WD Blue disk aldıktan sonra Seagate Barracuda disk yavaşlamaya başladı

231981

Kilopat
Makaleler
1
Arkadaşlar geçenler de sıfır WD Blue 2TB disk aldım. Sistemim de 1 tane de Seagate Barracuda 500GB disk var. Bunu kullanıyordum WD'yi alınca Seagate diski yedek ve arşiv için kullanmaya karar verdim. WD olanında sorun yok fakat Seagate diskim bir anda durduk yere yavaş çalışmaya başladı. Bu diske bir dosya atıyorum mesela çok yavaş atmaya başlıyor. Bazen bu diskin içinde ki bir dosyayı açacağım zaman mouse imleci dönüp duruyor hiçbir yere tıklayamıyorum disk sistemi kitliyor sanki görev yöneticinden işlemi kapattığım zaman düzeltebiliyorum sadece. Bu sorunu neden yapar? Bu diski 6-7 senedir oyunlarım için kullanıyordum yeni diski taktıktan sonra sorun çıkartmaya başladı WD'yi sevmedi sanırım :) görev yöneticinde Seagate diski seçiyorum ortalama yanıt süresi yazan yerde 2000 ms falan yazıyor. Bazen %100 kullanılıyor disk hiçbir işlem yapamıyorum. Dün Torrent'ten bir dosya indireyim dedim 2 dakika sonra write to disk diye bir hata verdi devam edemedim. Ayrıca az önce fark ettim diskte ki 1-2 tane resim bozulmuş. Diskte ne sorun var acaba bilen var mı? Disk testi yaptım badsector yok disk hızları da çok iyi 130 MB'ın altına düşmüyor. Maxblast gibi programlar ile tamamen sıfırlasam faydası olur mu? Kullanmaya başlamadan önce CMD üzerinden diski komple silip ağır modda yeniden biçimlendirmiştim daha iyi olsun diye.

Sizin yaptığınız 2 tane yanlış var.
1. si böyle bir sisteme 120 GB SSD olsa daha iyi olur çünkü o 2 disk birbirleriyle uyum sağlayamıyor yani mesela DDR4 4 GB Kingston 2600MHz bir RAM'le DDR4 G.Skill 4 GB RAM 3200 MHz çalışır ama ikisi de aynı marka model ve seri numaralı kısacası birbiriyle aynı RAM'ler daha stabil çalışır gibi düşünün Seagate ve WD diskler stabil çalışmaz.
2. si crack oyunlar disklerin baş düşmanıdır oyunların hepsini orijinal indirmek bu sorunu tamamen ortadan kaldırmasada diskin biraz da olsa kendine gelmesini sağlar Torrent gibi sitelerden oyun indiriyorsanız bir de tüm oyunlar ve programları orijinal indirmeyi deneyin.
Not; SSD PC nizi çok hızlandırabilir 120 GB olan SSD'ye Windows'u kurup WD 2 TB diske de oyunlarınızı fotoğraflarınızı ve uygulamalarınızı indirin Chrome'dan indirilenlerin ineceği yeri WD diski seçerek tamama tıklayın artık indirdiğiniz her şey HDD'ye inecektir bilgisayar fişek gibi olur)

Sizin yaptığınız 2 tane yanlış var.
1. si böyle bir sisteme 120 GB SSD olsa daha iyi olur çünkü o 2 disk birbirleriyle uyum sağlayamıyor yani mesela DDR4 4 GB Kingston 2600MHz bir RAM'le DDR4 G.Skill 4 GB RAM 3200 MHz çalışır ama ikisi de aynı marka model ve seri numaralı kısacası birbiriyle aynı RAM'ler daha stabil çalışır gibi düşünün Seagate ve WD diskler stabil çalışmaz.
2. si crack oyunlar disklerin baş düşmanıdır oyunların hepsini orijinal indirmek bu sorunu tamamen ortadan kaldırmasada diskin biraz da olsa kendine gelmesini sağlar Torrent gibi sitelerden oyun indiriyorsanız bir de tüm oyunlar ve programları orijinal indirmeyi deneyin.
Not; SSD PC nizi çok hızlandırabilir 120 GB olan SSD'ye Windows'u kurup WD 2 TB diske de oyunlarınızı fotoğraflarınızı ve uygulamalarınızı indirin Chrome'dan indirilenlerin ineceği yeri WD diski seçerek tamama tıklayın artık indirdiğiniz her şey HDD'ye inecektir bilgisayar fişek gibi olur)

Oyunlarım orijinal zaten korsan oyun oynamıyorum. Ayrıca bu SSD'yi ben 5-6 sene önce almıştım yeni almadım.

Aynı anda kullanıldığında sıkıntı çıkaracak unsur olsa bende olurdu. Sistemde ne ararsan var. Harici USB olarak bir sürü disk bağlıyorum sürekli.

Dosya Ekleri

• dsd.jpg
    dsd.jpg
    451,6 KB · Görüntüleme: 26
Aynı anda kullanıldığında sıkıntı çıkaracak unsur olsa bende olurdu. Sistemde ne ararsan var. Harici USB olarak bir sürü disk bağlıyorum sürekli.

Ya hocam yok ondan değil. Konuyu da güncellemeyi unuttum SATA kablosunu çıkarttım evde bir tane yedek vardı onu taktım düzeldi şu an da disk. Sıkıntısız kullanıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı