Web sitesi kurup para kazanma

İkisi içinde yaparsanız daha iyi olur karşılaştırırım.

Bu siteler nasıl açılır hiç bilgim yok bununla alakalı bir video falan var mı?

Forum sitesi için hosting satın almalısınız.
Anlatım videosu:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Önceden forum kurduğum için benimle iletişime geçebilirsiniz.

Teşekkür ederim. Peki sadece makale paylaşabileceğim bir site açmak için gerekli olan bütün işlemleri anlatan bir rehber video paylaşabilir misiniz?

Teşekkür ederim. Peki sadece makale paylaşabileceğim bir site açmak için gerekli olan bütün işlemleri anlatan bir rehber video paylaşabilir misiniz?

Hiç anlatım videosu görmemiştim. Blogger hakkında mı bilgi almak istiyorsunuz.

Dizi film siteleri korsan paylaşıyor ve Technopat'ta korsan şeyleri açıklamak yasak. Buradan korsan anlatamayız.

Enazından boşa umut satmak yerine gerçekleri anlatıyorum kardeşim. Adama gidip Technopat gibi forum sitesi kur diyorsun. 2014-2015 yılında değiliz. 2023 yılında 0'dan kurulan bir forumun tutma ihtimali çok çok düşük bir ihtimaldir.

Discord Türkiye forumunu hiç görmediniz mi? Sonradan açıldı ve çok kullanılıyor.

Discord Türkiye forumunu hiç görmediniz mi? Sonradan açıldı ve çok kullanılıyor.

Ayrıca forumların üstünde 320x320 alanlık reklamda verdirebilir.

Ayrıca forumların üstünde 320x320 alanlık reklamda verdirebilir.

Önce siteyi açıp zamanını ayırıp anlattığın gibi ama özgün (başka sitelerden kopyala yapıştır olmayan) içerik oluşturacaksın, daha sonra belli bir trafik (gelen ziyaretçi) oluşunca Google Adsense'e başvurduğunda uygun görürlerse kabul ederler.
Sayfalarına Adsense kodlarını eklersin, ziyaretçiler gezip reklam gösterimi + tıkladıkça sana belli bir komisyon vermeye başlar. Ama tıpkı Youtube gibi ciddi ve kaliteli bir hitin (tekil ziyaretçi sayısı) olmadıkça pek para kazandırmaz.

Site kendi domain ismin (Seçtiğinİsim.com, .net, .org ya da .com.tr gibi) olursa daha iyi olur ama başta ücretsiz subdomain (Seçtiğinİsim.OŞirketAdı.com gibi, domain'den önce yazılan subdomain şeklinde) kullanabilirsin.
Ücretsiz yerler kendi reklamlarını yayınlar, bazıları Adsense'i istemez vs o yüzden ciddi bir projede başta domain adını alman daha iyi olur.
Bunun için domain+hosting (barındırma) şeklinde uygun fiyatlı, desteği kötü olmayan yerli ya da yabancı bir yer kullanabilirsin.

Xenfero nedir?
Ayrıca siz açtım dediniz. Kendi uyguladığınız bütün adımları nevar neyok anlatabilir misiniz?

Xenfero nedir?
Ayrıca siz açtım dediniz. Kendi uyguladığınız bütün adımları nevar neyok anlatabilir misiniz?

Forumdaki olay basit. Bir konsept üzerine kurulu. Mesela Technopat Sosyal her şey için kullanabiliyorsun. Ama siz anime, oyun, veya bir sosyal medya üzerine kurabilirsiniz.
Forumunuzun ana sayfasında üstünde bir boşluk bırakın ve orada reklam verdirtin.
Bunu kurmak için genelde plesk veya cPanel kullanılıyor. Ben sanal makine kullanıyorum. Daha hızlı.

Arkadaşlar her şey çok güzel de mesela şu anda biri bir forum sitesi yerine o zamanda zamanı Free Lancer olarak çalışsa daha fazla para kazanmaz mı yani evet ilerleyen zamanlarda getirisi daha yüksek olabilir ama bu büyük bir kumar ve çok emek istiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…