Web sitesi en ucuz nasıl açılır?

.tk'nın bir değeri olmadığı için. Kendine özel bir blog açmak istiyor. Belki yazdıklarıyla konu başlıklarıyla google'da üst sıralarda çıkmaya ve ziyaretçi kazanmaya başlayacak. Hatta ileride adsense ekleyip para kazanmaya başlayacak. Senin önerdiğin .tk veya diğer abuk subuk uzantıları alırsa bu şansını kaybetmiş olur. Gerçi yıllık 50₺ bir domain için çok geliyorsa ozaman senin dediğin gibi spam uzantıları tercih edebilir.

Konuda ucuz ve kaliteli hizmet aradığı yazılmış. Tamamen ücretsiz ve değersiz spam domain uzantıları istenmemiş.
Doğru ucuzmuş, bedavadan farksız.

Son düzenleme:
Ahaha, .tk ve .cf ile yandexte anahtar adult kelimede 1. sayfa'da listelenen siteleri nasıl açıklıyorsun?

Şimdi benim yandexten bahsettiğimi ve yandex'in google'dan farklı olduğunu söyleyebilirsin. Ama ikisi de temelinde ziyaretçi memnuniyetine dayanıyor. Hatta yandex daha fazla oranda bir domainin listede tıklanıp tıklanmadığına göre sitelere rank atıyor.
Ben 4 yıldır falan Almanya merkezki seo firmasında çalışıyorum. Daha bir kere yandex'i hesaba katarak işlem yapmadık açıkcası. Googlede yaptığım hiç bir aramada da .tk uzantılı siteye rastlamadım. Bu uzantıların arama motorlarında güven skoru düşüktür. Sebebi ücretsiz dağıtılması ve çoğu sahte ve spam sitelerin bu uzantıları kullanmasından kaynaklıdır.
(bu arada yandex'e baktım orda bile senin söylediğin kelimede .tk uzantılı site göremedim.)

Yalan yok 12 sene önce falan bende .tk uzantılı çok domain almıştım.

Tüm bu analizleri geçsek bile son kullanıcı gözüyle bakarsak çoğunluk .tk siteyemi güvenilir gözüyle bakar com.tr uzantıya mı?

Son düzenleme:
Şu anda com.tr alan adını İSİMKAYDET firması indirimli veriyor ayrıca verdiğim sayfayı da inceleyin indirim kodları orada listeleniyor.
1751013223577.png

Ticari belge kaydı istemeyen ucuz domainleri bulmak için aşağıdaki tdl-list sitesini kullanabilirsiniz : https://tld-list.com/

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 2521664

Ticari belge kaydı istemeyen ucuz domainleri bulmak için aşağıdaki tdl-list sitesini kullanabilirsiniz : https://tld-list.com/

Eğer derseniz ki bu belgeleri domain kayıt firması istemiyor. O zaman bir illegallik söz konusu olabilir.
com.tr domainlerde belge devri kapanalı çok oldu. Trabis bu zorunluluğu kaldırdı. Sadece takıl listesinde olan domainler için belge istenmektedir.

Buradan sorgulayın eğer müsaitse belgesiz alınabilir demektir.

Kaynak:

Yani bir illegallik söz konusu değil.

Ücretsiz .tk domain alabiliyorken neden .com.tr alsın?

Bkz: freenom ücretsiz domainler sitesine link

Freenom sitesinin sunduğu bütün alan adı uzantıları:

.TK / .ML / .GA / .CF / .GQ

Birincil önerim .tk domain uzantısı almanız. İkinci olarak da .CF tercih edebilirsiniz.

Tk-CF gibi alan adlarını tercih etmeyeceğim. Kendi blog sayfamı açacağım. Diğer yorumlarda da belirtildiği gibi büyütmeyi ve devamlı olmayı planlıyorum.

.Tk'nın bir değeri olmadığı için. Kendine özel bir blog açmak istiyor. Belki yazdıklarıyla konu başlıklarıyla Google'da üst sıralarda çıkmaya ve ziyaretçi kazanmaya başlayacak. Hatta ileride AdSense ekleyip para kazanmaya başlayacak. Senin önerdiğin .tk veya diğer abuk subuk uzantıları alırsa bu şansını kaybetmiş olur. Gerçi yıllık 50₺ bir domain için çok geliyorsa o zaman senin dediğin gibi spam uzantıları tercih edebilir.

Konuda ucuz ve kaliteli hizmet aradığı yazılmış. Tamamen ücretsiz ve değersiz spam domain uzantıları istenmemiş.

Tamamen isteklerimi yazmışsın. Dediği gibi düşünüyorum. Google üst sıralara oynamaya çalışıp ileride AdSense ekleyeceğim.

Şu anda com.tr alan adını İSİMKAYDET firması indirimli veriyor ayrıca verdiğim sayfayı da inceleyin indirim kodları orada listeleniyor.

Buradaki hosting fiyatları ucuz geldi. Galiba buradan hosting hizmetini alıp Myk61'in dediği gibi diğer yerden 59 TL'ye .com.tr uzantısı alacağım. Teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Tk-CF gibi alan adlarını tercih etmeyeceğim. Kendi blog sayfamı açacağım. Diğer yorumlarda da belirtildiği gibi büyütmeyi ve devamlı olmayı planlıyorum.

Tamamen isteklerimi yazmışsın. Dediği gibi düşünüyorum. Google üst sıralara oynamaya çalışıp ileride AdSense ekleyeceğim.

Buradaki hosting fiyatları ucuz geldi. Galiba buradan hosting hizmetini alıp Myk61'in dediği gibi diğer yerden 59 TL'ye .com.tr uzantısı alacağım. Teşekkür ederim.
Rica ederim, başarılar.

Buradaki hosting fiyatları ucuz geldi. Galiba buradan hosting hizmetini alıp myk61'in dediği gibi diğer yerden 59 TL'ye .com.tr uzantısı alacağım. Teşekkür ederim.

Bu arada söylemeyi unuttum, Türk Ticaret'e yeni kaydolduğunda com.tr'yi 24 TL gibi bir fiyata veriyor orayı da tercih edebilirsin.

Buradaki hosting fiyatları ucuz geldi. Galiba buradan hosting hizmetini alıp myk61'in dediği gibi diğer yerden 59 TL'ye .com.tr uzantısı alacağım. Teşekkür ederim.

Birden fazla alan adı kayıt edeceğim tek bir hosting planı ile idare edeyim derseniz de hayalhost.com da tercih edebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı