Web programlamaya nereden başlanmalı?

Daha fazla  
İyi Günler. Ben üniversitede bilgisayar mühendisliği üzerine eğitim görüyorum. Ekstra olarak mobil programlamayla ilgileniyorum fakat son zamanlarda her sey web üzerine kaymaya basladığı için kendimi bu konuda gelistirmek istiyorum. Okulda aldığım eğitimler ve kendi arastırmalarım sayesinde biraz web bilgim olustu. Okul egitiminde ASP.Net gösterdiler ne kadar yararlı oldu bilemiyorum.. Nerden baslamalıyım? Güzel bir site yapmaktan öteye geçmek istiyorum. Node.js'e sardım su sıralar tek basına yeterli midir acaba? BackEnd FrontEnd için neler önerirsiniz ve olayların isleyisi nasıl ilerliyor kısaca bahseder misiniz? Simdiden vermis oldugunuz cevaplar için tesekkür ederim

Son düzenleyen: Moderatör:
FrontEnd için HTML, CSS, Javascript, jQuery ilk başlarda yeterli gelir. BackEnd için ise PHP daha çok tercih ediliyor ASP.net'e göre.

Son düzenleyen: Moderatör:
Node.js hem candır hemde heyecandır :) Node.js öğrendiğin zaman javascripti dahada iyi öğrenmiş olacaksın dolayısıyla bu front end içinde sana büyük avantaj sağlayacak. Frontend'de kullanacağın şeyler belli (html,css,javascript). Bunlara ek olarak node.js ile mevcut frontend teknolojileri daha gelişmiş bir şekilde kullanabiliyorsun örneğin daha iyi css yazmak istiyorsan sass, less gibi teknolojiler kullanabilirsin veya javascript için başka teknolojiler olarak typescript veya coffie script kullanıp çıktıda standart javascript alabilirsin. Kısacası node.js ile yapabileceklerinin sınırı yok :)
Uygulama hazırlamak istersende masaüstü veya ceptelefonu için webview denilen yöntemle uygulama geliştirebilirsin veya Nativescript, React Native gibi frameworklar kullanarak native dediğimiz uygulamalar bile üretebilirsin.
Kısacası node.js öğrenmeyi devam et en kötü ihtimalle javascript konusunda uzman olursun :)

Node.js hem candır hemde heyecandır :) Node.js öğrendiğin zaman javascripti dahada iyi öğrenmiş olacaksın dolayısıyla bu front end içinde sana büyük avantaj sağlayacak. Frontend'de kullanacağın şeyler belli (html,css,javascript). Bunlara ek olarak node.js ile mevcut frontend teknolojileri daha gelişmiş bir şekilde kullanabiliyorsun örneğin daha iyi css yazmak istiyorsan sass, less gibi teknolojiler kullanabilirsin veya javascript için başka teknolojiler olarak typescript veya coffie script kullanıp çıktıda standart javascript alabilirsin. Kısacası node.js ile yapabileceklerinin sınırı yok :)
Uygulama hazırlamak istersende masaüstü veya ceptelefonu için webview denilen yöntemle uygulama geliştirebilirsin veya Nativescript, React Native gibi frameworklar kullanarak native dediğimiz uygulamalar bile üretebilirsin.
Kısacası node.js öğrenmeyi devam et en kötü ihtimalle javascript konusunda uzman olursun :)
Çok sağol dediklerini arastıracagım

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı