WD Harddisk Önerisi

WD Black 1 TB işinizi fazlalıkla görecektir.
Hocam harici değil bu ama sizde diğer arkadaş gibi kutu alıp birleştirmeyi mi öneriyorsunuz?

Gerçek mi değil mi ben bilmem. Birde şöyle düşün çok kullanılan markalar da daha çok şikayet? Bende WD düşünüyordum bende bu bilgileri araştırarak öğrendim. İlerde kafanız ağrımasın diye diyorum da neyse.. Sen illa WD istiyorsan gönlün olsun. :)

Hayır, hocam bunun gönülle alakası yok yani ben araştırınca genel de WD falan duydum markayı savunduğumdan değil ben iş göreni arıyorum. Ha WD ha Seagate olmuş önerinizi için teşekkür ederim.

Emin ol ki bu önerdiğim HDD senin 1 TB WD geçecektir. Hem fiyatıyla hem performansıyla.. Seagate Barracuda 1tb St1000dm010 Sabit Disk - n11.com

Hocam şimdi benim buna ayrıyeten kutu almam gerkiyor değil mi? Harici kullancağım için

Hocam celallenmeyin de ben baya araştırdım her yerde WD WD deniliyor siz ne öneriyorsunuz ?

Yazdıklarınızın %75'lik kısmını anladım şimdi ben bir kutu alacağım ve bir disk bu disk WD mi olsun şimdi diğer arkadaş öyle deyince marka konusunda kafam gitti yine sonuç olarak kutu ve disk öneriniz nedir bunu da son bir kere belirtirseniz çok memnun olurum tanımadığnız adam için uğraşıp yazdığınız için de ayrı teşekkür ederim sayenizde bir çok yeni şey öğrendim.
WD firması MAXTOR'dan beri tüm ciddiyetini korumaktadır.
Ayrıca teknik destek olarak son derece iyidir.
Kazara bozulmuş olan bir WD diskim, satıcı firmanın cazgırlık etmesine rağmen firma teknik servisliğince bire bir değiştirilmiştir.
20 yıla yakındır kullanmakta olduğum bu firmanın ürünlerinde hiçbir şikayetim olmamıştır. Mekanik disk yapıları gereğince olası arızalar, elbette her markada olabileceği için, önemli olan yüzde kaçlık bir ürün hatası görüldüğü mevzusudur.
Şu anda kullanmakta olduğum diskler içerisinde 17 yıllık bir WD ürünü de bulunmakta olup, 40 GB tır :D
Bu ürünü nostalji adına saklamaktayım.
Tek bir bad sektör olmayıp hala barut gibi çalışmaktadır. Ama IDE arabirimli ve az kapasiteli olduğu için şu aralar görev yapmamaktadır.

Yazılım ve Donanım Programı İndirmeleri | WD Desteği
Firmanın kendi yazılımı ile bilinçli bir biçimlendirme ile firma ciddi garantiler vermektedir.
Ben özel bir yazılım olan DLG ve DDO yazılımını kullanıyorum. Ancak uzman olmayan kişilere bu yazılımı önermiyorum.
Ekran görüntüsünde kendi diskim olan WD 1TB disk hakkında bilgiler bulacaksınız.
DVD videolarımı arşivlediğim bu diskim yıllardır hizmet vermektedir.
WD DVD.jpeg

https://i.hizliresim.com/ZONDBZ.jpg

Ben şöyle bir grafik görmüştüm gezinirken bu sebepten dolayı aslında aklımda seagate 2. planda kaldı eğer WD olmaz ise onu alacaktım fakat bu grafik gerçek dışı mı oluyor ? Bozulma oranlarını gösteriyor harici disklerin
EK BİLGİ.
Seagate firması da çok iyi bir firmadır.
Zaten şu aralar WD ile başı çekmektedirler. Her iki firmanın da yazılımsal desteği oldukça iyidir.
Ben WD önermiş olsam da, seagate te tercih edilebilir.
Benim önerim duyumsal değil, yıllardır kullandığım içindir.
Seagate markayı fazlaca kullanmadığım için öneremiyorum. Elimde sadece 320GB ve 160GB olan birkaç modeli bulunmaktadır. Bu disklerle ilgili olarak ta pek sorun yaşamadım.

EK BİLGİ.
Seagate firması da çok iyi bir firmadır.
Zaten şu aralar WD ile başı çekmektedirler. Her iki firmanın da yazılımsal desteği oldukça iyidir.
Ben WD önermiş olsam da, seagate te tercih edilebilir.
Benim önerim duyumsal değil, yıllardır kullandığım içindir.
Seagate markayı fazlaca kullanmadığım için öneremiyorum. Elimde sadece 320GB ve 160GB olan birkaç modeli bulunmaktadır. Bu disklerle ilgili olarak ta pek sorun yaşamadım.

Hocam peki WD Caviar black mı blue mi alınmalı ayrıca hangi kutuyu almalıyım? Arkadaş blue önermiş mesela

Hocam peki WD Caviar black mı blue mi alınmalı ayrıca hangi kutuyu almalıyım? Arkadaş blue önermiş mesela
BLUE serisi de alınabilir. O da kalitedir. Ancak bir video render gibi data transferinin fazlaca olduğu durumlarda risk taşıyor. Sen depolama amaçlı alacağın için sorun olmaz.
Son almış olduğum WD PURPLE serisi WD'nin BLUE serisinin yeni halidir. Extra takviyeler yapılmıştır o kadar.
Ama sakın ve sakın ola WD GREEN serisi alma.
Bu seriyi işletim sistemi kurulumu için kullanan vatandaşlar yüzünden, WD bu üretimi kaldırmak zorunda kaldı :D
Yahu GREEN serisi diske işletim sistemi kurulur mu :LOL:
Sadece küçük dosya türlerinin zaman zaman yedeklenmesi için kullanılabilecek bir depolama aracıdır. Yoksa bu kadar ucuz olmazdı :p
Eğer diskine sıklıkla dosya atıp kayıt veya okuma yapmayacaksan BLUE alabilirsin.
Diskini sıklıkla kullanıyor, film seyretmek veya kayıt amaçlı kullanıyorsan BLACK serisinden başkasını düşünme.
Çok film seyrediyor ama az dosya kaydı yapıyorsan, önceki önerimde olan PURPLE veya RED kullanabilirsin.
Senin için tek sorun harici kutu teminidir. Bu olaya bir kez alışırsan, artık veri kaybı disk bozulması gibi şeylerle karşılaşmazsın.
Tabiiki bilinçsizce diski silip temizlemezsen :ıslık:

BLUE serisi de alınabilir. O da kalitedir. Ancak bir video render gibi data transferinin fazlaca olduğu durumlarda risk taşıyor. Sen depolama amaçlı alacağın için sorun olmaz.
Son almış olduğum WD PURPLE serisi WD'nin BLUE serisinin yeni halidir. Extra takviyeler yapılmıştır o kadar.
Ama sakın ve sakın ola WD GREEN serisi alma.
Bu seriyi işletim sistemi kurulumu için kullanan vatandaşlar yüzünden, WD bu üretimi kaldırmak zorunda kaldı :D
Yahu GREEN serisi diske işletim sistemi kurulur mu :LOL:
Sadece küçük dosya türlerinin zaman zaman yedeklenmesi için kullanılabilecek bir depolama aracıdır. Yoksa bu kadar ucuz olmazdı :p
Eğer diskine sıklıkla dosya atıp kayıt veya okuma yapmayacaksan BLUE alabilirsin.
Diskini sıklıkla kullanıyor, film seyretmek veya kayıt amaçlı kullanıyorsan BLACK serisinden başkasını düşünme.
Çok film seyrediyor ama az dosya kaydı yapıyorsan, önceki önerimde olan PURPLE veya RED kullanabilirsin.
Senin için tek sorun harici kutu teminidir. Bu olaya bir kez alışırsan, artık veri kaybı disk bozulması gibi şeylerle karşılaşmazsın.
Tabiiki bilinçsizce diski silip temizlemezsen :ıslık:

Hocam o zaman Black en mantıklısı genel olarak full film,dizi izleyen biriyim bu konuda iş görür

WD 3.5" 1TB Caviar Black Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk

Bu olabilir mi? Sonuç olarak

Extra da kutu olarak ne seçmeliyim?

Diski bilinçsizce temizleme ne oluyor hocam mesela eski diskimde tara ve düzelt falan çıkıyordu ben taramadan devam ediyordum bir ara yapmaya çalıştım fakat 2 gün de bitmedi pc ölecekti kapattım normal kullanıma devam ettim.

Hocam o zaman Black en mantıklısı genel olarak full film,dizi izleyen biriyim bu konuda iş görür

WD 3.5" 1TB Caviar Black Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk

Bu olabilir mi? Sonuç olarak

Extra da kutu olarak ne seçmeliyim?

Diski bilinçsizce temizleme ne oluyor hocam mesela eski diskimde tara ve düzelt falan çıkıyordu ben taramadan devam ediyordum bir ara yapmaya çalıştım fakat 2 gün de bitmedi pc ölecekti kapattım normal kullanıma devam ettim.
:LOL::LOL::LOL:
Demekki önceki diskinin bozulmasında en önemli unsur sen olmuşsun. Yani bilinçsiz kullanım.
ÖNCE BİLİNÇLENDİRME:
Diske birkaç dosya attıktan sonra disk birleştirme işlemi ilk kez yapılmalıdır.
Bu işlemden sonra her dosya atışından sonra, (Özellikle yüksek boyutlu dosyalar) disk birleştirme işlemi yapar da diskini o haliyle kaldırırsan hiç sorun yaşamazsın.
Disk birleştirme işlemi için.
MyDefrag 4.3.1
Bu uygulamayı PC'ye mutlaka kur ve nasıl kullanıldığını öğren.
Bu programla sistem diskini de optimize edebilirsin.

Kutu olarak şu ürün son derece iyidir.
FRISBY FHC-3520S 3.5" SATA HARDDISK KUTUSU USB 3.0 - SİYAH
Beyaz olan alüminyum kasası soğutmada iyi bir iş yapmaktadır. Aynı zamanda iç hava dolaşımı da olduğu için HDD fazla ısınmamaktadır.
Uzun süreli kullanımlar için bu öneri mecburidir.
HDD ise verdiğin linktekini alabilirsin.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı