WD Harddisk Önerisi

Emroo

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar Western Digital harddisk önerisi yapar mısınız? Harici disk olacak yani PC için değil. 1TB veya 2TB olanını atın şu an o konuda kararsızım. Teşekkürler yardımınız için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı konuyu tekrar açmak nasıl bir iş , forumda kirlilikten başka bir şey değil bu ?

Arkadaşlar Western Digital harddisk önerisi yapar mısınız? Harici disk olacak yani PC için değil. 1TB veya 2TB olanını atın şu an o konuda kararsızım. Teşekkürler yardımınız için.
Bütçe?

Fiyat max 300 tl anca olur.

siz atın bakalım sağlam olacaksa aşsa da sıkıntı olmaz önemli şeyler saklıyorum sonuçta
Veri güvenliği sözkonusu olduğunda tek bir seçenek vardır.
BLACK serileri.
WDhttp://www.vatanbilgisayar.com/wd-3-5-1tb-caviar-black-sata-3-0-64mb-cache-7200rpm-harddisk.html
Ancak SATA3.0 arabirimi geliştirilmesinden sonra fiyatın oldukça yükseldiği görülmektedir. Ben 3 sene kadar önce SATA2.0 destekli 64MB önbellekli WD BLACK 1TB diski 220TL civarı almıştım.
Alternatif üretimlerde ise aynı markanın farklı modelleri de kullanılabilir.
WD 3.5" 1TB Red Intellipower Sata 3.0 64MB Cache Nas Harddisk
WD 3.5" 1TB Purple Sata 3.0 64MB Cache Güvenlik Harddisk
PURPLE serisinin 2TB olanını birkaç ay önce 350TL civarı almıştım. Yaptığım özel testlerde internal olarak kullanmak koşulu ile, son derece hızlı ve stabil çalıştığını ölçtüm.
Yüksek kapasiteli video dosyalarının kayıt ve okumalarında harika performans görülmüştür.
Bütçenin elvermemesi durumunda ise son alternatif BLUE serisidir.
WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk
Sıklıkla okuma ve yazma gibi uygulamalar yapılmayacaksa BLUE serileri de kullanılabilir.

Hocam sağ olun yazmışsınız ama haricidisk lazım wd markasından

Arkadaşlar bu nasıl

WD Elements 1TB 2.5' USB 3.0 Taşınabilir Disk Fiyatı

Hocam sağ olun yazmışsınız ama haricidisk lazım wd markasından

Arkadaşlar bu nasıl

Kusura bakmayın arkadaşlar. Harici disk istendiğini farketmemişim.
Ancak yine de benim önerim kalite yönündendir.
İyi kalite harici HDD'ler de hemen hemen aynı paraya tekabül edeceği için harici disk önerisi yapmayacağım.
Sağlıklı bir depolama aygıtının açılır kapanır olması son derece önemlidir. Piyasadaki çoğu depolama aygıtlarının açma kapatma düğmesi yoktur. Bu sebeple başka sorunları da beraberinde getirmektedir.
Bu yüzden ben HARİCİ HDD KUTUSU temin ederek depolama işlerimi halletmekteyim.
Şu ürünü 50TL ye almıştım. Şimdilerde pahalanmış. Hala kullanıyorum.
FRISBY FHC-3520S 3.5" SATA HARDDISK KUTUSU USB 3.0 - SİYAH
İçerisinde WD BLACK 1TB HDD var. Uzun süreli kopyalama işlemlerinde HDD'in soğutulmasında alüminyum kutu büyük fayda sağlıyor.
Başka öneriler.
FRISBY FHC-3545P 3.5" SATA HARDDISK KUTUSU USB 3.0 - SİYAH
Şu ürünü de kullanıyorum ama HDD bu kutuda daha aşırı ısınıyor.
Üstelik fiyat son derece pahalı. Ben 50 TL ye almıştım.
EVEREST HD3-354 3.5" SATA HARDDISK KUTUSU USB 3.0 - SİYAH
Benim HART DİSKLER

Hocam bu önerinizi dikkate alacağım en iyi alabilieceğim harici diski de görmek istiyorum yine detharici disk olarak öneriniz mutlaka vardır?

Bu nasıl sizce veya başka öneriniz var mıdır?

Bu gibi depolama aygıtları USB den aldıkları güç ile çalışmaktadır.
USB birimlerinin akım kapasiteleri HDD'nin çalışabilmeleri için sınır değerlerdedir.
Bu sebeple PC de aşırı yük çekildiği özel durumlarda, o anda kayıt yapıyorsan direk HDD ye zarar vereceksindir.
Bu gibi depolama ürünleri sadece sadece kısa süreli ve küçük dosya türleri için (Max. 4-5GB) uygundur.
Üstelik bu gibi depolama aygıtlarının içerisindeki HDD'ler alt seviye oldukları için veri güvenliğinde son derece zayıftırlar.
Önerebileceğim tek depolama ürünü ise son derece pahalıdır.
Örnek bir ürün sunup kıyaslama için takdiri sana bırakıyorum.
WD 3,5" 2TB Elements USB3.0 / USB2.0 Taşınabilir Disk
Bu ürünün daha üst modelini yıllar önce ben almıştım. Hala kullanmaktayım. Ama tam anlamıyla baş belası.

Eğer sabırlı ve bilgili isen bu gibi ürünlerden de alabilirsin.
Ben artık diğer kutulardan alıp içerisine de HDD alıyorum. İşim bitince düğmesinden kapatıyorum. Böylece birçok kaza'nın önlemini almış oluyorum.
Haa unutmadan belirteyim.
WD nin bu gibi ürünlerinin içerisinde özel yazılımlar da bulunmaktadır.
Özellikle smart yedekleme yazılımı, son derece işlevsel. Ama zaten bu yazılıma ihtiyaç duymadığım için kullanmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…