Web programlamanın önü açık mı?

ragjer

Decapat
Önü açık mı? Kurs satın alacağım. Gelecekte önemli bir yere sahip mi web programlama? Değilse hangi dile başlayabilirim? Önceden biraz ilgilenmiştim yazılımla ama sonra bıraktım, şimdi tekrardan sıfırdan başlamak istiyorum.

Kurs satın almana gerek yok youtube’da her detayıyla anlatan kanallar var. Mantıksız olan kaybedeceğin zaman olabilir. Rakibin çok ve yaratıcı olman gerekiyor veya insanların sana iş vereceği kadar yetenekli.

kurs satın alma bence, youtubeda güzel anlatan kanallar var, biliyorsan ingilizce kanallar var onlara bak(ben supersimpledev ve bro code'a bakıyordum) ama önü açık bir şey istiyorsan mobil programlama daha mantıklı bence

Önü açık mı? Kurs satın alacağım. Gelecekte önemli bir yere sahip mi web programlama?
İnsanların ihtiyaçlarına göre bazı alanlar ya var olur yada ölür. Eskiden bilgisayara birçok tool indirip ihtiyaçlarımızı karşılamaya çalışıyorduk. Şimdi o araçların birçoğu webe uygun hale getirildi. İnsanlar artık telefondan, tabletten veya online bir siteden bir şey indirmeden hızlıca yapmak istiyorlar. Bu sebeple, evet web halen önü açık olan bir yer. Çünkü her cihazdan ulaşılabilir.

Değilse hangi dile başlayabilirim?
HTML & CSS & JS (JavaScript) ile başlayabilirsin. Adam akıllı, düzgün, modern bir kurs bul ve bunun üzerinden devam et. Bu 3lü zaten ilk gördüğün gibi kalmayacak. HTML Ve css mantığını öğrensen yeterli. En çok JS tarafına odaklan.

İnsanların ihtiyaçlarına göre bazı alanlar ya var olur ya da ölür. Eskiden bilgisayara birçok tool indirip ihtiyaçlarımızı karşılamaya çalışıyorduk. Şimdi o araçların birçoğu webe uygun hale getirildi. İnsanlar artık telefondan, tabletten veya Online bir siteden bir şey indirmeden hızlıca yapmak istiyorlar. Bu sebeple, evet web halen önü açık olan bir yer. Çünkü her cihazdan ulaşılabilir.

HTML & CSS & JS (JavaScript) ile başlayabilirsin. Adamakıllı, düzgün, modern bir kurs bul ve bunun üzerinden devam et. Bu 3'lü zaten ilk gördüğün gibi kalmayacak. HTML ve CSS mantığını öğrensen yeterli. En çok JS tarafına odaklan.

Kendimi geliştirmem ne kadar sürer tahmini? Bütün günlerim boş geçiyor. 21 yaşındayım. Tabii hemen amacım para kazanmak değil ama kendimi geliştirip iyi bir kariyer yapmak istiyorum. Çok mu imkansız sizce?

İnsanların ihtiyaçlarına göre bazı alanlar ya var olur yada ölür. Eskiden bilgisayara birçok tool indirip ihtiyaçlarımızı karşılamaya çalışıyorduk. Şimdi o araçların birçoğu webe uygun hale getirildi. İnsanlar artık telefondan, tabletten veya online bir siteden bir şey indirmeden hızlıca yapmak istiyorlar. Bu sebeple, evet web halen önü açık olan bir yer. Çünkü her cihazdan ulaşılabilir.

HTML & CSS & JS (JavaScript) ile başlayabilirsin. Adam akıllı, düzgün, modern bir kurs bul ve bunun üzerinden devam et. Bu 3lü zaten ilk gördüğün gibi kalmayacak. HTML Ve css mantığını öğrensen yeterli. En çok JS tarafına odaklan.
Üniversiteye artık gidemem. Sizce iş bulma konusunda sorun yaşar mıyım? Cevabınıza göre belki bu işten vazgeçebilirim.

Son düzenleme:
Kendimi geliştirmem ne kadar sürer tahmini?
Ortalama bir zekaya ve öğrenim eğrine sahip olduğunu varsayıyorum. Haftada ortalama 20-30 saat ayırarak 1 ay gibi kısa sürede web temellerini alman beklenir. Bu süre sonunda, ortalama bir web tasarım yapabiliyor ve javascript az çok yazabiliyor olman gerek.
Bu kısım giriş seviyesi. Pratik ve sektör deneyimi kazanmak yıllar süren bir süreç.
Çok mu imkansız sizce?
İmkansız değil ama evet çok zor. Özellikle artık AI muhabbetlerinden ve yazılım alanındaki yığılmadan dolayı işiniz zor. Ufak tefek freelance işler yapmaya çalışabilirsin. Ama burada da rakibin çok olacak.
Üniversiteye artık gidemem. Sizce iş bulma konusunda sorun yaşar mıyım?
Üni okumuş biri ile aynı seviyede hatta +1 üst seviyede bile olsan, evet sorun yaşayacaksın. Kendini göstermen lazım. Bolca proje yapmalısın vs. Alaylı olmadığım için pek tavsiyem yok malesef. Şunu şunu yap diyemiyorum.

Ben olsam, kendi proje fikirlerimi hayata geçirmeye çalışırım. Bir tüketici mantığından çıkıp, kendini üretici konumuna koyduğunda, artık insanların ne problem yaşadığını bunları çözerken ne zorluklar çektiğini görmeye başlıcaksın. Eğlence, eğitim, otomasyon projeler vs her şey olabilir.
Sorunları incele, analiz et, varolan çözümlerin eksiklerini gör ve buna göre bir uygulama geliştir. Sonrası pazarlama (Yazılım tarafından daha zor, bana göre).
Hem bu sayede CV dolu dolu gözükecek. Twitter ve Linkedin de de post paylaşırsın. Kim olduğunu ne yaptığını görürler. Az çok network edinirsin.

"web" cok genis bir kavram. Amazon da web uygulamasi, Muhittin Insaat da.

Önceden biraz ilgilenmiştim yazılımla ama sonra bıraktım, şimdi tekrardan sıfırdan başlamak istiyorum.

Sifirdan baslayacaksan direkt web programlama yapmamalisin. Cunku her web projesi temelde server-client mimarisi ile calisir, baslangic icin sadece kafa karistiracak.

Herhangi bir programlama diliyle, eger web istediginden kesin eminsen web alaninda backend ya da frontend'de kullanilan bir dil ile ( python, js, kotlin, c#, java, go, php vs ), ogrenmeye baslayip sindire sindire ilerlemelisin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı