WD Harddisk Önerisi

Hocam çok sağ olun tüm verdiğiniz bilgiler baya bilgilendirdiniz teşekkür ederim bu konu belki benim gibi arayan kişinin bir çok sorusuna denk gelirlerse cevap olur detaylı anlattınız bir çok şeyi tekrar teşekkürler.

Son olarak konu dışı bir şey var aklımda siz bu işten bu kadar anlıyorsunuz belki bilginiz vardır hocam benim eski harici disk tam olarak şuan ışıkları yanıyor fakat tepki vermiyor "Veri Kurtarma Merkezleri" varmış bunlara göndermeyi düşünüyorum, içindeki bilgiler çok önemliydiler tekrar almam lazım bu yol hakkında fikriniz nedir? İşe yarar mı sizce?

Veri kurtarma hizmetleri son derece pahalıdır.
Ben en son bir fiyat almıştım. 300$ dediler.
Bu yüzdendir ki kendi harddisklerimi böyle kullanıyorum. Önemli programlarımı bir ikinci harddiske yedekliyorum. Gerekirse DVD'ye yedekliyor saklıyorum.
Sendeki harddiskin neden ve nasıl bozulduğunu bilirsek belki birşeyler yapabiliriz.
Linux işletim sistemleri ile nispeten veri kurtarabilmek mümkün oluyor. Ama HDD arızalı ise, önce arızayı tespit etmemiz gereklidir.
Sendeki HDD hakkında daha fazla bilgi gerekli.
Tam olarak marka ve modeli.
Arızanın nasıl meydana geldiği.

Samsung M3 1TB 2.5' USB 3.0 Taşınabilir Disk (STSHX-M101TCB) Fiyatı

Hocam bende ki tam olarak bu şuan fiyatı uçmuş 2.5 yıl önce 170 tl ye aldım galiba kutusu vb. her şeyi bende duruyor fakat garanti kabul etse bile bilgiler gidecektir diye düşündüm göndermedim bilgisayarcılara güvenemedim bilgilere zarar falan verirler diye şuan dediğiniz gibi veri kurtarma olayıda pahalı olduğu için biraz beklemek istiyorum.

Ben bozulduktan sonra müdahale yapmadım sadece farklı usb ile falan denedim.

*Bozulma yarattığını düşündüğüm sebepler;

+Kendi orjinal kablosu bozuldu interenetten kablo sipariş ettim.

Harici Harddisk Kablosu Usb 3.0 Y Data Kablosu GittiGidiyor'da 293382969

Buna benzer bir şey

+Bir ara şu samsung telefon usb'si ile çalıştırdım

Samsung Galaxy Tab 4 Usb Kablo Fiyatı - Taksit Seçenekleri

Şunun gibiydi diyebilirim.

+Yere düştümü derseniz kılıfıyla düştü kalın bir kılıfı vardı 1 yıl önce halıya düştü kılıfla birlikte yani bununla alakalı olduğunu pek sanmam ama 1 yıl sonra tepki vermişte olabilir

Addison HDD-130 Siyah 2.5" Hdd Kılıfı Fiyatı - Taksit Seçenekleri

Şu çarkın dönmediğini falan söyledi bir bilgisayarcı öyle tahmin etti öyle ses geliyormuş

https://i.hizliresim.com/vJz6ZR.jpg

PC'ye takınca mavi ışık yanıyor fakat açılmıyor başka da bir şey yok zaten aygıt yöneticisi disk yönetimi kısmında da görünmüyor.

Başka bir şey olamaz galiba tüm bildiğim bu hocam.

Yere düştüyse yapılacak pek şey yok demektir. Çünkü harddisklerin en büyük düşmanı darbe ve kayıt anındaki elektrik kesintisidir.
USB den enerji alan bu gibi harddiskler bu sebeple daha sık bozulmaktadırlar. Özellikle daimi kullanılıyorsa.
Bu gibi depolama araçları taşınabilir ve kısa süreli depolama amacıyla kullanılmalıdır.
Yani bir arkadaşından bir program alacaksındır. Yanında bu diski götürür, programı kaydeder ve eve gelince ana depoya aktarırsın. Günümüz flash bellekleri de bu amaç için oldukça yeterlidir.
Bu harddiski firmanın yurtdışı kendi servisine gönderebilirsen belki ilgilenirler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…