Genelde edius8 ile videolar yapıyorum onu dışında aile arşivi vs yaklaşık 8TB kadar yer kaplıyor ve sürekli belli aralıklarka video yapmaya devam ediyorum, ve fark ettiğim üzere en büyük harddiskimin (4TB) sağlığı 0'a inmiş, diğer harddiskleri satıp üzerine biraz para ekleyip WD Purple 10TB almak sizce mantıklı mıdır? WD Purple'ye 3K vermekten daha mantıklı önerileriniz var mıdır?
Öncelikle tek bir video 10 TB yer kaplamıyorsa 1 tane 10 TB almak yerine fiyatına göre 2 tane 6 TB almak daha karlı olacaktır. Örneğin attığım ürün 1500 lira, bundan 2 tane alırsanız 3000 liraya 12 TB yer almış olursunuz.
Seagate Backup Plus 6 TB STEL6000200 3.5" USB 3.0 Taşınabilir Disk arıyorsan site site dolaşma! Akakçe'de piyasadaki tüm fiyatları karşılaştır, en ucuz fiyatı tek tıkla bul.
www.akakce.com
Bu ürün ise 1367 lira, 2 tane bundan almak da bir seçenek.
Western Digital Elements Desktop 6 TB WDBWLG0060HBK 3.5" USB 3.0 Taşınabilir Disk arıyorsan site site dolaşma! Akakçe'de piyasadaki tüm fiyatları karşılaştır, en ucuz fiyatı tek tıkla bul.
www.akakce.com
Ben üstteki üründen kullanıyorum depolama amaçlı, ihtiyacımı fazlasıyla görüyor.
Yok illa dahili istiyorum diyorsanız ve PC nizde yeterli soket-slot varsa;
6 TB;
WD Blue HDD WD60EZAZ detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.
www.epey.com
Gibi seçeneklere de bakabilirsin.
Fakat dediğim gibi 10-12 TB tek bir disk almak Chia Coin yüzünden maliyetli oluyor 4-6 TB'lik 2-3 ürün daha ucuza gelecektir.
Bende düşündüm ancak uzun süreli kullanacağım için pahalıya patlar + olarak yeni hard disk alana kadar buluta geçtim ancak internetim 100 megabit olsa da asla fiziki hard diskin yerini tutamıyor... iyi forumlar.