WD5000AVVS HDD BIOS'ta görünmüyor

Makaleler
5
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Lenovo V15 G3
R7 5825U
16GB 3200Mhz
Vega8
Yeni 500 GB'lik HDD aldık PC'ye taktığımızda ilk başta döndüğünü hissettik ama BIOS'a geçince HDD'yi görmüyor. Diğerlerini görüyor. (2 tane daha HDD var)

Aldığımız HDD: Western Digital WD5000AVVS 500GB SATA hard Drive.

Merhaba. Hocam, HDD'in SATA kablosuyla direk ilgili olabilir. Evvelki gün masaüstü PC'min periyodik temizliğinden sonra HDD 'niz (disk failure!) bozuktur, yenisiyle değiştirin! uyarısını ilk PC açılışında aldım. SATA kablosunu aanakart ve HDD arayüzünde defalarca çıkarıp yeniden yerlerine sıkıca taktım, ama işe yaramadı. Meğerse SATA kablosu HDD içindeki datayı ilk açılışta anakarta iletemediğinden HDD'i BIOS'ta bu yüzden göremiyormuş, yedekte bekletilen sağlam SATA kablosuyla değiştirdiğimde sistem sıkıntısız olarak açıldı, HDD'in ilk baştan okunmama problemi böylece ortadan kalkmış oldu.

Diğer bir neden olarak; anakart üzerindeki SATA portlarından max. kaç HDD'e ayni anda anakartlarla bağlanabilir, bu sayı en fazla 2 adet olup 3 adet değilse bu önceliği diğer 2 HDD'e vermiş de olabilir, kendi düşünceme göre. Şimdiye kadar 3 adet HDD veya SSD'i takıp hiç denemediğim için bu konuda çok net bir şey söyleyemiyorum. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Merhaba. Hocam, HDD'in SATA kablosuyla direk ilgili olabilir. Evvelki gün masaüstü PC'min periyodik temizliğinden sonra HDD 'niz (Disk failure!) bozuktur, yenisiyle değiştirin! uyarısını ilk PC açılışında aldım. SATA kablosunu aanakart ve HDD arayüzünde defalarca çıkarıp yeniden yerlerine sıkıca taktım, ama işe yaramadı. Meğerse SATA kablosu HDD içindeki datayı ilk açılışta anakarta iletemediğinden HDD'i BIOS'ta bu yüzden göremiyormuş, yedekte bekletilen sağlam SATA kablosuyla değiştirdiğimde sistem sıkıntısız olarak açıldı, HDD'in ilk baştan okunmama problemi böylece ortadan kalkmış oldu.

Diğer bir neden olarak; anakart üzerindeki SATA portlarından max. kaç HDD'e ayni anda bağlanabilir, en fazla 2 adet olup 3 adet değilse bu önceliği diğer 2 HDD'e vermiş olabilir, kendi düşünceme göre. Şimdiye kadar 3 adet HDD veya SSD'i takıp hiç denemediğim için çok net bir şeyi söyleyemiyorum. Kolay gelsin.
Cevabınız için teşekkürler. HDD yi satıcıya geri verdik. Sağolasın satıcı hiç sırun çıkarmadan para iadesi yaptı. Kendiside dedi HDD ler bazen bozuk olabiliyor haklısınız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı