WD Blue HDD ve Netac SSD Sağlık Durumları Nasıldır?

Herolog

Hectopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
WDC WD5000AAKX-08U6AA0 500,1 GB ve Netac SSD 128GB
Anakart
GIGABYTE B660M DS3H
Merhaba arkadaşlar. Benim 10 yıldır kullandığım, mahalle bilgisayarcısından 10 yıl önce 300 TL'ye aldığım WD Blue HDD'm ve 23 ay yani neredeyse 2 yıldır kullandığım, AliExpress'ten 23 ay yani neredeyse 2 yıl önce aldığım Netac SSD'm var. Bunların CrystalDiskInfo uygulaması bilgilerini görsel olarak ekliyorum. Bir bakıp değerlendirir misiniz? Benim sormak istediklerim: Birincisi neden HDD sağlık durumu % olarak yazmıyor ve ikincisi de SSD sağlık durumu %100 diyor, bu doğru mu acaba?

Dosya Ekleri

• hdd bilgi.png
    hdd bilgi.png
    81,9 KB · Görüntüleme: 50
  • ssd bilgi.png
    ssd bilgi.png
    82 KB · Görüntüleme: 49
Son düzenleyen: Moderatör:
Sağlık durumu önemli değil yani %0'da bile ssd veya hddniz çalışmaya devam edebilir. Önemli olanı okuma yazma hızları sağlıkda önemli tabii.

Sağlık durumu önemli değil yani %0'da bile ssd veya hddniz çalışmaya devam edebilir. Önemli olanı okuma yazma hızları sağlıkda önemli tabii.
Evet biliyorum ama benim asıl merağım zaten son 2 sorum yani 2 yıl çalışan SSD sağlık durumu nasıl %100 kalıyor çok iyi bir SSD mi demek bu ?

HDD'de sağlığı ölçecek bir sayaç yok. Yeniden konumlandırılmış sektör olmadığından durumu mükemmel. 20000 saat kullanmışsınız. HDD motor ömrüne de takribi olarak 45000 saat diyebilirsiniz. Ama eskilerin çoğu tam 40000'i geçince bozulmaya başlıyor.

SSD'de ise bir sayaç var ancak gördüğünüz üzere %100 ve bir işe yaramıyor. Aslında sağlık kosmının ksrşısında 60 olduğu yazıyor. Doğru veri o da olabilir. CrystalDiskInfo 'da üstten "İşlev - Gelişmiş Seçenekler - 10 bit DEC" seçerseniz RAW yerine tam sayıları gösterir sağlık kısmında.

Ama görünürde SSD sağlığı %60, bozuk blok sayısı ise 21. 2 yıl için fena değerler değil. Endişelenecek bir şey yok.

HDD'de sağlığı ölçecek bir sayaç yok. Yeniden konumlandırılmış sektör olmadığından durumu mükemmel. 20000 saat kullanmışsınız. HDD motor ömrüne de takribi olarak 45000 saat diyebilirsiniz. Ama eskilerin çoğu tam 40000'i geçince bozulmaya başlıyor.

SSD'de ise bir sayaç var ancak gördüğünüz üzere %100 ve bir işe yaramıyor. Aslında sağlık kosmının ksrşısında 60 olduğu yazıyor. Doğru veri o da olabilir. CrystalDiskInfo 'da üstten "İşlev - Gelişmiş Seçenekler - 10 bit DEC" seçerseniz RAW yerine tam sayıları gösterir sağlık kısmında.

Ama görünürde SSD sağlığı %60, bozuk blok sayısı ise 21. 2 yıl için fena değerler değil. Endişelenecek bir şey yok.
Teşekkürler değerli bilgi ve görüşleriniz için.

Dosya Ekleri

• netac bilgi.png
    netac bilgi.png
    101,3 KB · Görüntüleme: 37
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı