WD HDD Sorunu

Mr. Beko

Kilopat
Katılım
9 Ağustos 2014
Mesajlar
102
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar,
Öncelikle sistemim:
MSI Gaming 9704g
AMD FX 8320
8GB (2x4) Corsair Vengeance pro 1600Mhz
Asus ROG Poseidon GTX770
Kingston HyperX Fury 120gb
WD Caviar Blue 1TB

Yaklaşık 6 yıldır PC'yi kullanıyorum donanımsal olarak çok da ciddi bir sorunla karşılaşmadım ve düzenli olarak (yaklaşık 3-4 ayda bir) format atıyorum fakat HDD kısmına hiç dokunmuyorum. Son 2 aydır PC açılırken A2 ve 99 kodunu alıyordum sorunun HDD'den kaynaklandığını farkettim. HDD'yi sökünce PC tamamen normal boot ediyor ve SSD ile kullanabiliyorum. Bir süre sonra tekrar HDD'yi devreye sokunca sorun düzelmiş gibi oluyor. Ama bu durum sürekli tekrarlanıyor. Hatta bazen bilgisayarın anlamsız bir şekilde yavaşladığını hissedebiliyorum. HDD'ye kurulu programlar yanıt vermiyor, görev yöneticisi açılmakta ve işlem yapmakta zorlanıyor ve hatta üstüne gidersem dosya yöneticisi de çöküyor. Ve tekrar HDD bağlantısını kesip çalıştrdığımda sorun düzeliyor. BIOS'tan SATA modunu AHCI ve IDE olarak denedim ikisi de fark ettirmiyor. WD'nin LifeGuard uygulamasyla test yaptım pek bir sorun var gibi gözükmüyor testler başarılı diyor. HDD den herhangi bir mekanik ses gelmiyor veya ısınmyor. Sorun ne olabilir, neyden kaynaklı olabilr ve çözümü var mıdır yardımcı olursanız sevinirim...

Edit: PC normal kullanımda durduk yere HDD'den çalışan programlar durunca dosya yöneticisinden HDD içerisindeki herhangi bir klasöre girmeye çalışınca ekteki hatayı veriyor
 

Dosya Ekleri

  • Capture.JPG
    Capture.JPG
    14 KB · Görüntüleme: 24
HDTune programı ile "health" kısmını kontrol edin ve quick scan seçeneği seçili olmadan "error scan" gerçekleştirin. Sonuçları paylaşın lütfen.
 
2 kez sata kablomu değiştirdim 2. Kabloyu taktığımdan beri sorun tekrar etmedi şimdilik bir sıkıntı yok gibi görünüyor. Sanırım sorunun kaynağı kabloymuş.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı