Web Programlamada Freelancer olarak çalışmak için hangi düzeyde olmalıyım?

Thrian

Hectopat
Ufak tefek yazılım öğrendim. Şu an Python ile flask öğreniyorum. Linux bilgim var biraz. HTML biliyorum. Processing dilini biliyorum (hiçbiri üst düzey değil). 15 yaşındayım ve hiç çalışmadım şu An'a kadar. Herkes söyler zaten yazılımcı olmak için okul okumak gerekmiyor diye fakat ben freelancer olarak çalışmak için hangi düzeyde olmalıyım bilmiyorum. Şu an istediğim tek şey günlük 100-200 bir şeyler kazanmak çünkü bir sürü şeye ilgim var ve ailem de yapmak istediğim şeylere çok sıcak bakmıyor. Bu da çok sinir bozucu. Bu yüzden bir şey derlerse kendi param diyebilmem lazım. Kısacası sorum şu. Çok üst düzey olmasa bile freelancer olarak çalışmak için hangi düzeyde olmam lazım? Neleri biliyor olmam lazım? Şu an web programlama üzerinden cevaplarsanız daha iyi olur.

Teşekkürler :)

Responsive yapıları, Flex yapılarını yüksek derece iyi bilmeniz gerekiyor. Ek olarak renk kullanımlarını ve renk paletinin uyumlarını iyi bilmeniz gerekiyor.

Tebrik ederim güzel düşüncelere sahipsin. Fakat bahsettiğin dillerin hiçbiri popüler ya da maddi kazanç sağlayabileceğin diller değil. Python ise web programlama için ideal bir dil değil. Eğer webde freelance işler yapmak istiyorsan önünde birçok seçenek mevcut. Fakat ilk önce web için ön yüz(frontend) ya da arka uç (backend) de mi iş yapmak istiyorsun ona karar vermeli ya da her ikisini bir arada yürütmelisin. Ona göre uygun programlama dilleri önerilir sana.

Tebrik ederim güzel düşüncelere sahipsin. Fakat bahsettiğin dillerin hiçbiri popüler ya da maddi kazanç sağlayabileceğin diller değil. Python ise web programlama için ideal bir dil değil. Eğer webde freelance işler yapmak istiyorsan önünde birçok seçenek mevcut. Fakat ilk önce web için ön yüz(frontend) ya da arka uç (backend) de mi iş yapmak istiyorsun ona karar vermeli ya da her ikisini bir arada yürütmelisin. Ona göre uygun programlama dilleri önerilir sana.
Hocam teşekkür ederim. Şöyle, zaten flask dediğim şey (eğer bilmiyorsanız diye) python için kullanabileceğim ve içinde html vs. de kullanabileceğim bir yazılım fakat daha yeni başladım zaten bir süre çalışmam gerekiyor. Şu an frontend yapacağım diye düşünüyorum.

Responsive yapıları, Flex yapılarını yüksek derece iyi bilmeniz gerekiyor. Ek olarak renk kullanımlarını ve renk paletinin uyumlarını iyi bilmeniz gerekiyor.
Hocam biraz daha detay verir misiniz ?

Hocam teşekkür ederim. Şöyle, zaten flask dediğim şey (eğer bilmiyorsanız diye) Python için kullanabileceğim ve içinde HTML vs. de kullanabileceğim bir yazılım fakat daha yeni başladım zaten bir süre çalışmam gerekiyor. Şu an frontend yapacağım diye düşünüyorum.

Python'u aktif olarak yapay zeka için kullanıyorum. Fakat web programlama için yeterince kullanışlı performanslı ve aktif kullanım için uygun değil. Ve sektörde yeri neredeyse yok. Çok nadir web için kullanan bulursun. Onlarda freelence çalıştırmaz.
Büyük bir şirkette frontend engineer olarak çalışıyorum dostum. Okul hayatım boyunca Java, C, C++, C#, Python, JavaScript, r ne varsa öğrenmeye çalışmış biri olarak söylüyorum. Sektörde frontend olarak Python'dan yana şansın yok o yüzden eğer frontend için kullanmayı planlıyorsan zamanını Python ve Flask'la harcamamanı tavsiye ederim.

Python'u aktif olarak yapay zeka için kullanıyorum. Fakat web programlama için yeterince kullanışlı performanslı ve aktif kullanım için uygun değil. Ve sektörde yeri neredeyse yok. Çok nadir web için kullanan bulursun. Onlarda freelence çalıştırmaz.
Büyük bir şirkette frontend engineer olarak çalışıyorum dostum. Okul hayatım boyunca Java, C, C++, C#, Python, JavaScript, r ne varsa öğrenmeye çalışmış biri olarak söylüyorum. Sektörde frontend olarak Python'dan yana şansın yok o yüzden eğer frontend için kullanmayı planlıyorsan zamanını Python ve Flask'la harcamamanı tavsiye ederim.
Teşekkür ederim. Açıkçası ne istediğimi tam bilmiyorum. Şu an istediğim şey çok uzun sürede öğrenilmeyecek ve freelancer imkanı olan bir şey istiyorum. Belki komik gelicek ama kafaya koydum bu işi . Çok boş zamanım oluyor ve artık oyun da oynamak istemiyorum, yazılım çalışmak istiyorum. Abim de bu işe giriyor ve neredeyse tüm sektörlerden tanıdığı var (yazılım hakkında). En azından ufak ufak kendi paramı kazanırsam müzik hakkında istediğim şeyleri alabilirim. Tam zamanlı işi sonra düşünürüm(en büyük hobim müzik).

Açıkçası ne istediğimi tam bilmiyorum. Şu an istediğim şey çok uzun sürede öğrenilmeyecek ve freelancer imkanı olan bir şey istiyorum.

Eğer gerçekten de bir yazılımcı olmak istemiyorsan hiç başlama kendine zamanına yazık edersin. İşkence edersin kendine. Her iş gibi sırf biraz para kazanayım diye girilmez bu işe de. Freelance olarak para kazanabilmen için kendini kanıtlaman lazım. 2 ayda öğrenirim 3 ay sonra da hazırım freelance çalışabilirim demekle pek mümkün olmuyor.

Eğer gerçekten de bir yazılımcı olmak istemiyorsan hiç başlama kendine zamanına yazık edersin. İşkence edersin kendine. Her iş gibi sırf biraz para kazanayım diye girilmez bu işe de. Freelance olarak para kazanabilmen için kendini kanıtlaman lazım. 2 ayda öğrenirim 3 ay sonra da hazırım freelance çalışabilirim demekle pek mümkün olmuyor.
Yok hocam dediğim gibi kafaya koydum . Çocukluğumdan beri aklımda tek bir iş var. Yani bilgisayar mühendisliği ya da ... diyemiyorum sadece buna odaklandım. Dediğim gibi 3 5 ayda ileri seviye öğrenmeyi zaten düşünmüyorum. Peki siz bana şu an ne yapmamı önerirsiniz ? Şu an olduğunuz sektörden bağımsız benim yerimde olsanız ne yapardınız bu iş için ?

Yok hocam dediğim gibi kafaya koydum. Çocukluğumdan beri aklımda tek bir iş var. Yani bilgisayar mühendisliği ya da... Diyemiyorum sadece buna odaklandım. Dediğim gibi 3 5 ayda ileri seviye öğrenmeyi zaten düşünmüyorum. Peki siz bana şu an ne yapmamı önerirsiniz? Şu an olduğunuz sektörden bağımsız benim yerimde olsanız ne yapardınız bu iş için?

Ben olsam senin yerinde ilk olarak ingilizcemi geliştiririm çünkü Türkçe kaynaklar yetersiz İngilizce kaynaklardan öğrenersin en iyi. Ardından hangi alanda yazılım geşiltirmek istediğini belirlemelisin. Yazılım dünyası derya deniz. Yapay zeka, gömülü sistemler, web mobil, masaüstü, blockchain vs. hepsi ayrı alanlar. Ayrıca belirlediğin alanda da farklı yönelimler olacaktır, mesela web için frontend(önyüz), backend(arka yüz) veya fullstack(her ikisi de).
Bu yönelimlerden hangisinde kendini geliştirmek istediğini de bilmen gerek.
Bundan sonra geliştirmek istediğin alandaki en popüler ve önü açık yazılım dillerini araştırmalı ilgini çeken birini öğrenmeye başlamalısın. Tabii sadece bir dili bilmen yetmeyecek. Örneğin frontendde JavaScript temelli olan React'ı biliyorsan yeterli olmaz React'a ait Framework'leri veri tababınını HTML CSS'i de bilmen öğrenmen gerekecek.
Ama zaten öğrenmeye başladığında duyacaksın ve bir yerde ihtiyacın olacak.
Bunları yaparken de sakın ama sakın okulu unutma. Yazılımda okul önemli olmayabilir ama iyi bir yerde çalışmak için okul büyük avantaj sağlayacak. İyi bir okul iyi bir kariyer için kolaylık sağlayacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı