WD elements HDD açılırken ve çalışırken ses yapıyor

Vsadnik

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Bugün WD elements harici hard disk 12TB hard disk satın aldım ve bu zamana kadar karşılaşmadığım değişik durumla karşılaştım.

WD elements açılırken ses çıkarıyor ve ayrıca her 10 saniyede bir falan da sanki kafa vuruyor gibi ses çıkıyor, tam kafa vurma değil ama tık dank diye.

Videolar burada.

1. link:https://drive.google.com/file/d/1_6Qi787j9Mk7hqGvJBePJS5HEgR8fNGz/view?usp=sharing (açılırlen sesi içeriyor ve 30. saniyeden sonra o tık tık dank sesi daha net duyuluyor)

2. link: O bahsettiğim tık dank ses için başka video https://drive.google.com/file/d/1iD3aFfxkbBBXk2C7wz-s3kjfyw4tSmsi/view?usp=sharing

Bu normal mi? Bir de normalse bu sadece WD'ye mi özgü yoksa büyük TB içeren diğer markalarda da oluyor mu mesela Seagate'de.

Hocam uyarı için teşekkürler linkleri açtım. İncelerseniz çok sevinirim.

Neden garantiye yollayayım bugün geldi zaten ve iade hakkı var 30 gün içinde. Amazon Türkiye'den aldım.

Bugün geldiğini yazmışsın evet. O kısmı beyin devreleri atlamış maalesef iade seçeneği aklıma gelmedi kusura bakma :D

Hocam uyarı için teşekkürler linkleri açtım. incelerseniz çok sevinirim.
Bana herşey normal geldi.
HDD ler mutlaka ses yapar.
Green ise daha az yapar çünkü 5400 RPM.
Diğerleri biraz daha fazla ses yapar. 7200 RPM olanlar.

EK: Beni değil @FukaraTürk ü dikkate alın. Kullananlar daha iyi bilir.
Kulaklarım pek iyi işitmez ve ikinci videoyu izledim.

Estafurullah hocam bana da oluyor kafa dolu olunca. Linkleri erişime açtım bakabilirseniz sevinirim.

Hocam ben baktım şimdi linklerdeki videolara. Aynı markanın 6 TB'lık modellerini yapım şirketimizde görüntü yedeklerini depolamak için kullanıyoruz. Yani gördüğüm kadarıyla aynı ürün farklı kapasite. Bu veya buna benzer herhangi bir ses duyduğumu inanki hiç hatırlamıyorum. İade etmeden yetkili servisle görüşmeni sonrasında iade işlemlerini gerçekleştirmeni tavsiye ederim. Az para değil :D

Bana herşey normal geldi.
HDD ler mutlaka ses yapar.
Green ise daha az yapar çünkü 5400 RPM.
Diğerleri biraz daha fazla ses yapar. 7200 RPM olanlar.

EK: Beni değil @FukaraTürk ü dikkate alın. Kullananlar daha iyi bilir.
Kulaklarım pek iyi işitmez ve ikinci videoyu izledim.

Harici hard disk açılırken başta gocur gocur sesler çıkıyor onu duydunuz mu hocam? O da mı normal? Bir de 10 saniyede bir gelen tak tuk sesi de duyabildiniz mi ilk videoda?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı