Web browser nasıl kodlanır?

Hsn_Bsr

Kilopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bir web browser yazmak istiyorum. Bunu hangi dil ile yapabilirim?
İnternet üzerinde browser kodlamak konusunu, nasıl kodlarım? Diye araştırdım. Fakat bir türlü bulamadım.
Aslında buldum, emin olmaya çalışıyorum. C++ gibi gözüküyor. Fakat yine de burada daha iyi bir cevap varsa, cevabımı bulurum diye düşündüm.

Şimdiden yardımlarınız ve ilgileriniz için çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Form üzerine bir component sürükleyerek yapılamayacağını bilerek başlayabilirsin mesela.

Web browser karmaşık bir yapıdır, birden çok mimariyi barındırır. Yine de uğraşmak istersen, ilkel bir browser tarifi için bilmen gerekenler;

Öncelikle TCP/IP öğrenmelisin, basit paket alış verişi yapan server-client uygulaması yazarak ilk adamı atabilirsin. Ardından hyper text transfer protocol'ün (http) detaylıca öğren, nasıl implemente ediliyor vs. Bir de html ve js renderer yazman gerekiyor, ilkel bir browser için başlangıçta html renderer yazmak yeterli olur, bunu da OpenGL kullanarak yapabilirsin.

Programlama dili pek de önemli değil, istediğini kullanabilirsin (nasıl olsa ticari bir proje geliştirmiyorsun).

Neden böyle bir ihtiyacın var merak ettim.
Chromium tabanlı bir browser yapabilirsin. Arka planda dönen işler ile uğraşmamış olursun. C# ile basitçe yapabilirsin.
Bir diğer alternatif ise Electron kullanmak. iframe html tagını kullanarak websitelerini uygulamanda gösterirsin. Al sana browser.

Ya amacım şöyle, güvenilir ve açık kaynak kodlu bir web browser yapmak. Bu sayede kullanıcı dostu güvenilir bir browser kodlamış olacağım. Yani amacım insanların kolay kullanması ve güvende kalması. Öyle yani. Belki de yakın bir zamanda ekip toplayabilirim bu konu için. Ama muhtemelen yakın bir çevreden olur. Tek başıma kodlamak kolay olmayacak. Şimdilik ilk adımımı atmak yani sorumu sorarak başlamak istedim. Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı