WD Element taşınabilir HDD düşük performans

MurathanM

Hectopat
Yaklaşık 5 sene önce alınan ve zaman zaman depolama amaçlı kullanılan WD HDD son açıldığında çok ağır çalışıyor. Örneğin 32 tane fotoğraf olan klasörü tekrar bilgisayara taşımak istiyorum ama bunu ortalama 5-6 dakikada yapıyor. Bazen bir klasöre girmek isteyince yanıt vermiyor hatası veriyor.

Cihazı çıkart dediğimde bu cihaz kullanılıyor hatası verdi ancak hiçbir dosya açık değildi. Garanti olsun diye cihazı bir anda çıkartmak yerine PC'yi yeniden başlattım. PC yeniden başlarken "Fixing C Stage 2" gibi bir ekranla karşılaştım. Sonrasında düzeltti sorunu ama HDD hala ağır.

1 TB HDD'nin yaklaşık 800 GB'si dolu.

Hiç yere düşmedi ya da hasar almadı, kendi kabında sürekli muhafaza edildi.

İçindeki verileri kaybetmeden nasıl bir yol izlemeliyim?

En iyisi yedek almak olur. Sistem size kullanılıyor uyarısı verirse bir işlem yapıyor olabilir. Bu durumda PC'yi kapatın ve sonra çıkartın.

En iyisi yedek almak olur. Sistem size kullanılıyor uyarısı verirse bir işlem yapıyor olabilir. Bu durumda PC'yi kapatın ve sonra çıkartın.

Zaten en son çıkarmak istediğimde aynı hatayı verince o şekilde komple kapatıp, HDD'yi çıkartıp tekrar farklı USB girişine taktım.

Yedekleme çok uzun sürmez mi bu aşamada? Çok dolu olduğu için ağır çalışıyor olabilir mi? ( 931 GB / 213 GB boş. )

Zaten en son çıkarmak istediğimde aynı hatayı verince o şekilde komple kapatıp, HDD'yi çıkartıp tekrardan farklı USB girişine taktım.

Yedekleme çok uzun sürmez mi bu aşamada? Çok dolu olduğu için ağır çalışıyor olabilir mi? ( 931 GB / 231 GB boş. )
Doluluk oranı da etkiler. Yedekleme de dediğiniz gibi uzun sürebilir. Yedek alıp biçimlendirme yapıp deneyebilirsiniz.

Başka bir bilgisayarda aynı performansı sergileyip sergilemediğini denemen yararına olur.
Zaten en son çıkarmak istediğimde aynı hatayı verince o şekilde komple kapatıp, HDD'yi çıkartıp tekrar farklı USB girişine taktım.

Yedekleme çok uzun sürmez mi bu aşamada? Çok dolu olduğu için ağır çalışıyor olabilir mi? ( 931 GB / 213 GB boş. )

213 GB boşken bu kadar ağır çalışması normal değil.

Şu an 100-150 fotoğraflık bir klasörü PC'ye atmak isterken bu hatayı verdi.
@Yener K. @Turquoise Blue

1632392274321.png

Senin önce o hard diski başka sistemde deneyip sorun senin PC de mi yoksa hard disktemi fikir sahibi olman iyi olur. Belki hard diskte sorun bile olmayabilir. Senin USB çıkışları ya da Windows'ta bir sorun var gibi geliyor bana.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı