Web sitemde yasa dışı bir şey paylaşılırsa sorumluluk kime ait oluyor?

387354

Kilopat
Bir forum sitesi açacağım vakit veya herkesin yorum bırakabileceği bir site açarsam yorumlarda ve mesajlarda yasa dışı bir şey paylaşılırsa sorumluluk bana mı ait oluyor yoksa yazana mı?

Bir forum sitesi açacağım vakit veya herkesin yorum bırakabileceği bir site açarsam yorumlarda ve mesajlarda yasa dışı bir şey paylaşılırsa sorumluluk bana mı ait oluyor yoksa yazana mı?

Sen şu an YouTube'da yasa dışı bir video paylaşırsan sorumluluk sende oluyor bu da aynı sorumluluk paylaşanda.

Yazana ait oluyor diye biliyorum.Bunu forum kuralları içersinde kayıt olurken belirtirseniz problem olmaz diye düşünüyorum.

Technopat'ın sözleşmesinde böyle yazıyor hocam.

"Technopat, ziyaretçilerin ve üyelerin bilgilenmesi amacıyla sunulan içeriklerin kesin doğru olduğunu garanti ve taahhüt etmemekte ve bu içeriklerin sadece tavsiye ve bilgilendirme amaçlı olduğunu beyan etmektedir. Technopat, kendi ürettiği ve yayınladığı içeriklerden bizzat sorumlu olduğu gibi, ayrıca üye ve ziyaretçilerin ürettikleri ve yayınladıkları içeriklerden 5651 sayılı kanunun 5. Maddesi gereği hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir."

Sen şu an YouTube'da yasa dışı bir video paylaşırsan sorumluluk sende oluyor bu da aynı sorumluluk paylaşanda.
Sorumluluğa gerek kalmıyor direk videoyu kaldırıp,hesabını siliyorlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı