgisayar başındayken birden donmalar ve yavaşlama başladı. Aynı zamanda izlediğim film de donmaya başladı. Farkettimki d sürücünde olan dosyalar çok yavaş açılıyor ve film de o yüzden donuyordu. Aynı zamanda harddiskten tık tık tık diye sesler geliyordu. Yeniden başlattım ve bilgisayar artık harddiski görmüyordu. Bende çıkardam koydum kenara 1 hafta sonra geldiğimde garantiye veririm diye. 1 hafta sonra geldiğimde belki çalışır umuyduyla taktım ve çalıştı. Hiçbir şey yokmuş gibi sapasağlamdı bende üstünde durmadım. Ama bugün tekrar aynı olay yaşandı ve yine gitti harddisk. Taksamda bilgisayar görmüyor ve içinde önemli verilerim var. Birdaha çalışmama bir durum da olabilir. Ne yapmalıyım acaba yardımcı olur musunuz ?

Harddisk hiç görülmüyor bilgisayar tarafından. 1-1.5 yıllık.

Denedim ama takılı iken başlatma bile yavaş oluyor. Görmüyor bir türlü.

Tık sesi geldiyse eğer biran önce dosyalarını kurtar. Şahsen başıma gelmişti ve bir süre sonra disk komple öldü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…