Web alanı gelecek vadediyor mu?

robocop

Hectopat
Katılım
15 Haziran 2022
Mesajlar
42
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Web geliştirme alanı gelecek vadeden bir alan mı? Düşüşe geçecek bir alan mı?
Sorma sebebim artık Wix WordPress gibi yerlerde kolayca web siteleri oluşturuluyor olması. Sizce başlanmalı mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yine de Otomasyon, E-ticaret, Forum sitesi yada kişiye/ürüne özgü bir şeyler kolay kolay yapılmıyor Wordpress ile.

Hazır toollar olsa bile güzel bir şey çıkaramaz insanlar, bir yardıma ve düzene ihtiyaç duyar.

İşin aslı büyük ve orta çaplı şirketler web sitesi yaptırıyor.

Mesela bir oyun yaptım ben, kalkıpta wordpress ile site yapmam. Giderim bir şirket yada uzman biriyle anlaşır, oyunuma göre site yaptırırım.
 
Merhaba. Web geliştirme alanı gelecek vadeden bir alan mı? Düşüşe geçecek bir alan mı?
Sorma sebebim artık Wix WordPress gibi yerlerde kolayca web siteleri oluşturuluyor olması. Sizce başlanmalı mı?
Dostum web'den kastın nedir? Front End Web Developer olmaktan mı bahsediyorsun. Yoksa Back End Web Developer olmaktan mı?
 
Back End için konuştuğumuzda öğrendiğin dile bağlı olarak geleceği yok demek saçma bir düşüncedir. Back End alanını seçtiğinizde teknik olarak bir yazılım geliştirme uzmanı olmayı seçmişsin demektir. C#, Php gibi bir dili öğrenerek, web platformu üzerinde geliştirme yapabilirsin. Bu wix ile siteler oluşturmak yada wordpress alt yapısını kullanmak ile aynı şey değildir.

Bir şirketin ERP (Kurumsal Kaynak Yönetimi), Maliyet Yönetim Sistemleri, Müşteri Yönetim Sistemleri gibi sistemlerini geliştirebilirsin. Muhasebe yazılımları, grafik işleme, iş ve süreç takipleri yapacak sistemler oluşturulur. Her firmanın kendine ait ayrı bir kurumsal kültürü ve çalışma düzeni vardır. Bu sebeple dünya üzerinde firmalar oldukça bu alana ihtiyaç bitmeyecek. Yapay zeka gibi araçlar sadece işlerimizi kolaylaştırmaktadır.
 
Back end için konuştuğumuzda öğrendiğin dile bağlı olarak geleceği yok demek saçma bir düşüncedir. Back end alanını seçtiğinizde teknik olarak bir yazılım geliştirme uzmanı olmayı seçmişsin demektir. C#, PHP gibi bir dili öğrenerek, web platformu üzerinde geliştirme yapabilirsin. Bu Wix ile siteler oluşturmak ya da WordPress altyapısını kullanmak ile aynı şey değildir.

Bir şirketin ErP (kurumsal kaynak yönetimi), maliyet yönetim sistemleri, müşteri yönetim sistemleri gibi sistemlerini geliştirebilirsin. Muhasebe yazılımları, grafik işleme, iş ve süreç takipleri yapacak sistemler oluşturulur. Her firmanın kendine ait ayrı bir kurumsal kültürü ve çalışma düzeni vardır. Bu sebeple dünya üzerinde firmalar oldukça bu alana ihtiyaç bitmeyecek. Yapay zeka gibi araçlar sadece işlerimizi kolaylaştırmaktadır.
[/QUOTE]
Anladım hocam sağ olun C# ve Python temelim var HTML CSS öğrensem Django ve ASP de de JavaScript gibi animasyonlu ve dinamik web siteleri yapabilir miyim?
 
Web bölümünü baltalayan teknolojilere ChatGPT'de eklendi. Düşüşe geçecektir bence.

ChatGPT bence işinizi daha da kolaylaştırır. Yaratıcılığınıza yaratıcılık katarak daha iyi ürünler çıkarabilirsiniz. Yapay zekayı kullanma sanatı diye bir şey var bence ve bunu kendi lehinize kullanabilirsiniz.
 
ChatGPT bence işinizi daha da kolaylaştırır. Yaratıcılığınıza yaratıcılık katarak daha iyi ürünler çıkarabilirsiniz. Yapay zekayı kullanma sanatı diye bir şey var bence ve bunu kendi lehinize kullanabilirsiniz.
Orası öyle ama hiçbir yetenek veya eğitimi olmayanlar bile özellikle freelancerın işini baltalayabilcek.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı