Merhaba. Ben öğrendiğim bilgileri bir site açıp bunun üzerinden insanlara okutmak istiyorum. Sadece yazı paylaşabileceğim bir site olacak ve bu site bana özel olacak. Nasıl böyle bir site yapıp yayınlayabilirim? Godady, wix.com gibi siteler gördüm bunların işleyişi nasıldır ayrıca burada para kazanılabilir mi? Bütün ayrıntıları nelerdir?
Önce siteyi açıp zamanını ayırıp anlattığın gibi ama özgün (başka sitelerden kopyala yapıştır olmayan) içerik oluşturacaksın, daha sonra belli bir trafik (gelen ziyaretçi) oluşunca Google Adsense'e başvurduğunda uygun görürlerse kabul ederler.
Sayfalarına Adsense kodlarını eklersin, ziyaretçiler gezip reklam gösterimi + tıkladıkça sana belli bir komisyon vermeye başlar. Ama tıpkı Youtube gibi ciddi ve kaliteli bir hitin (tekil ziyaretçi sayısı) olmadıkça pek para kazandırmaz.
Site kendi domain ismin (
Seçtiğinİsim.com, .net, .org ya da .com.tr gibi) olursa daha iyi olur ama başta ücretsiz subdomain (
Seçtiğinİsim.OŞirketAdı.com gibi, domain'den önce yazılan subdomain şeklinde) kullanabilirsin.
Ücretsiz yerler kendi reklamlarını yayınlar, bazıları Adsense'i istemez vs o yüzden ciddi bir projede başta domain adını alman daha iyi olur.
Bunun için domain+hosting (barındırma) şeklinde uygun fiyatlı, desteği kötü olmayan yerli ya da yabancı bir yer kullanabilirsin.