Çözüldü WD10JPVT Çok Düşük Kopyalama Hızı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

muharremoter

Hectopat
Yer
Ankara - Kırıkkale
Merhaba

Asus k55vj modelini win8 pro ile birlikte kullanıyorum. Üzerinde WD 1tb blue scorpion hdd var. 5400 rpm, çok bi performans vermez biliyorum ama bu kadarda düşük olmaması lazım. Bi önerisi olan varsa yardımını bekliyorum. Teşekkürler.

ekjQzD.png

K4LAyA.png

KnAdb1.png

O dosya boyutuna göre normal. Dosya büyüklüğüne göre değişebilir hızlar.

Biraz kopyalama testleri yaptım farklı dosya boyutlarında değişik sonuçlar aldım. Ancak anlamadığım bir konu var, hard-diskimi 2 partiye ayırdım C ve D olmak üzere, 7 gb dosyayı C'ye kopyalarken 60-70 mb, D'ye kopyalarken 20-30 mb kopyalama hızı alıyorum ?

Biraz kopyalama testleri yaptım farklı dosya boyutlarında değişik sonuçlar aldım. Ancak anlamadığım bir konu var, hard-diskimi 2 partiye ayırdım C ve D olmak üzere, 7 gb dosyayı C'ye kopyalarken 60-70 mb, D'ye kopyalarken 20-30 mb kopyalama hızı alıyorum ?

C ve D fiziksel konum olarak diskin farklı yerlerindedir. Diskin dışa doğru olan kısmı daha hızlı okunurken içe doğru olan kısmı daha yavaş okunur diye biliyorum. Tam tersi de olabilir amam demek istediğim arada bir fark olduğu.

Bence tamamen disk ile alakalı bir durum. Bende de aynı diskten var. Bilgisayarım 2 aylık. Okuma yazma hızı kb/s'lere düştü. Bu seri sorunlu galiba. Yarın servise kargolayacağım bilgisayarı. Windows'tan sürekli disk sorunu diye uyarı geliyor. Bilgisayarın açılması 20dk civarı. Yakında seninde başına gelebilir. Garantisi dolmak üzereyse değiştirt.

1 senelik bilgisayarım garantı dışı kaldı biraz daha sabretmeyi düşünuyorum eğer kullanılmıyacak gibi olursa ssd geçeceğim. Senin bilgisayarın 20 dk açılması direk arızalı oldugnu gösteriyor zaten 2 aylık bir bilgisayarda olması can sıkıcıdır eminim.

Bence tamamen disk ile alakalı bir durum. Bende de aynı diskten var. Bilgisayarım 2 aylık. Okuma yazma hızı kb/s'lere düştü. Bu seri sorunlu galiba. Yarın servise kargolayacağım bilgisayarı. Windows'tan sürekli disk sorunu diye uyarı geliyor. Bilgisayarın açılması 20dk civarı. Yakında seninde başına gelebilir. Garantisi dolmak üzereyse değiştirt.

Disk sorunu diye uyarı geliyorsa hemen verilerinizi yedekleyip diski garantiye gönderin. Bu konuyu çözüldü olarak kapatıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı