murat_boy93
Centipat
Daha fazla
- Meslek
- Bilgisayar Mühendisi
Hocam hangi alanı tavsiye edersin? Yazdıklarını okudum. Oyun yazılımcısı mı?
Bak oyun yazılımı ile uğraşmak bu işin Nirvana'sı. Oyun yazılımı yapan mühendis artık ben buraların tanrısıyım diye gezinir. Unreal Engine - Unity kullananları kastetmiyorum burada. Oyun yapımı inanılmaz ötesi zor. Çizim yeteneğin olacak tasarım bilgin olacak kurgun olacak hikayen olacak olay akış diagramını bileceksin ve daha işin yazılım tarafına girmedik bile. Bunlar sadece hikaye ve modelleme tarafı. İlla öğreneceksen ilk önce algoritma öğren. Üniversitelerin bilgisayar mühendisliği bölümlerinden birinden mezun ol. Bu işten ekmek yemek istiyorsan eğer benim gibi adamlar sizin gibi adamlara ekmek yedirmez. Düşün dışarı bir yazılım yaptıracaksın bir tarafta yüksek lisans mezunu mühendis var diğer tarafa farazi söylüyorum lise mezunu ben yaparım diyen adam var. Ben 40 000 TL isteyim sen 5000 TL iste firmalar 40 000 verir bana yaptırır. Algoritma öğrendikten sonra ne iş yapacağına sen karar vereceksin. Mimar mı olsam kasap mı olsam bahçıvan mı olsam diye bana soruyorsun ben bu konuda sana zor-kolay yorum yapabilirim ama desen ki mimar olacağım git t-cetveli al ilk derim. Kasap olacaksın diyelim git kasap bıçakları al derim ilk. Bahçıvan olacağım dersin git bahçıvan makası al derim sana ilk. Yani alanını seç o alanda gece gündüz çalışacağına emin ol. O alanda seni yönlendirmek daha rahat olur.