Çözüldü Web sitede sohbet odası yapma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
18
Daha fazla  
Merhaba, ben şu an yapmakta olduğum web sitesine (Technopat'ta olduğu gibi) konu oluşturulabilen ve kullanıcıların fikirlerini ve yorumlarını yazabildiği bir sohbet odası yapmak istiyorum nasıl yapabilirim, yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Nasıl kullanacağıma dair bilgi verir misin?
Node.js kullanman gerekiyor. ASP kısmında olay nasıl dönüyor bilmiyorum ama genel olarak mantık aynı. Chat'te bir kullanıcı mesaj girdiğinde Node ile yazdığın backend'de Socket request'leri dinlemen gerekiyor. Mesela localhost:3000'de senin uygulaman çalışırken localhost:5000'de Nodejs sunucun çalışacak, chat'te biri mesaj gönderdiğinde socket.send() şeklinde chatroom, user ve message datalarını alarak backend'e göndereceksin, bu data'ları kullandığın veri tabanına kaydedeceksin, daha sonra aynı chatroom üzerinde bulunan herkese gelen bu data'yı Socket üzerinden geri göndereceksin.

Geçenlerde yazdığım chat kodunun Socket kısmı böyleydi mesela.

Çok üstünkörü anlattım senin bunu ayrıca araştırman gerekiyor. Nodejs kısmına hakim değilsen Socket için tutorial falan izle.
Realtime chat yapıyorsan Websocket kullanman lazım. Websocket dediğime bakma, socket.io kullan geç direkt.

Nasıl kullanacağıma dair bilgi verir misin?
Node.js kullanman gerekiyor. ASP kısmında olay nasıl dönüyor bilmiyorum ama genel olarak mantık aynı. Chat'te bir kullanıcı mesaj girdiğinde Node ile yazdığın backend'de Socket request'leri dinlemen gerekiyor. Mesela localhost:3000'de senin uygulaman çalışırken localhost:5000'de Nodejs sunucun çalışacak, chat'te biri mesaj gönderdiğinde socket.send() şeklinde chatroom, user ve message datalarını alarak backend'e göndereceksin, bu data'ları kullandığın veri tabanına kaydedeceksin, daha sonra aynı chatroom üzerinde bulunan herkese gelen bu data'yı Socket üzerinden geri göndereceksin.

Geçenlerde yazdığım chat kodunun Socket kısmı böyleydi mesela.

Çok üstünkörü anlattım senin bunu ayrıca araştırman gerekiyor. Nodejs kısmına hakim değilsen Socket için tutorial falan izle.

Çözüm
Bana söylemiş olduklarını araştırıp deneyeceğim, bilgilendirme için teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…